Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Inelul de 50 care, in multe cazuri, e doar un artificiu de marketing (si, in cazul multor lansete are chiar efectul invers celui scontat), te ajuta in lansare doar in cazul firelor groase si foarte groase.... cu cat e firul mai subtire si inelele mai mari, arunci mai departe.
ionut72 scrie:Inelul de 50 care, in multe cazuri, e doar un artificiu de marketing (si, in cazul multor lansete are chiar efectul invers celui scontat), te ajuta in lansare doar in cazul firelor groase si foarte groase.... cu cat e firul mai subtire si inelele mai mari, arunci mai departe.
Mai clar: in cazul unui fir de 0,20, de exemplu, nu exista nici o diferenta intre inelul de 0,40 si unul de 0,50. Ba, din contra, s-ar putea sa arunci mai departe cu lanseta prevazuta cu inel de plecare de 40. Daca vorbim insa de un fir de 0,45, de exemplu, socoteala se schimba, aici inelul de 50 face clar diferenta.
Ba da, exact asta iti spun.sa nu imi spui ca daca ar fi inelata standard 40-12 ar arunca la fel...
Intrebarea e irelevanta (da', daca tot esti curios, 3)!Ungureanu Bogdan scrie:cate lansete ai avut tu care au fost inelate cu fuji k?
eu inteleg ca e iarna lunga dar nici chiar asa...ionut72 scrie:Intrebarea e irelevanta (da', daca tot esti curios, 3)!Ungureanu Bogdan scrie:cate lansete ai avut tu care au fost inelate cu fuji k?Eu ti-am aratat ce afirma unul dintre cei mai mari producatori din lume si de ce te contrazice net.
Uite pe altu"' care te contrazice net si ferm si care lamureste, sper, pentru toata lumea, "mitul" inelului de 50:
http://www.pv**.**/pescuit/catch-release-cu-vlad-pavlovici-pescuit/inelul-de-50.html
Scuze pentru off-topic, rog un moderator sa faca un topic separat cu discutiile despre inelul de 50.