Plecind de la un interviu adresat lui Nick Buss de catre Vlad Pavlovici in revista ALP nr. 30 / ianuarie 2005, in care se punea o intrebare , citez :
Ce le recomanzi pescarilor care nu stiu ce lanseta sa cumpere ? In Romania , observ un curent in favoarea achizitionarii de echipament supradimensionat , lansete mari , puternice , de 3,90 si 3,5 lbs , cumparate de aruncatori modesti in ideea ca lanseta singura arunca pina in judetul vecin sau scoate pe mal monstrii din apa . Foarte putini pescari aleg lansete de 2,5 lbs chiar daca pescuiesc pe ape usoare si fara agataturi . Care este situatia in Marea Britanie ?
cer si parerea Dvs in legatura cu aceasta tendinta reala sau nu . Interesant ar fii sa specificam fiecare cu ce lansete pescuim ca sa vedem daca exista aceasta tendinta si daca exista , sa incercam sa ne-o explicam ! In plus este interesant de discutat daca atunci cind achizitionam o lanseta o luam pentru o balta pe care pescuim la un moment dat sau o luam cu putere mai mare decit avem nevoie in acel moment , in speranta ca in timp vom putea imbunatati performanta noastra in aruncare ?
Incep eu - Fox Rangemaster 2 - lungime 3,90 putere 3 lb . Parametrii fizici - 1,87 cm , 104 kg
Ultima oară modificat Sâm Mar 26, 2005 6:46 de către EX-UL, modificat 1 dată în total.
Eu mi-am luat in primavara asta 2 x Baracuda Mustang Carp 360 m, putere 3 lbs. Sunt inca la inceput de drum si nu cred ca niste lansete mai pretentioase m-ar ajuta foarte mult. Consider ca in aceasta etapa mai am de facut destule acumulari la capitolul "experienta si practica pe balta"
Numai bine!
Ion Papazian