fir gamakatsu vs sufix

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

bogdan5
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: fir gamakatsu vs sufix

Mesaj de bogdan5 »

:D
- No mai, ia, ca m-o prins!
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

mihai florescu scrie:
ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.

Buna ziua

Un fir cu dimensiunea 0,25mm va poate ajuta sa prindeti si pesti mult mai mari, totul depinde de experienta pescarului.
In ceea ce priveste alegerea firului pentru mulinete, eu va recomanda :

P-Line CX Premium Hi-Vis Fluorescent Green 0,25mm/7,28kg/1000m
http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 37060.html

Sufix Ultra Knot 0,255mm/4,3kg/1680m Opaque Yellow
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 19774.html

Sunt fire pe care le folosesc de cativa ani si de care sunt foarte multumit.
de ce te ajuta un fir de 0.25 sa prinzi pesti mult mai mari? asta chiar mi se pare o afirmatie hazardata. ca te ajuta fata de un fir mai gros sa ajungi la distante mai mari unde este posibil sa se cantoneze peste e adevarat, dar nu inteleg ce legatura are marimea pestiilor cu diametru firului de pe tambur.

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Alin Galbenu scrie:
Cretzu194 scrie:Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.
Din cate stiu, acum doua saptamani erai in cautare de fire, si ai ajuns sa-ti cumperi acest fir la recomandarea unui vanzator. Nu stiu în ce masura il poti recomanda, tinând cont ca - probabil - l-ai folosit doar in sufragerie.
Recomandarea unui produs se face in conditiile in care ai tras de el un sezon sau mai multe, ai ai habar despre cum se comporta la 40 grade sau la 2 grade.
E folosit si pe balta si afara erau 1-2 grade maxim. La prima vedere mi se pare cel mai bun fir pe care l-am folosit, firul l-am cumparat datorita recomandarilor de pe acest forum, nu la recomandarea vanzatorului, pentru ca vanzatorii recomanda multe...La 40 grade nu am habar cum se comporta, dar am vazut cum se comporta la 2 grade.

andrei_h scrie:
mihai florescu scrie:
ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.

Buna ziua

Un fir cu dimensiunea 0,25mm va poate ajuta sa prindeti si pesti mult mai mari, totul depinde de experienta pescarului.
In ceea ce priveste alegerea firului pentru mulinete, eu va recomanda :

P-Line CX Premium Hi-Vis Fluorescent Green 0,25mm/7,28kg/1000m
http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 37060.html

Sufix Ultra Knot 0,255mm/4,3kg/1680m Opaque Yellow
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 19774.html

Sunt fire pe care le folosesc de cativa ani si de care sunt foarte multumit.
de ce te ajuta un fir de 0.25 sa prinzi pesti mult mai mari? asta chiar mi se pare o afirmatie hazardata. ca te ajuta fata de un fir mai gros sa ajungi la distante mai mari unde este posibil sa se cantoneze peste e adevarat, dar nu inteleg ce legatura are marimea pestiilor cu diametru firului de pe tambur.
Mihai vrea sa spuna ca daca ai putina indemanare si cu firul de 0.25 poti scoate pesti mari , nu doar cel de 0.30 sau 0.35 sau 0.40.
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

La 40 grade nu am habar cum se comporta...
Probeaza-l cu feonul. :lol:
(A.Gide)

andrei_h

Mesaj de andrei_h »

Daca ai indemanare scoti si cu fire mult mai subtiri pesti capitali. Exemplu fiind mitranescu pe corbu.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cretzu194 scrie:
Alin Galbenu scrie:
Cretzu194 scrie:Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.
Din cate stiu, acum doua saptamani erai in cautare de fire, si ai ajuns sa-ti cumperi acest fir la recomandarea unui vanzator. Nu stiu în ce masura il poti recomanda, tinând cont ca - probabil - l-ai folosit doar in sufragerie.
Recomandarea unui produs se face in conditiile in care ai tras de el un sezon sau mai multe, ai ai habar despre cum se comporta la 40 grade sau la 2 grade.
E folosit si pe balta si afara erau 1-2 grade maxim. La prima vedere mi se pare cel mai bun fir pe care l-am folosit, firul l-am cumparat datorita recomandarilor de pe acest forum, nu la recomandarea vanzatorului, pentru ca vanzatorii recomanda multe...La 40 grade nu am habar cum se comporta, dar am vazut cum se comporta la 2 grade.

Serios ?

Imagine

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

serios?
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte. :D
(A.Gide)

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Foarte serios, daca voi nu imi recomandati si voi acest fir nu il cumparam doar la recomandarea vanzatorului. Daca citesti in acel topic au foat cativa care au recomandat firul acesta ;)
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

bogdan5 tu in afara de faptul ca iei la misto userii in mai toate posturile nu spui absolut nimic.
Esti ultra experimentat de razi de toti, zeule.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

pescarusull scrie:bogdan5 tu in afara de faptul ca iei la misto userii in mai toate posturile nu spui absolut nimic.
Esti ultra experimentat de razi de toti, zeule.
Nu era vorba despre tine, daca pentru asta te-ai oparit: ("Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte". :D)
Am dreptul sa ma amuz atunci cand un utilizator(cretzu) este usor confuz intre 2 virgule.
PS. "Cand mai doresti sa bagi capul in poza asigura-te ca stii ce spui".
(A.Gide)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”