Prima partida de pescuit a venit insotita de ocazia de a pune la treaba una din cele mai frumoase lansete cu care am avut ocazia sa pescuiesc: Vulkan, sora geamana a lui Velocity. Pe cat de frumoasa, pe atat de placuta in drill. Actiunea semiparabolica o face o lanseta usor de folosit si agila. Tipul acesta de lanseta ajuta pescarii fara tehnica, sa atinga distante considerabile. Aruncarile la 150-155m cu montura au fost joaca de copil. Am ramas placut surprins sa vad doritori sa arunce cu ea, sa o vada. Dupa ce s-a aflat ca am una de test, multi pescari s-au perindat pe ponton, 25% din timp am pescuit doar cu 3 lansete, Vulkan fiind in "chinurile" testelor

).
Avand in vedere raportul pret/calitate si felul cum arata, ma gandesc serios sa trec in rezerva actualele lansete, iar Vulkan sa devina "daily drive" in materie de lansete. Sunt 100% sigur ca in categoria lor de pret sunt best buy, combinand aspectul placut (mandrina de 16, finisaje imbecabile) cu actiunea ce o face usor de incarcat in aruncare (blank subtire, dar destul de robust, cu rezerva de putere pe partea de jos a lansete), dar in acelasi timp placuta in drill. Nu stiu cate lansete ofera toate acestea, la pretul lui Vulkan. Am remarcat ca se incarca cel mai bine cu plumbi intre 110-115g. Eu am folosit 110g, montura cu plumb pierdut si snowman. Vremea a tinut cu noi, soarele ne-a rasfatat, gratarul ne-a hranit, iar Bahus ne-a inveselit! Pe saltea au poposit 3 pesti: 4, 14.8 si 12, dar numarul pestilor nu conteaza cand ai prietenii langa tine...si ceva la sticla, bineinteles.