Century C2

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Danio
Puncte: 0

Re: Century C2

Mesaj de Danio »

nimitz scrie:e o chestie ciudata la ele . :lol: nu vibreaza aproape deloc in revenire si fata de fs castig cam 10-15 m dar probabil cu plumb mai greu (am dat cu 100) si un aruncator mai bun se mai poate castiga in rest un bat usor, frumos si practic cu drillu mai asteptam

am ramas surprins insa de ce pot spodul si markerul ng care ca estetica si greutate pot sta ani buni pe rafturi pana sa le ia cineva :D
Ai putea sa faci o comparatie mai detaliata intre C2 si FS... Din postul tau inteleg ca le-ai incercat pe amandoua...

Multumesc!

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Danio scrie:
mircead scrie:
nimitz scrie:e o chestie ciudata la ele . :lol: nu vibreaza aproape deloc in revenire si fata de fs castig cam 10-15 m dar probabil cu plumb mai greu (am dat cu 100) si un aruncator mai bun se mai poate castiga :D
Inteleg ,totusi cred ca astept noul model de la Century pentru ca eu deja am in dotare un set de FS model 2011 si un set de NG model 2009 (tot cu mandrina SB 20 si ATT) ,asa ca parca nu merita investitia (pentru mine :) ).
Fire intinse

La care "noul model" te referi?
La ce prolifici au fost cei de la Century in ultimii ani sigur la anul vor scoate un nou model si mai " revolutionar " care va fi peste C2 :idea:
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Danio

Mesaj de Danio »

Nu este exclus...dar tine cont ca englezii sunt destul de conservatori...si uite ca au modele care sunt de ceva vreme pe piata... E adevarat ca majoritatea au fost imbunatatite ca urmare a progresului tehnologiei...dar sunt aceeleasi modele...care pastreaza in linii mari aceleasi caracteristici ale actiunii... In ultimii ani au scos doar doua modele noi... FMA SI C2...

Daca nu ar fi aparut C2-ul asta...sa ma tenteze asa... :D :D :D ...nu m-as fi gandit sa schimb FS-urile...

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Sincer si eu am target C2 .dar la anul si asta daca nu apare ceva nou.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

gunter43

Mesaj de gunter43 »

Ziceti-mi si mie ca m-ati facut curios cu mtx 14.....cei care au: ce actiune are ?cum se comporta in drill? in lanseu??

nimitz

Mesaj de nimitz »

Danio scrie:
nimitz scrie:e o chestie ciudata la ele . :lol: nu vibreaza aproape deloc in revenire si fata de fs castig cam 10-15 m dar probabil cu plumb mai greu (am dat cu 100) si un aruncator mai bun se mai poate castiga in rest un bat usor, frumos si practic cu drillu mai asteptam

am ramas surprins insa de ce pot spodul si markerul ng care ca estetica si greutate pot sta ani buni pe rafturi pana sa le ia cineva :D
Ai putea sa faci o comparatie mai detaliata intre C2 si FS... Din postul tau inteleg ca le-ai incercat pe amandoua...

Multumesc!
dintre modelele de fs am incercat trei modele toate de 3,90 si 3,5 lbs
- modelul vechi de blanc cu inele si mandrina de serie un bat greu ,robust dar extrem de bun in lanseuri si cu destula flexibilitate in drill ,in concluzie un bat fiabil adaptabil cam tuturor stilurilor de pescuit
-modelul vechi de blanc custom made cu inele cu picior lung(fuji K parca) parca mai greu decat cel de serie si mai putin flexibil datorita dispozitiei inelelor dar excelent in aruncare , in concluzie un bat util mai ales la pescuitul la distante mari sau in agatatura
-modelul nou de blanc cu mandrina si inele de serie parca la fel de greu dar cu un tronson de varf mai subtire si fragil , o mandrina intradevar deosebita ,un bat foarte versatil care in aruncare da impresia ca mai poate fi fortat chiar daca montura are 150-160 gr. iar in drill lucreaza mult mai bine decat modelele anterioare
-toate trei modelele beneficiaza de calitatea specifica lansetelor century si probabil indiferent de calitatile proprietarului (spun asta pentru ca eu sant un aruncator destul de prost) ii vor da motive de satisfactie (la primii pesti scosi cu fs + prima comparatie am facut-o cu shimano alivio ,parabolicele mele de inceput), marea probleme a FS-urilor ramane mufarea si demufarea chinuitoare mai ales la caldura din vara
c2 3,9 m si 3,5 lbs custom made inele cu picior lung (fuji K)
-un blank aparent fragil dar care in aruncare dezvolta o energie uriasa cu un timp de incarcare foarte scurt ceea ce duce la modificarea stilului de aruncat si odata cu aceasta la distante sensibil mai mari fata de fs-uri ,plumbii de 100 folositi probabil fiind insuficienti pentru exploatarea la maxim a lansetei (partea cu drillul la primavara), mufare inversa facila ,mandrina ciudata dar practica

Toate cele patru modele duc la un pescuit usor pana la 100-110 m cu un efort minim si un pic de indemanare iar restul depinde probabil de cunostintele si aptitudinile fiecaruia dintre noi
Florin Rob
APS OBLETA

norisss

Mesaj de norisss »

referitor la demufarea pe caldura am folosit cu succes bucatile de cauciuc natural livrate cu fiecare lanseta Century. Am modelul vechi de FS si deocamdata nu le-as schimba cu nimic.Arunc lejer 130 de metri cu ele...daca e nevoie.

Danio

Mesaj de Danio »

Multumesc nimitz... Ai putea sa ne dai mai multe detalii despre C2-ul custom made de care ai amintit? Nu stiam ca este disponibil blank-ul de C2... De fapt nu am vazut acest blank pe site-urile rod builder-ilor care colaboreaza cu Century...ca si optiune de custom...

Ai si MP... :D

Numai bine!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”