daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: daiwa tournament — s 5000t vs entoh 5000

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

marian_popescu scrie:Nu e o noutate că inelele mari sunt o cerință a pieței și nu a îmbunătățirii performanțelor de castig. Eu am senzor magic 2013 și le—aș fi preferat cu setul clasic de inele, nu 50—16.
Entoh 2014... nici la astea vechi nu visam. Oricum, mi—am schimbat părerea despre daiwa, îmi pierdusem încrederea în modelele noi. Totuși cred că în aceeași bani, shimano rullz

Dar discuția era despre alegerea între st și entoh vechi

mariane, nu iti intra in husa din cauza inelului sau te incurca la transport?
eu zic sa va interesati mai bine.
pe lansetele cu actiune rapida,lansete de top ,de ce exista INTOTDEAUNA inelatie 50-16?
catch&release

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

pe lansetele cu actiune rapida,lansete de top ,de ce exista INTOTDEAUNA inelatie 50-16?
Tocmai ti-am dat mai sus un exemplu ca afirmatia asta nu-i adevarata. Daca e precum spui, pune-ti intrebarea: de ce Century n-a construit si varianta cu inel de 50 in cazul modelului C2? Sau, daca-i asa cum sustii tu, ce rost are constructia modelului Free Spirit HiS-200 3,90, 3,5 lbs (actiune ultrarapida) cu inel de plecare de 40? Raspunsul la intrebarea ta e continut in articolul lui Vlad, adica inelul de 50 e destinat, mai degraba, pescuitului cu fire groase.

Poti face singur un test: incearca sa gasesti lanseta cu care pescuiesti in mod uzual si in configuratia cu inel de plecare de 40. Si fa o comparatie a aruncarilor, mai intai cu fire subtiri, intre acesta si cea cu inel de plecare de 50 (cea pe care banuiesc ca o ai). Dupa aia cu fire groase. Si sa-mi spui la ce concluzie ai ajuns.

Eu iti spun ca, nu numai ca eu am facut acest test, dar am si discutat cu pescari care detin scule de top, cu actiune ultra-rapida, care au facut testul. Au ajuns la exact aceeasi concluzie. N-a existat nici o diferenta intre lungimea aruncarilor in cazul firelor subtiri, ci doar in cazul celor groase...

Mai departe, pentru restul lansetelor (adica cele care nu sunt de top si ultrarapide) inelul de plecare de 50 care necesita si o alta configuratie a restului inelelor e, pentru marea majoritate a pescarilor, mai degraba, un dezavantaj (daca ne referim strict la pescuitul cu fire subtiri).

Mai poti face alt test (mult mai empiric de data asta) : pune mana pe 2 lansete de la acelasi producator, cu aceeasi lungime, actiune si TC, dar cu inele de plecare diferite. Vei vedea ca cea cu inel de 40 pare mult ma rapida decat cea cu cel de 50 (care va fi mult mai moale).

Asta ca sa nu mai spun ca, de fapt, discutia e si mai complexa, mai conteaza si distanta unde e pozitionat primul inel fata de mandrina.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

teste din astea faceam prin 2008 my frend :wink:
una este sa faci si alta este sa citesti.
am avut multe seturi de lansete de-alungul anilor si crede-ma ca stiu exact despre ce vorbesc.ti as mai spune multe dar imi pun forumul in cap.
lansetele pe care le detin acum nu sunt aceleasi la care te gandesti tu :wink: , pt ca stiu la ce te gandeai
catch&release

grasile

Mesaj de grasile »

Ungureanu Bogdan scrie:teste din astea faceam prin 2008 my frend :wink:
am avut multe seturi de lansete de-alungul anilor si crede-ma ca stiu exact despre ce vorbesc.ti as mai spune multe dar imi pun forumul in cap.
lansetele pe care le detin acum nu sunt aceleasi la care te gandesti tu :wink: , pt ca stiu la ce te gandeai
corect :).

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Mai grav e sa nu faci nici una nici alta si sa postezi doar din auzite, in acord cu "ce zice lumea"! Te contrazic cei mai mari doi producatori de lansete la nivel mondial, care, saracii, habar n-au ce "avantaje" are inelul de 50 si continua sa produca blancuri ultrarapide pe care pun inel de plecare de 40! Da' tu nimic: Batman, Batman! :)
teste din astea faceam prin 2008 my frend :wink:
In 2008 deja aveam 12 ani de carpfishing, ma friend! :)
Ia uite unde era "mama omida"! :lol: Asa ... la o prima vedere ... ai lansete Shimano!

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Nu am shimano.
Am venturis V2, dar nu asta e tema discutiei...
Scuze pentru pentru off topic vis avis de discutiile pe care le am postat.
Am vrut sa spun una si a iesit altceva.nu am nimic cu nimeni si cu nicio scula sau instrument de pescuit de pe piata.faceti cum doriti, pescuiti cu ce vreti!
Fire intinse va doresc!
catch&release

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

http://www.aventurilapescuit.ro/tehnici ... -distanta/

asa ca sa nu mai zici ca sustin eu...te rog citeste cu mare atentie si daca nu intelegi, mai citeste o data!
no offence :)
catch&release

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

@Bogdan

Hai sa vedem ce spune Terry Edmonds in link-ul pe care l-ai postat. Nu spune nimic altceva decat ce am spus eu:
"Există o tendinţă de a pune inel de 50 mm pe un număr din ce în ce mai mare de lansete de crap. Din câte lansete ai încercat, câte ţi se pare că au de câştigat cu acest inel şi câţi pescari pot să valorifice avantajele inelului de 50?

Ăsta e un subiect foarte interesant. Dezbaterile pe marginea lui sunt ample. Vorbind pe baza experienţei mele de casting şi a testelor pe care le-am făcut, pot să spun că le-aş recomanda întotdeauna inel de 50 celor care folosesc fire groase pentru aruncări. Cu cât firul este mai gros, cu atât inelul de ajută mai mult, datorită grosimii spirelor de fir care intră pe primul inel. Mă refer aici la un fir de 0,35 mm.

Am făcut aruncări cu inele mai mici şi fire de 0,35 mm şi e clar că pierzi din distanţă. La fire subţiri, inelul de 50 e mai puţin important pentru pescarul obişnuit. Un profesionist va prefera însă inelul de 50. Toate recordurile mele au fost obţinute cu inel de 50 şi am văzut şi alte recorduri stabilite tot cu inel de 50.

Cât de mult te ajută inelul de 50, dacă eşti un aruncător de nivel mediu?

E greu de spus. Distanţa înseamnă un acord fin al multor detalii mărunte"
De observat ca Terry se refera exclusiv, atat la "fire groase", peste 0,35mm (ba chiar foloseste sintagma obsesiv) cand vine vorba despre inelul de 50, ca si la profesionistii castigului (aruncatorii de top). Cand vine insa vorba despre firele subtiri si pescarii obisnuiti cu scule obisnuite (asa cum suntem imensa majoritate, cam 99% dintre noi) isi nuanteaza foarte mult parerea/declaratiile.
nu am nimic cu nimeni si cu nicio scula sau instrument de pescuit de pe piata.
Achiesez 100%. Imi cer, la randu-mi, scuze daca s-a inteles altceva sau ca am ceva cu cineva.
Scuze pentru pentru off topic vis avis de discutiile pe care le am postat.
Eu deja, intr-un post anterior, am cerut unui moderator sa mute discutiile off-topic, intr-un alt topic care se poate numi, de exemplu, "Inel de plecare de 50: da sau nu". Reiterez rugamintea, doar-doar o auzi/vedea vreun moderator.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”