Danio scrie:nimitz scrie:e o chestie ciudata la ele .

nu vibreaza aproape deloc in revenire si fata de fs castig cam 10-15 m dar probabil cu plumb mai greu (am dat cu 100) si un aruncator mai bun se mai poate castiga in rest un bat usor, frumos si practic cu drillu mai asteptam
am ramas surprins insa de ce pot spodul si markerul ng care ca estetica si greutate pot sta ani buni pe rafturi pana sa le ia cineva

Ai putea sa faci o comparatie mai detaliata intre C2 si FS... Din postul tau inteleg ca le-ai incercat pe amandoua...
Multumesc!
dintre modelele de fs am incercat trei modele toate de 3,90 si 3,5 lbs
- modelul vechi de blanc cu inele si mandrina de serie un bat greu ,robust dar extrem de bun in lanseuri si cu destula flexibilitate in drill ,in concluzie un bat fiabil adaptabil cam tuturor stilurilor de pescuit
-modelul vechi de blanc custom made cu inele cu picior lung(fuji K parca) parca mai greu decat cel de serie si mai putin flexibil datorita dispozitiei inelelor dar excelent in aruncare , in concluzie un bat util mai ales la pescuitul la distante mari sau in agatatura
-modelul nou de blanc cu mandrina si inele de serie parca la fel de greu dar cu un tronson de varf mai subtire si fragil , o mandrina intradevar deosebita ,un bat foarte versatil care in aruncare da impresia ca mai poate fi fortat chiar daca montura are 150-160 gr. iar in drill lucreaza mult mai bine decat modelele anterioare
-toate trei modelele beneficiaza de calitatea specifica lansetelor century si probabil indiferent de calitatile proprietarului (spun asta pentru ca eu sant un aruncator destul de prost) ii vor da motive de satisfactie (la primii pesti scosi cu fs + prima comparatie am facut-o cu shimano alivio ,parabolicele mele de inceput), marea probleme a FS-urilor ramane mufarea si demufarea chinuitoare mai ales la caldura din vara
c2 3,9 m si 3,5 lbs custom made inele cu picior lung (fuji K)
-un blank aparent fragil dar care in aruncare dezvolta o energie uriasa cu un timp de incarcare foarte scurt ceea ce duce la modificarea stilului de aruncat si odata cu aceasta la distante sensibil mai mari fata de fs-uri ,plumbii de 100 folositi probabil fiind insuficienti pentru exploatarea la maxim a lansetei (partea cu drillul la primavara), mufare inversa facila ,mandrina ciudata dar practica
Toate cele patru modele duc la un pescuit usor pana la 100-110 m cu un efort minim si un pic de indemanare iar restul depinde probabil de cunostintele si aptitudinile fiecaruia dintre noi