- No mai, ia, ca m-o prins!
Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
de ce te ajuta un fir de 0.25 sa prinzi pesti mult mai mari? asta chiar mi se pare o afirmatie hazardata. ca te ajuta fata de un fir mai gros sa ajungi la distante mai mari unde este posibil sa se cantoneze peste e adevarat, dar nu inteleg ce legatura are marimea pestiilor cu diametru firului de pe tambur.mihai florescu scrie:ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.
Buna ziua
Un fir cu dimensiunea 0,25mm va poate ajuta sa prindeti si pesti mult mai mari, totul depinde de experienta pescarului.
In ceea ce priveste alegerea firului pentru mulinete, eu va recomanda :
P-Line CX Premium Hi-Vis Fluorescent Green 0,25mm/7,28kg/1000m
http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 37060.html
Sufix Ultra Knot 0,255mm/4,3kg/1680m Opaque Yellow
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 19774.html
Sunt fire pe care le folosesc de cativa ani si de care sunt foarte multumit.
E folosit si pe balta si afara erau 1-2 grade maxim. La prima vedere mi se pare cel mai bun fir pe care l-am folosit, firul l-am cumparat datorita recomandarilor de pe acest forum, nu la recomandarea vanzatorului, pentru ca vanzatorii recomanda multe...La 40 grade nu am habar cum se comporta, dar am vazut cum se comporta la 2 grade.Alin Galbenu scrie:Din cate stiu, acum doua saptamani erai in cautare de fire, si ai ajuns sa-ti cumperi acest fir la recomandarea unui vanzator. Nu stiu în ce masura il poti recomanda, tinând cont ca - probabil - l-ai folosit doar in sufragerie.Cretzu194 scrie:Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.
Recomandarea unui produs se face in conditiile in care ai tras de el un sezon sau mai multe, ai ai habar despre cum se comporta la 40 grade sau la 2 grade.
Mihai vrea sa spuna ca daca ai putina indemanare si cu firul de 0.25 poti scoate pesti mari , nu doar cel de 0.30 sau 0.35 sau 0.40.andrei_h scrie:de ce te ajuta un fir de 0.25 sa prinzi pesti mult mai mari? asta chiar mi se pare o afirmatie hazardata. ca te ajuta fata de un fir mai gros sa ajungi la distante mai mari unde este posibil sa se cantoneze peste e adevarat, dar nu inteleg ce legatura are marimea pestiilor cu diametru firului de pe tambur.mihai florescu scrie:ALEX.IORDACHIOAIA scrie:Buna ziua.
Am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu firul pe care urmeaza sa-l achizitionez.
Mai exact anul trecut pe final de sezon am achizitionat mulinete care aveau deja fir pe ele.
Cum noul sezon se apropie,vreau sa stiu de la cei mai experimentati ce fel de fir sa-mi iau.
Am inteles ca cel de la gamakatsu ar fi mai bun datorita faptului ca nu are elongatie asa mare ca sufix-ul.
Urmatorul aspect este legat de grosime.
Avand in vedere ca in mare parte a partidelor se pescuieste pe iazuri cu peste de max 5,6 kg si uneori pe cele cu pesti de peste 10 kg,credeti ca un fir de 0,25 ma ajuta?
Multumesc.
Buna ziua
Un fir cu dimensiunea 0,25mm va poate ajuta sa prindeti si pesti mult mai mari, totul depinde de experienta pescarului.
In ceea ce priveste alegerea firului pentru mulinete, eu va recomanda :
P-Line CX Premium Hi-Vis Fluorescent Green 0,25mm/7,28kg/1000m
http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 37060.html
Sufix Ultra Knot 0,255mm/4,3kg/1680m Opaque Yellow
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 19774.html
Sunt fire pe care le folosesc de cativa ani si de care sunt foarte multumit.
Probeaza-l cu feonul.La 40 grade nu am habar cum se comporta...
Cretzu194 scrie:E folosit si pe balta si afara erau 1-2 grade maxim. La prima vedere mi se pare cel mai bun fir pe care l-am folosit, firul l-am cumparat datorita recomandarilor de pe acest forum, nu la recomandarea vanzatorului, pentru ca vanzatorii recomanda multe...La 40 grade nu am habar cum se comporta, dar am vazut cum se comporta la 2 grade.Alin Galbenu scrie:Din cate stiu, acum doua saptamani erai in cautare de fire, si ai ajuns sa-ti cumperi acest fir la recomandarea unui vanzator. Nu stiu în ce masura il poti recomanda, tinând cont ca - probabil - l-ai folosit doar in sufragerie.Cretzu194 scrie:Recomand Trabucco Longcast XPS, il folosesc in varianta de 0.25, este un fir foarte moale fara memorie.
Recomandarea unui produs se face in conditiile in care ai tras de el un sezon sau mai multe, ai ai habar despre cum se comporta la 40 grade sau la 2 grade.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.serios?
Nu era vorba despre tine, daca pentru asta te-ai oparit: ("Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte".pescarusull scrie:bogdan5 tu in afara de faptul ca iei la misto userii in mai toate posturile nu spui absolut nimic.
Esti ultra experimentat de razi de toti, zeule.