Kit pescuit 500ron

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Mikcutu
Puncte: 0

Re: Kit pescuit 500ron

Mesaj de Mikcutu »

Salut,

Eu recomand bat Hakuyo MTX14 3.9m (nou) + mulineta Okuma PL 860/865/1060/1065 (SH).
Da ca gasesti sa iei mulinetele cat mai noi (poate si cu garantie) e o treaba.
Acum, in iarna, multa lume isi schimba sculele.

De asemenea, dac anu te deranjeaza, poti cauta si bete tot SH.

Astfel, un set de 4 MTX14 (SH) poti sa le gasesti pe la 800 RON si Okuma PL (tot SH) - maxim 800.

Daca gasesti un vanzator sa ii cumperi tot setul , atunci chiar poti negocia cu el.

Eu, spre exemplu, folosesc cu incredere MTX14 (SH) si Okuma Axeon V1 (SH). Nu ma intereseaza sa arate bine ci sa pescuiesc bine cu ele.

O zi buna.
Za dacs cam from za tracs!

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

cosmin25,
Alege cu rabdare si in cunostinta de cauza, ceea ce azi crezi ca se merita maine poti constata ca nu se renteaza. :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

cosmin25

Mesaj de cosmin25 »

gabi1 scrie:cosmin25,
Alege cu rabdare si in cunostinta de cauza, ceea ce azi crezi ca se merita maine poti constata ca nu se renteaza. :wink:
Salut Gabi,
Tu ce ai alege?
La un moment dat ma gandisem la 4 asemenea set-uri, si sa iau calitate la fire, carlige, etc

http://www.decathlon.ro/undia-crap-xtre ... 50168.html

Dar aici parerile sunt impartite : fie ca renteaza, fie ca nu se merita. Lanseta am analizat-o si pare lucrata frumos. Mulineta nu stiu ce sa zic de ea. Dar trebuie luat in calcul si pretul de numai 200 de ron.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Salut Gabi,
Tu ce ai alege?
Nu sunt omniscient sa stiu ce ti se potriveste tie, tu hotarasti ce "se merita". :D
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

ovideli scrie:
cosmin25 scrie: Pot urca si aici bugetul daca pana la 300 de ron pe lanseta. Ce lanseta pot allege pentru a o grupa cu mulinetele OKUMA?
Multam de ajutor.
deja ai ajuns la un buget de 600 ron/kit (cu cat sapi mai mult cu atat se mareste bugetul) :lol:
Daca vrei sa pescuiesti lansat atunci ar fi mai indicat sa studiezi mai mult lansetele decat mulinetele, uite un articol aici care sigur o sa te ajute in alegerea lansetei http://bigfish.ro/blog/mark-hutchinson- ... ei-lansete, (indicat ar fi sa arunci de cateva ori cu toate trei tipurile de lansete rapida, semirapida si parabolica ca sa-ti dai seama pe care o sa o incarci cel mai bine, poate ai niste prieteni care te pot ajuta)
Ovideli zice bine ce zice.
Daca vrei un kit lanseta+mulineta intr-un buget de bun simt cu care sa faci primii pasi in pescuitul la crap, sfatul meu e acelasi ca al Dl. Ovideli.
Orienteaza-te mai mult spre o lanseta care sa iti ofere increderea ca nu o faci praf in cazul unei lansari pacatoase (Trust me, o sa ai destule failuri ca incepator. Si eu sunt incepator si abia am ajuns sa nimeresc o lansare pe directia dorita din vreo 3 incercari.)
In alte cuvinte, cauta o lanseta buna si abia dupa ce ai lanseta buna, cauta si o mulineta.
In linii mari, cam toate mulinetele sunt la fel. In afara de diferentele dintre sortimente (cu/fara BR, Nr. de rulmenti etc), efectul resimtit de tine si rezultatul la pescuit (indiferent daca esti incepator sau profesionist) e cam acelasi la fiecare mulineta indiferent ca vorbim de Hakuyo, Cormoran, Shimano sau Daiwa. Indiferent de pret, ca e Hakuyo sau in extrema cealalta Daiwa, mulineta e facuta sa te asiste la lansare si drill. Bineinteles, nu trebuie sa mergi la extreme si sa iti iei lanseta de 550 de lei si mulineta de 50 ron cu tamburi de plastic sau mai stiu eu ce. :lol:
Lanseta in schimb, e cea care tine tot stresul pescuitului la crap, cea care intradevar influenteaza performanta in pescuit cand vine vorba de scule si nu de pescar. :)

Ma rog, asta e opinia mea, ca lanseta duce greul si mulineta duce "formalitatile". E posibil ca altii sa aiba alta opinie si alte preferinte. Cred ca totul se rezuma la felul cum te descurci tu cu sculele pe care le ai si nu la cum "se potrivesc" ele impreuna. :)

ovideli

Mesaj de ovideli »

cosmin25 scrie:da, am urcat la 600 de ron:)) initial am zis 500, dar tinand cont ca investitia va fi pentru urmatorii ani, cred ca o marja se merita.
s-ar putea sa merite chiar mai mult decat crezi :wink:, esti pe calea cea buna , studiaza mai intai piata, testeaza si dupa acea cauta-te in portofel, daca faci invers s-ar putea sa ramai si fara portofel.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

cosmin25

Mesaj de cosmin25 »

ovideli scrie:
cosmin25 scrie:da, am urcat la 600 de ron:)) initial am zis 500, dar tinand cont ca investitia va fi pentru urmatorii ani, cred ca o marja se merita.
s-ar putea sa merite chiar mai mult decat crezi :wink:, esti pe calea cea buna , studiaza mai intai piata, testeaza si dupa acea cauta-te in portofel, daca faci invers s-ar putea sa ramai si fara portofel.
:)))))

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”