Daiwa Emcast A

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Daiwa Emcast A

Mesaj de Dan Mitranescu »

Da , grafit ... Numai grafit avem in carcasele de mulinete.
Plastic industrial nu ii sta bine. :)

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Na bine acum, de ce trebuie sa ne distrugi iluzia ca avem ceva sofisticat? :D
Da, e un fel de plastic, amestecat cu ceva praf gri. :)

osc1or
Veteran

Daiwa Emcast A

Mesaj de osc1or »

Neamtul scrie:Na bine acum, de ce trebuie sa ne distrugi iluzia ca avem ceva sofisticat? :D
Da, e un fel de plastic, amestecat cu ceva praf gri. :)
Si praful rezistent la coroziune la randul lui :)

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Mi-ați stârnit curiozitatea si am fost azi sa va "minunea".
Am fost plăcut impresionat pana in momentul in care am slăbit frâna si am rotit tamburul. Am simțit aceeași mișcare ca la mulinetele din piața. Am simțit o sârmă care opune rezistența pe un corp solid ca sa scoată sunetul "Clic" dar in același timp opunand rezistența suficientă încât sa deranjeze.
Am sperat ca măcar Daiwa sa nu facă rabat de calitate in zilele noastre asa cum se întâmpla la shimano, dar sunt dezamăgit.
Nu rulează chiar fin, manivela nu imi place, tamburul merge de parca nu ar avea nimic in interior.

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Faptul ca nu iti place manivela e chestie de gust. De rulat ruleaza mai bine ca alte mulinete sub 100e(doar in Romania costa 600lei!). Arcul are un sunet sanatos as zice, adica mai bine asa decat sa fie mut. :) In rest nu cred ca la 420lei(cat costa in restul UE) vei gasi multe mulinete cu aceleasi caracteristici. Pana la urma e chestie de gust dar cine a mai invartit Daiwe de sub 100e imi va da dreptate ca modelele noi sunt un mare pas inainte(vezi Windcast S, Croscast si mai sunt cateva).

Mult mai interesanta pare Emblem QDA care deja se gaseste listata la importator pe site cu ~920lei(maxim 160e in restul UE). Va urma o recenzie si la asta cand va fi disponibila in magazine. :)

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Neamtul scrie: Mult mai interesanta pare Emblem QDA care deja se gaseste listata la importator pe site cu ~920lei(maxim 160e in restul UE). Va urma o recenzie si la asta cand va fi disponibila in magazine. :)
Recenzie:
Nu enumar toate caracteristicile pentru ca le puteti citi si singuri, vreau doar sa zugravesc mulineta prin ochii mei.
Solida, tamburul este exact de aceeasi dimensiune ca cel al Tournament QDA, este conic la fel ca la Basia dar mai scurt cu 15 mm, diametrele la buza si la fusta sunt identice, Frana rapida este la fel de eficienta ca la Tournament QDA si Basia dar saibele nu sunt din carbontex. Mulineta da impresia de robustete chiar daca nu este grea - 630 grame, vine si cu tambur de rezerva identic cu cel original.
Personal mie tot modelul mai vechi Emblem Pro imi place mai mult chiar daca acesta nu se inscrie in linia moderna a mulinetelor Daiwa , fapt pentru care ma gandesc sa le dau pe cele noi si sa pastrez PRO-urile.
Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

De la clasicele emblem s si x, daiwa nu a mai produs mulinete in gama medium/low care sa convinga altfel decat prin design. Nu-i de mirare ca emblemurile vechi si infinity (din aceeasi generatie) inca mai au adepti printte noi. Poate am imbatranit eu, dar nu o sa dau nici cel mai jmecher windcast pe un emblem z
Atata timp cat am preferat okuma in locul astora mai ieftine de la daiwa (ieftine de la daiwa insemnand chiar si de doua ori mai scumpe decat okuma), nu ma voi sala prea usor convins de acest nou emcast. Sa il vedem in timp. Ca de frumoasa... e frumoasa. Dar la fel era si windcast-ul. Pana o puneai la treaba (treaba insemnand pescuit, nu casting)

osc1or
Veteran

Daiwa Emcast A

Mesaj de osc1or »

marian_popescu scrie: Ca de frumoasa... e frumoasa. Dar la fel era si windcast-ul. Pana o puneai la treaba (treaba insemnand pescuit, nu casting)
Ce probleme are windcast-ul? In afara de faptul ca incep sa haraie nu am auzit de altceva.
Da din casa daca ai patit ceva cu ele...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

@marian_popescu
Marian, crede-ma ca noul Emcast e mult peste vechea gama de Crosscast si Windcast S(ca pentru X exista deja inlocuitor pe sasiu de Emblem QDA). N-are in viata ei treaba cu mulinetele facute de Daiwa pana in urma cu 1-2 ani la acelasi pret. Eu am si mulinete Okuma si stii ca am avut multe seturi de mulinete, crede-ma ca diferenta de calitate este evidenta fata de modelele scoase din productie. Presimt ca Daiwa va da lovitura cu noua gama de mulinete de crap si surf si va fura multi clienti celor de la Shimano dar si Okuma, Ryobi, Tica sau chiar Penn!
Apropo de Penn! Astia au mulinete trainice care in afara faptului ca-s relativ grele(deh, full metal), cam dau m...e la tot ce este pe piata! :) Dar asta o stiai deja! :) :wink:

An nou fericit! :)

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Pai faptul ca ajung sa haraie nu ar trebui sa fie de-ajuns pt cat au costat? Plus jocurile pe care le dezvolta? Ce ar trebui, sa crape sa se faca bucati ca sa spunem ca nu prea face banu? Nu pot sa nu le compar cu gama shimano in acelasi pret
Nu pot sa nunma gandesc la daiwele medium-low de spin, care sunt si alea niste panarame (desi parca si aici se vad schimbari in bine, sper sa fi sesizat tu, Neamtule, acelasi trend la astea de crap)

Stiu ca ai avut o multime de mulinete bune, si eu am trecut pe lista cateva seturi de tractorase frumoase de-a lungul anilor (bblc, ultegre, emblemuri, entoh etc), dar, in detrimentul daiwelor din clasa de medie de pana acum un an-doi (cand mai aveam contact cu domeniul), as pastra oricand navi-urile xta pe care le folosesc in prezent. Si poate chiar oryx-urile 65 pe care le am pe spod si marker

Si da, penn-ul chiar face lucruri trainice. Nu ma pronunt la astea de surf/crap, mai ales atata timp cat nu au fost in stare sa-si creeze designul propriului brand si au copiat (ca multi altii) daiwa. Dar am doua slammer live liner pe betele de barca si sunt fascinat de simplitatea si robusterea tuturor angrenajelor...chiar daca si astea sunt made in china

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”