daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

grasile
Puncte: 0

Re: daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000

Mesaj de grasile »

Daca vrei asezarea firului, distanta, greutate redusa atunci gandeste-te la investitie serioase pentru performante totusi ... relativr.Facand o comparatie intre ultegra ci 14 xtb si Entoh urile tale, sa sti ca nu sunt diferente foarte mari. Frana, e chestie de preferinta, greutate la fel, asezare fir diferit la shimano fata de daiwa.In rest ... cu cat e firul mai subtire si inelele mai mari, arunci mai departe.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Tournamentu' fara discutie. Aia e o bijuterie, o mulineta legendara!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

... cu cat e firul mai subtire si inelele mai mari, arunci mai departe.
Inelul de 50 care, in multe cazuri, e doar un artificiu de marketing (si, in cazul multor lansete are chiar efectul invers celui scontat), te ajuta in lansare doar in cazul firelor groase si foarte groase.

Mai clar: in cazul unui fir de 0,20, de exemplu, nu exista nici o diferenta intre inelul de 0,40 si unul de 0,50. Ba, din contra, s-ar putea sa arunci mai departe cu lanseta prevazuta cu inel de plecare de 40. Daca vorbim insa de un fir de 0,45, de exemplu, socoteala se schimba, aici inelul de 50 face clar diferenta.

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

ionut72 scrie:
... cu cat e firul mai subtire si inelele mai mari, arunci mai departe.
Inelul de 50 care, in multe cazuri, e doar un artificiu de marketing (si, in cazul multor lansete are chiar efectul invers celui scontat), te ajuta in lansare doar in cazul firelor groase si foarte groase.

Mai clar: in cazul unui fir de 0,20, de exemplu, nu exista nici o diferenta intre inelul de 0,40 si unul de 0,50. Ba, din contra, s-ar putea sa arunci mai departe cu lanseta prevazuta cu inel de plecare de 40. Daca vorbim insa de un fir de 0,45, de exemplu, socoteala se schimba, aici inelul de 50 face clar diferenta.

nu este chiar asa....logica spune altceva.
pai gandeste te k o lanseta care se respecta,are toate inelele mari, nu numai pe cel de 50.
ale mele, spre exemplu au 50-16 si 3 inele de pe varf sunt cu un singur picior.
sa nu imi spui ca daca ar fi inelata standard 40-12 ar arunca la fel...
catch&release

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

sa nu imi spui ca daca ar fi inelata standard 40-12 ar arunca la fel...
Ba da, exact asta iti spun. :) Cu fire subtiri s-ar putea sa arunce chiar mai bine!

http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... ntrol-2320

"Inelele folosite sunt Fuji K, special concepute pentru eliminarea incurcarii firului printre inelel lansetei in timpul aruncarii. Datorita folosirii acestor inele s-a renuntat la folosirea inelelor mari de 50 de mm, greutatea scazand mult mai ales spre varf, aspect vital pentru actiunea si echilibrul lansetei

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

cate lansete ai avut tu care au fost inelate cu fuji k?
catch&release

Alex Matea

Mesaj de Alex Matea »

Mai bine ai citi cate ceva si despre noua mulineta Entoh de la Daiwa, noutate 2014 si care va aparea si la noi peste cateva luni. Daiwa Tournament Entoh QD, o adevarat bijuterie. ;)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Ungureanu Bogdan scrie:cate lansete ai avut tu care au fost inelate cu fuji k?
Intrebarea e irelevanta (da', daca tot esti curios, 3)! :) Eu ti-am aratat ce afirma unul dintre cei mai mari producatori din lume si de ce te contrazice net.

Uite pe altu"' care te contrazice net si ferm si care lamureste, sper, pentru toata lumea, "mitul" inelului de 50:

http://www.pv**.**/pescuit/catch-releas ... de-50.html

Scuze pentru off-topic, rog un moderator sa faca un topic separat cu discutiile despre inelul de 50.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Nu e o noutate că inelele mari sunt o cerință a pieței și nu a îmbunătățirii performanțelor de castig. Eu am senzor magic 2013 și le—aș fi preferat cu setul clasic de inele, nu 50—16.
Entoh 2014... nici la astea vechi nu visam. Oricum, mi—am schimbat părerea despre daiwa, îmi pierdusem încrederea în modelele noi. Totuși cred că în aceeași bani, shimano rullz

Dar discuția era despre alegerea între st și entoh vechi

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

ionut72 scrie:
Ungureanu Bogdan scrie:cate lansete ai avut tu care au fost inelate cu fuji k?
Intrebarea e irelevanta (da', daca tot esti curios, 3)! :) Eu ti-am aratat ce afirma unul dintre cei mai mari producatori din lume si de ce te contrazice net.

Uite pe altu"' care te contrazice net si ferm si care lamureste, sper, pentru toata lumea, "mitul" inelului de 50:

http://www.pv**.**/pescuit/catch-release-cu-vlad-pavlovici-pescuit/inelul-de-50.html

Scuze pentru off-topic, rog un moderator sa faca un topic separat cu discutiile despre inelul de 50.
eu inteleg ca e iarna lunga dar nici chiar asa...
catch&release

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”