Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
si cum se numeste firul ala ieftin la 20 de lei?jugarucristian scrie:Si eu am pescuit mult cu firele de la Dan, nu mai stiu daca erau 0.18mm sau 0.20mm, Dan poate sa confirme ca el ne-a dat si la CN acele fire M-line, dar nu mai stiu exact grosimea.Dan Mitranescu scrie:Imi pare rau pentru neplaceri. Totusi raportezi calitatea unui fir de 0,20 la o singura partida, pescuind in zone cu agatatura.florinio2006 scrie:Am pierdut etapa CN-lui si din cauza acestui fir
Culmea este ca am pescuit 2 etape de CN cu aceleasi fire, am scos ceva pesti si nu am avut vreo problema cu ele.
Am avut si fire senzor de 0.18 si aceasi treaba, nu am avut probleme cu ele, au rezistat fara probleme 2 etape...
Ideea este ca la Corbu este si joaca cu cu firul textil mai lung, te prinzi tu de ce...
Firul M-line mi se pare peste trabucco ala rosu, care este supradimensionat, la contactul cu mizeria de deasupra apei, devine foarte "batos" si plesneste imediat,am mai auzit si de la altii aceasi chestie in legatura cu firul asta rosu, ceea ce nu pot spune si despre M-line, iar la banii aia aveam ceva pretentii de la el, dar se pare ca treaba cu dai un ban si stai in fata nu se aplica la ei si la multi altii...
De vreo 2 ani mai cumpar un fir, care costa undeva in jurul a 20 de lei 1200-1500m, 0.18mm, 0.20 si 0,22mm si am pescuit cu el fara probleme, l-am folosit si la Rig-ul pe calitate, deci am pescuit cu un fir de 0.18mm, care costa 20 de lei 1500m, la un concurs cu taxa de 4000 lei...
Iar pentru plantat, orice fir de 0.40mm este super bun si rezista fara probleme, parerea mea, doar este 0.40mm da-l in masa...
Folosesc senzor de 0.40mm si il am de ceva timp pe tamburi, l-am pescuit si plantat si aruncat fara inaintas si a rezistat fara probleme si culmea este ca la cat de gros este, este foarte moale.
Doar pe C4 la Corbu a trebuit sa intoarcem firele de 0.40mm, pentru ca le tocisem deja de cati pesti am tras prin toate agataturile,nu stiam cat mai rezistau si nu am vrut sa riscam.
Eu aveam senzor 0.40mm si cred ca colegul meu de la acel concurs a mai avut la el P-line tot de 0.40,tot concursul l-am dus cu firele care erau pe 4 tamburi si a trebuit cu acele fire sa mai umplem inca 6 tamburi, sa avem 10 lansete in total...am stat si am masurat cu exactitate cat fir sa punem si pe celelalte mulinete, pentru a ne ajunge firul, acel loc ne-a prins fara sa avem ce trebuie la noi.
Dan cred ca isi aduce aminte ca il si sunasem sa il intreb cum sa fac sa scot pestii de pe C4 ala, pentru ca aproape cedam, nu stiam cum sa scoatem pestii din agataturile alea,iar la finalul concursului am scos 118 pesti si am lasat priponiti in jurul a 40-50 pesti.
Asa ca solutia a fost sa renuntam la firele subtiri si textile si sa pescuim doar cu 0.40mm sa nu mai lasam textile in apa si sa pierdem pe ruptura doar plumbul si forfacul.
Acum trageti voi concluzii in legatura cu firele de 0.18mm, care costa 20 de lei si cu cele care costa 120 de lei, sau chiar 170
Nu vreau sa fie cu suparare, dar nu spunflorinalin scrie:si cum se numeste firul ala ieftin la 20 de lei?
Diferentele in aruncare intre 0,25 si 0,30 pot sa fie intre 5 si 15m, in functie de montura si cine arunca. Nu tin minte sa fi spus ca sunt numai 5m intre 0,25 si 0,30 . Poate intre 0,35 si 0,40.marian_popescu scrie:Să fie oare diferența de 20 de metri sau mai mult intre 0,20 și 0,22/0,23?
Recunosc că nu am probat niciodată, dar ninse pare cam mult. Chiar tu, D. Mitranescu, spuneai cu totul altceva într-o postare, că între 0,25 și 0,30 ar fi diferența de 5 metri...