Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Taiam din capatul gros cam 3 m. Ajungeam pe la un 0,50. In partea cealalta il lasam cat era, pentru ca se lega perfect cu linia.pharaoh scrie:Dan, cati metri de inaintas conic foloseai?
Pai daca mergeam cu Vladut !?pharaoh scrie:Foarte buna ideea. Intr-adevar, sunt probleme cu pestii cu firele subtiri ... L-ai folosit pe cel de la Senzor?
De acord cu afirmatia cu 2 exceptii:Ca sfat : In agatatura nu se foloseste inaintas. Se utilizeaza direct un fir de 0,40 ( rezista la aruncari )
La cupa Rig ai luat o bucata de 29,45 kg! daca-mi amintesc bine. Ai avut inaintas mono si la ce distanta apreciezi ca ai lansat?Dan Mitranescu scrie:
Inaintasul conic ( mono ) l-am folosit mult la Corbu. Pierde din lanseu datorita elasticitatii , dar ma ajuta la mal in drill. Se pierdea mult timp cu firele subtiri pentru a ridica si crapii de 3 kg. Cu cel conic drill-ul se facea la mal deja cu un minimum 0,25 ( de cateva ori mai tare ca un 0,18 ) , iar nodul era intrat mult pe tambur. Astfel se poate forta pestele la minciog.
In rest folosesc numai textilul de la Hakuyo de 0,25 sau 0,30 ( de cand am CLASS-urile )
Atunci aveam inainta textil. Arunc cu 0,18 , vant zero , cu o singura bila, aproximativ 180m . Batea vantul din fata, asa ca am pierdut cativa metrii ( 5-6 ).bogdan5 scrie:La cupa Rig ai luat o bucata de 29,45 kg! daca-mi amintesc bine. Ai avut inaintas mono si la ce distanta apreciezi ca ai lansat?Dan Mitranescu scrie:
Inaintasul conic ( mono ) l-am folosit mult la Corbu. Pierde din lanseu datorita elasticitatii , dar ma ajuta la mal in drill. Se pierdea mult timp cu firele subtiri pentru a ridica si crapii de 3 kg. Cu cel conic drill-ul se facea la mal deja cu un minimum 0,25 ( de cateva ori mai tare ca un 0,18 ) , iar nodul era intrat mult pe tambur. Astfel se poate forta pestele la minciog.
In rest folosesc numai textilul de la Hakuyo de 0,25 sau 0,30 ( de cand am CLASS-urile )
Pariam ca nu ai avut inaintas mono.Atunci aveam inainta textil. Arunc cu 0,18 , vant zero , cu o singura bila, aproximativ 180m . Batea vantul din fata, asa ca am pierdut cativa metrii ( 5-6 ).
In prima varianta caut altceva ( alt loc sau alta metoda de a pescui) pe balta respectiva. Daca este concurs de viteza stiu ca nu am sanse , daca este de "ciupit" cativa pesti , o risc cu inaintas mono conic.ionut72 scrie:De acord cu afirmatia cu 2 exceptii:Ca sfat : In agatatura nu se foloseste inaintas. Se utilizeaza direct un fir de 0,40 ( rezista la aruncari )
- ce te faci daca nu poti ajunge pana la locul de pescuit, firul fiind prea gros pentru o aruncare suficienta (si plantatul fiind interzis)? Trebuie folosit un fir mai subtire si un inaintas mono. Conic evident ca sa poti face nodul suficient de fin.
- exista locuri extrem de abrazive (un exemplu e Varlaam-ul) unde un fir de 0,40, pur si simplu, nu ajunge! Inclusiv inaintasul de 0,57 trebuie schimbat dupa cateva scoateri din apa ale lansetei.