Le-am folosit inainte de Thinners si Slim.Dan Arghirescu scrie: Dane datorita tie am folosit si eu aceste carlige...incearca si Fudo....sigur nu o sa-ti para rau (pretul era pentru cei care vor sa faca economie). Eu le-am cumparat din curiozitate si nu imi pare deloc rau ca le-am incercat! La Fudo nu am reusit sa indoi nici un varf in acest sezon, indiferent de substrat.
Sasame are o serie identica : http://danmitranescu.ro/260-979/ACE-BAR ... -F-724.php
Nu stiu daca sunt mai scumpe ... ( 10 ace - 8 lei )
In primul rand sunt mai groase. Eu unul , daca gaseam ace cu ochet, numere mari, mai subtiri ca cele din subiect, cu alea pescuiam.
Legat de indoirea varfului. Cu cat unghiul de ascutire la varf este mai mic, cu atat exista sanse mai mari ca acesta sa cedeze. Deci asta nu vine de la calitatea materialului, ci de la forma.
Alegerea intre un varf fin ascutit si unul mai rezistent mecanic este a pescarului. Compromisul este undeva intre a prinde si a face economie.
Un exemplu concret pot sa il dau intre Slim si Force.( lasam pretul ) Ambele inteapa la fel de bine, Force este mai rezistent atat la dezdoire cat si la varf. Cu toate acestea Slim-ul "prinde" mai bine. De ce? Singura explicatie este grosimea.
Unde am nevoie de rezistenta ( Dunare , pescuit in agatatura , ...) folosesc Force, dar in rest numai Slim sau Thinners.
Fudo are material la fel de bun, dar ascutirea este in favoarea rezistentei acului, nu in avantajul unei intepari bune.
P.S. De taiat sau intepat poti sa o faci la fel de bine si intr-un cutit de strung ( ascutire 80 grade ) si intr-o lama de cutter. Care intra mai repede si mai mult si care rezista mai bine la solicitari grele, tot asa , este alegerea fiecaruia .