intrebare ! Chub RS Plus sau Shimano Tribal TX1?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

zolthen

intrebare ! Chub RS Plus sau Shimano Tribal TX1?

Mesaj de zolthen »

Salutare!
Vreau sa va intreb daca cunoaste cineva sau daca are cineva info sigur despre doua lansete crap.
Is interesat de CHUB RS Plus si Shimano Tribal TX1.
Ambele la 390 3,5lb

Claudiu Garlea
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: intrebare ! Chub RS Plus sau Shimano Tribal TX1?

Mesaj de Claudiu Garlea »

Salut,

Imi pot da cu parerea despre Tribal TX1, pentru ca este mai cunoscuta decat gama de lansete CHUB RS.

La primul casting organizat de Shimano Romania, foarte multi au fost incantati de aceasta lansete (nestiind cat cat costa), in primul rand este usor de incarcat, avand inele cu un singur picior pe varf, varful revine mai rapid in aruncare. Ca si finisaje, nu exceleaza (cel putin butt cup).

Va recomand si Fox Warrior S 3,90 si 3.5lb
- este ceva mai rigida decat Tribal TX1.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-fox- ... 19832.html

zolthen

Mesaj de zolthen »

Informatii bune am despre Velocity ...stiu ca ii un bat bun de lanseu dar e prea rigid la dril parerea mea ...imi poti face o comparatie terog ... Ca actiune Tx1 si Foxu cum is fata de Velocity?

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Salut,

Dintre cele 3 am avut ocazia sa pescuiesc doar cu Velocity. Dintre cele 3, TX1 este cea mai "placuta" in drill.
Daca bugetul permite, clar dintre cele 3 as alege Velocity, atat ca si finisaje cat si ca actiune a lansetei (aruncare sau drill) :wink:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31015.html

Daca se cauta placerea drill-ului, clar TX1.

Daca sunteti din Bucuresti, puteti veni in magazin si sa le vedeti pe toate 3.

Chiar si un model de Chub Outkast
http://www.totalfishing.ro/lanseta-chub ... 33337.html

zolthen

Mesaj de zolthen »

Dun pacate nu sunt din bucuresti, is din arad si din pacate nici in arad si nici in jur nu avem un magazin de doambe ajuta.
Cel mai apropiat magazin bun ii la szeged ..:(
Is convins si stiu foarte bine ca tre sa facem niste compromisuri ,ca nu se poate fizic sa fie un bat bun la lanseuri mari si in acelas timp placut in dril ...
Eu ma cam strimb chind aud texte ca un bat e super tare si mega bun ca se lanseaza cu ea peste 160 170metrii...
Parerea mea ca la un pescuit de pe mal fie cincurs fie de placere ,is ocazii foarte rare sa fii nevoit sa pescuiesti la distante mai mari de 120-130 metrii..
Distanta aia trebe si nadita nu e deajuns ca poti lansa pina acolo,si deja punctualitatea lasa de dorit si mai intervin si altrle..
Deci prin urmare eu vreau un bat cu care in caz, cu montura sa pot lansa pina in 120-130 m, si in cazul acesta eu zic mai ramine un pic de placere si de dril:)
Ca de exemplu la velocity la peste sub 5kg mai ca nu lucra seloc

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Cu orice lanseta ajungi la 100m cu montura, daca o incarci corect.
Problema este ca, aruncand doar montura, o sa prinzi doar montura. Stilul de pescuit practicat de majoritatea pescarilor din Romania, presupune lansarea la 100-120m a monturii cu momitor incarcat bine + montura si dupa caz + saculet solubil. Abia atunci putem sa spunem daca o lanseta "poate" sau nu. Pentru ca spre deosebire de plumbul long cast, momitorul omoara lanseta la propriu.
Deci pana sa ajungem sa vorbim de drill, trebuie sa lucram sa avem acel drill. Placerea in drill este cu atat mai mare cu cat este mai des drill-ul.
Lansetele slabe calitativ ajung sa se si inmoaie in timp, mai ales daca sunt folosite excesiv in conditii extreme (+40 grade, -15grade, etc).

bogdan5
pescar de competitie

Mesaj de bogdan5 »

Aline, daca tot faci ”curatenie”,spune macar unde ai pescuit tu (sau altii) la minus 15 grade.
Sa nu-mi spui de copca. :)
Crede în cel ce caută Adevărul,
Fereşte-te de cel ce l-a găsit.
(A.Gide)
Sinceritatea nu te lasa fara prieteni. Ii triaza.

mrs

Mesaj de mrs »

Cu pescuitul la -15 grade este mai greu... insa, sunt pescari care pe timpul iernii mai ies la un casting.

zolthen

Mesaj de zolthen »

Deci pina la urma sinteti de acord cu mine privind ca multi is cumpara lansete tari ca au vazut sau chear or reusit iei sa lanseze distante mai mari.
Parerea mea e ca daca poti nadi la distanta pina unde lanzei montura e ok..
Dar daca dai 150m cu montura dar tu nu poti nadii nima pina in 110 maxim (fie cobra catapult etc) ai cuparat o lanseta
Puternica sa scumpa mai ca degeaba ...
De asta spuneam eu ca nu am nevoie de un bat super ok la lanseu sa pot da la distante foarte mari sa ma pot lauda
Ca am dat 160 cu montura , si cu cobra de exemplu nu pot da nai nult de 100...
Pentru mine e perfect un bat de o categorie mijlocie cu o actiune progresiva ,cu care daca pot lansa 120 hai fie 130m , e mai mult ca suficient mai ca pe orcare balta m as duce ,fie concurs fie de placere .
Deci penteu mine Velocity e mult prea rigid..
De asta ma ghindeam la TX1, Chub RS Plus, Warior S,
Sau daca aveti alte sfaturi sugesti...:)

mrs

Mesaj de mrs »

Recomand fox warrior s... cred ca este lanseta de care ai nevoie.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”