ovideli scrie:cosmin25 scrie: Pot urca si aici bugetul daca pana la 300 de ron pe lanseta. Ce lanseta pot allege pentru a o grupa cu mulinetele OKUMA?
Multam de ajutor.
deja ai ajuns la un buget de 600 ron/kit (cu cat sapi mai mult cu atat se mareste bugetul)
Daca vrei sa pescuiesti lansat atunci ar fi mai indicat sa studiezi mai mult lansetele decat mulinetele, uite un articol aici care sigur o sa te ajute in alegerea lansetei
http://bigfish.ro/blog/mark-hutchinson- ... ei-lansete, (indicat ar fi sa arunci de cateva ori cu toate trei tipurile de lansete rapida, semirapida si parabolica ca sa-ti dai seama pe care o sa o incarci cel mai bine, poate ai niste prieteni care te pot ajuta)
Ovideli zice bine ce zice.
Daca vrei un kit lanseta+mulineta intr-un buget de bun simt cu care sa faci primii pasi in pescuitul la crap, sfatul meu e acelasi ca al Dl. Ovideli.
Orienteaza-te mai mult spre o lanseta care sa iti ofere increderea ca nu o faci praf in cazul unei lansari pacatoase (Trust me, o sa ai destule failuri ca incepator. Si eu sunt incepator si abia am ajuns sa nimeresc o lansare pe directia dorita din vreo 3 incercari.)
In alte cuvinte, cauta o lanseta buna si abia dupa ce ai lanseta buna, cauta si o mulineta.
In linii mari, cam toate mulinetele sunt la fel. In afara de diferentele dintre sortimente (cu/fara BR, Nr. de rulmenti etc), efectul resimtit de tine si rezultatul la pescuit (indiferent daca esti incepator sau profesionist) e cam acelasi la fiecare mulineta indiferent ca vorbim de Hakuyo, Cormoran, Shimano sau Daiwa. Indiferent de pret, ca e Hakuyo sau in extrema cealalta Daiwa, mulineta e facuta sa te asiste la lansare si drill. Bineinteles, nu trebuie sa mergi la extreme si sa iti iei lanseta de 550 de lei si mulineta de 50 ron cu tamburi de plastic sau mai stiu eu ce.
Lanseta in schimb, e cea care tine tot stresul pescuitului la crap, cea care intradevar influenteaza performanta in pescuit cand vine vorba de scule si nu de pescar.
Ma rog, asta e opinia mea, ca lanseta duce greul si mulineta duce "formalitatile". E posibil ca altii sa aiba alta opinie si alte preferinte. Cred ca totul se rezuma la felul cum te descurci tu cu sculele pe care le ai si nu la cum "se potrivesc" ele impreuna.