Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
MihneaBV scrie:......... Oricum si atunci, sunt convins, domnul gor va scoate din nou o remarca din tolba cu subtilitati cum a fost asta cu aerul de munte. ........
Daca nu cred in masuratori dupa ureche, asta nu inseamna ca (virgula) caut nod in papura ! Dupa cum am mai mentionat, masuratoare corecta se face pe sol, iar ca sa specifici cu exactitate distanta la care poti pescui cu o lanseta, testul pe uscat trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca cele de pescuit (legate de fir, mulineta, plumb, momitor, saculet, rig). Acuma legat de ce ai scris mai sus, cu privire la distanta mentionata de producator, sa inteleg ca Daiwa specifica 110m ptr. Black Widow ? ... in ce conditii ? Adica, de unde stiu producatorii cum si cu ce or sa arunce pescarii cu lansetele lor ? E posibil ca producatorii sa specifice o distanta minima pe care o pot atinge lansetele ...ceva in genul specificarii greutatii optime ! Da bine la clinet sa-i spui: uite, cu asta dai minim 110 m !, la fel cum uneori e mentionat pe eticheta : optimum casting weight- 3 oz, chestie care din start te scapa de grija supraincarcarii si a ruperii lansetei !MihneaBV scrie:scuze. nu am stiut ca gluma e intre voi. legat de polemica noastra nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, trebuie doar sa incerci sa nu mai cauti nod in papura cu atata vehementa. si daca nu au fost 125 si daca au fost doar 110 ideea de la care a plecat toata chestia asta este legata de bete care, spre surprinderea mea, au putere mai multa decat este mentionata de producator iar distantele obtinute chiar si numai cu plumb de 110g sunt peste cele mentionate de Daiwa( 135-140m in loc de 110 mentionati de prod) nu stiu de ce se intampla asta. sunt cazuri in care practica nu bate cu teoria din diverse motive. Iar cu Brasoveanu poate o sa am norocul sa ma vad o data pe baltile de prin zona sa mai fur si eu ceva legat de tehnica.