Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
dar ai avut counter....pilbak levente scrie:Eu am facut in modul urmator.Am pus firul principal cat am vrut pe tambur si dupa aia ai pus umplutura pana la nivel si am intors firele dupa aia si am contorizat si dupa aia am stiut cati metrii de umplutura trebuie
iuliutz scrie:Sunt magazine care au așa ceva. Te duci la ei si îți spun si cred ca ieși mai ieftin decât sa îți cumperi tu counter
Recomandare nu am dar la o căutare am găsit asta
http://m.shopmania.ro/pescuit/p-counter ... r-12608623
Poate e ceva de capul lui!
L.E. Citez un post de pe alt forum
Formula matematica o afli astfel :
Te raportezi la aria sectiunii firelor. Pentru cateva diametre uzuale am calculat eu ( R*R* 3,14 ) :
diametru - sectiune
0,2 - 0,0314
0,25 - 0,0490625
0,3 - 0,07065
0,35 - 0,0961625
0,4 - 0,1256
0,45 - 0,1589625
0,5 - 0,19625
Daca vrei sa calculezi cat fir de 0,20 intra pe o mulineta pe care scrie ca intra 100 m de 0,50 procedezi astfel :
0,19625 * 100 /0,0314 = 626 m
Formula este ( nu stiu cine a mai calculat asta vreodata asa ca trebuie sa ma puneti langa Thales si Pitagora ) :
S * L / s = T
S= aria sectiunii firului din indicatiile tamburului
L= lungimea aferenta indicata pe tambur
s= aria sectiunii firului pe care dorim sa-l introducem pe tambur
T= lungimea firului pe care vrem sa-l punem
Cam atat ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
tot la asta ma gandeam si euovideli scrie:eu il am pe asta, am masurat firul de la kryston (1000m rola) si exact atat a avut, la fel si firul de la ultima distance (cat a fost pe rola atat a avut).
doar o mentiune cand il atasezi pe lanseta sa tii firul putin tensionat sa nu alunece pe rolele Lin-counteru-lui in rest spor la cumparaturi si la bobinat.