inaintas textil sau mono

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: inaintas textil sau mono

Mesaj de Dan Mitranescu »

Ca sfat : In agatatura nu se foloseste inaintas. Se utilizeaza direct un fir de 0,40 ( rezista la aruncari ) , pana la 0,50 , daca nu este nevoie de distanta si conditiile sunt foarte grele (aunci cand se pescuieste cu frana stransa la limita unor agataturi fara iesire , obstacole cu scoici, Dunare, ... ).
General valabil 0,40-ul.
Pe langa faptul ca ne putem strica singuri pescuitul , mai stricam si pentru ceilalti pescari acea zona, folosind inaintasi in astfel de conditii.

Inaintasul se foloseste in agatatura numai in situatia in care pescuim plantat cu barca (cu vasle ). Atunci se poate intra dupa peste ( sau montura ) daca este agatat. In aceasta situatie se folosesc pentru inaintas fire mono de 0,70 - 0,80 si lungi de aprox. 30m !

Inaintasul conic ( mono ) l-am folosit mult la Corbu. Pierde din lanseu datorita elasticitatii , dar ma ajuta la mal in drill. Se pierdea mult timp cu firele subtiri pentru a ridica si crapii de 3 kg. Cu cel conic drill-ul se facea la mal deja cu un minimum 0,25 ( de cateva ori mai tare ca un 0,18 ) , iar nodul era intrat mult pe tambur. Astfel se poate forta pestele la minciog.

In rest folosesc numai textilul de la Hakuyo de 0,25 sau 0,30 ( de cand am CLASS-urile )

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Dan, cati metri de inaintas conic foloseai?
Marius Sârbu

Dan Mitranescu
Veteran

pharaoh scrie:Dan, cati metri de inaintas conic foloseai?
Taiam din capatul gros cam 3 m. Ajungeam pe la un 0,50. In partea cealalta il lasam cat era, pentru ca se lega perfect cu linia.
Deci aprox. 12m.

pharaoh
pescar de competitie

Mesaj de pharaoh »

Foarte buna ideea. Intr-adevar, sunt probleme cu pestii cu firele subtiri ... L-ai folosit pe cel de la Senzor?
Marius Sârbu

Dan Mitranescu
Veteran

pharaoh scrie:Foarte buna ideea. Intr-adevar, sunt probleme cu pestii cu firele subtiri ... L-ai folosit pe cel de la Senzor?
Pai daca mergeam cu Vladut !? :D
Am avut doua sau trei variante ( incercand sa elimin elasticitatea ) unul negru adus de un prieten din Ucraina, Trabucco si mostrele de la Senzor. Toate se comporta la fel, numai ca cel de la Senzor este mai ieftin si ... la indemana pentru mine.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Ca sfat : In agatatura nu se foloseste inaintas. Se utilizeaza direct un fir de 0,40 ( rezista la aruncari )
De acord cu afirmatia cu 2 exceptii:

- ce te faci daca nu poti ajunge pana la locul de pescuit, firul fiind prea gros pentru o aruncare suficienta (si plantatul fiind interzis)? Trebuie folosit un fir mai subtire si un inaintas mono. Conic evident ca sa poti face nodul suficient de fin.

- exista locuri extrem de abrazive (un exemplu e Varlaam-ul) unde un fir de 0,40, pur si simplu, nu ajunge! Inclusiv inaintasul de 0,57 trebuie schimbat dupa cateva scoateri din apa ale lansetei.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Dan Mitranescu scrie:
Inaintasul conic ( mono ) l-am folosit mult la Corbu. Pierde din lanseu datorita elasticitatii , dar ma ajuta la mal in drill. Se pierdea mult timp cu firele subtiri pentru a ridica si crapii de 3 kg. Cu cel conic drill-ul se facea la mal deja cu un minimum 0,25 ( de cateva ori mai tare ca un 0,18 ) , iar nodul era intrat mult pe tambur. Astfel se poate forta pestele la minciog.

In rest folosesc numai textilul de la Hakuyo de 0,25 sau 0,30 ( de cand am CLASS-urile )
La cupa Rig ai luat o bucata de 29,45 kg! daca-mi amintesc bine. Ai avut inaintas mono si la ce distanta apreciezi ca ai lansat?
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Dan Mitranescu
Veteran

bogdan5 scrie:
Dan Mitranescu scrie:

La cupa Rig ai luat o bucata de 29,45 kg! daca-mi amintesc bine. Ai avut inaintas mono si la ce distanta apreciezi ca ai lansat?
Atunci aveam inainta textil. Arunc cu 0,18 , vant zero , cu o singura bila, aproximativ 180m . Batea vantul din fata, asa ca am pierdut cativa metrii ( 5-6 ).

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Atunci aveam inainta textil. Arunc cu 0,18 , vant zero , cu o singura bila, aproximativ 180m . Batea vantul din fata, asa ca am pierdut cativa metrii ( 5-6 ).
Pariam ca nu ai avut inaintas mono.
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Ca sfat : In agatatura nu se foloseste inaintas. Se utilizeaza direct un fir de 0,40 ( rezista la aruncari )
De acord cu afirmatia cu 2 exceptii:

- ce te faci daca nu poti ajunge pana la locul de pescuit, firul fiind prea gros pentru o aruncare suficienta (si plantatul fiind interzis)? Trebuie folosit un fir mai subtire si un inaintas mono. Conic evident ca sa poti face nodul suficient de fin.

- exista locuri extrem de abrazive (un exemplu e Varlaam-ul) unde un fir de 0,40, pur si simplu, nu ajunge! Inclusiv inaintasul de 0,57 trebuie schimbat dupa cateva scoateri din apa ale lansetei.
In prima varianta caut altceva ( alt loc sau alta metoda de a pescui) pe balta respectiva. Daca este concurs de viteza stiu ca nu am sanse , daca este de "ciupit" cativa pesti , o risc cu inaintas mono conic.

Am mai spus peripetia. Am pescuit la o partida pe Olt cu inaintas din sarma galvanizata de 1,2 mm. :D Pana aici se poate ajunge, daca nu vrei sa te lasi pagubas niciodata. :D
Totusi un 0,80 mono rezista cam in toate variantele .( in special pe Sarulesti se pescuieste asa ).
P.S. neaparat plantat cu barca mare.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”