lansete 3.6 vs 3.9

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

vali003
Puncte: 0

Re: lansete 3.6 vs 3.9

Mesaj de vali003 »

Chiar daca muti cu un deget mai sus mina , nu vei obtine o pozitie corecta .Fiindca l-ai pomenit pe Silviu Florescu ,betele pe care le face el ,distanta de la mandrina pina la capat este de minimum 55-60 cm , in functie de lungimea miinilor celor care le comanda .Iar Silviu stie ce face .Tot ceea ce discutam acum ,o spun din proprie experienta .Am avut Free Spirit HI S IVE 13 ft. ,3,5 lb standard ,de la mandrina pina la capat 50 cm. nu ma impacam bine cu ele ,parca dadeam cu miinile strinse .Am primit un set de bête tot de la Free Spirit ,dar facute de Vic Gibson ,pe masura mea ,am 1,82 m ,distanta de la mandrina pina la capat are 57cm ,si le simt altfel ,arunc mult mai bine ,inainte dadeam 140-145m ,acum dau 157-160m . Asta cu fire textile de 50 lb pe mulineta ,inaintas de 65 lb. ,deci nu dau cu fire foarte subtiri .

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Allen Besnovich scrie:Asta era logic :)) dar, O poți tine si altfel ?
Da , cu toata mana deasupra mulinetei . Castigi in forta si pierzi din lungimea lansetei.

Dan Mitranescu
Veteran

vali003 scrie:Chiar daca muti cu un deget mai sus mina , nu vei obtine o pozitie corecta .Fiindca l-ai pomenit pe Silviu Florescu ,betele pe care le face el ,distanta de la mandrina pina la capat este de minimum 55-60 cm , in functie de lungimea miinilor celor care le comanda .Iar Silviu stie ce face .Tot ceea ce discutam acum ,o spun din proprie experienta .Am avut Free Spirit HI S IVE 13 ft. ,3,5 lb standard ,de la mandrina pina la capat 50 cm. nu ma impacam bine cu ele ,parca dadeam cu miinile strinse .Am primit un set de bête tot de la Free Spirit ,dar facute de Vic Gibson ,pe masura mea ,am 1,82 m ,distanta de la mandrina pina la capat are 57cm ,si le simt altfel ,arunc mult mai bine ,inainte dadeam 140-145m ,acum dau 157-160m . Asta cu fire textile de 50 lb pe mulineta ,inaintas de 65 lb. ,deci nu dau cu fire foarte subtiri .
Silviu stie ce face. In mod sigur se impaca mai bine cu ce face.
Totusi pana acum cea mai lunga aruncare a lui in concursurile de casting ( 186m )a fost cu o lanseta cu mandrina pozitionata ca pe toate MTX-urile si anume cu MTX 14 SPOD .
Cristi Mihalcea a castigat castingul ( 191m )cu "mainile legate" pe un Hi-s 200 ( are aprox.1,85m inaltime :wink: ) si a "rupt" toate categoriile in Bulgaria tot cu mandrine pozitionate , hai sa zicem normal , ca toate au fost MTX-uri ( MTX11 -186m , MTX14 -206m si MTX14 spod 208 m)
Iohann si Dinescu tot cu mandrine pozitionate "normal" au cele mai lungi aruncari ale lor ( tot MTX 14 spod )...
http://www.crapmania.ro/forum/competiti ... 4-120.html

Deci mici , inalti , slabi , solizi , mandrine "normale" si conduc aruncarile de casting. :wink:

vali003

Mesaj de vali003 »

Dane ,eu cred , tu nu ai inteles la ce ma refer eu ,uite aici ,diferenta intre o mandrina pusa la 50 cm, primul bat un Greys ,apoi un bat Free Spirit spomb ,apoi un MTX 14 , vezi diferenta ??? MTX este la 55 -57 cm . Betele tale au mandrina foarte bine pozitionata .
8.JPG
8.JPG (184 KiB) Vizualizat de 589 ori

Dan Mitranescu
Veteran

vali003 scrie:Dane ,eu cred , tu nu ai inteles la ce ma refer eu ,uite aici ,diferenta intre o mandrina pusa la 50 cm, primul bat un Greys ,apoi un bat Free Spirit spomb ,apoi un MTX 14 , vezi diferenta ??? MTX este la 55 -57 cm . Betele tale au mandrina foarte bine pozitionata .
8.JPG
Altceva am vrut si eu sa spun. :D
Pe aceleasi pozitionari ale mandrinei , aruncatori de inaltimi diferite si constitutii diferite se adapteaza foarte bine , conducand clasamentele de casting.

Ba mai mult. Cristi Mihalcea la casting a dat cu Hi-s-ul ( mandrina joasa) in defavoarea MTX14 cu care pescuieste si este obisnuit . A dat si cu MTX14 SPOD ( cu care arunca cel mai tare , dar a ratat aruncarea ). Concluzia este ca arunca bine cu orice indiferent unde este plasata mandrina , lanseta sa duca.

Eu cred pana la urma ca este numai chestie de obisnuinta. Ca si trecerea de la 3,60 la 3,90 .

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Allen Besnovich este vre-un domeniu la care sa nu te pricepi? :lol: :lol: :lol:
Imagine

Alin Galbenu
Moderator

lansete 3.6 vs 3.9

Mesaj de Alin Galbenu »

Da, nu ma pricep la lansări. Nu am depășit niciodata 110m. După cum observi, daca citești, am pus o intrebare pt ca vroiam sa aflu ceva! Fara sa încerc sa fiu ironic sau altceva.
Si nu înțeleg cum am ajuns eu "negativul" in Ecuația asta?

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Raspunsul la intrebarea ta e clar: da, o lanseta de 3, 9 nu numai ca e mai indicata pt distanta dar e si verificat , mai ales cu saculeti solubili sau alte "incarcaturi suplimentare" . Acum de care sa-ti iei tu nu cred ca e un raspuns care o sa-l aflii pe forum, alege in functie de ce vrei si cu ce te impaci mai bine. Eu de exemplu arunc mai bine cu 3,9 si nu sunt un tip inalt, dar le-am schimbat cu 3,6 pt ca imi plac mai mult, prefer pescuitul plantat si imi sunt mai la indemana iar cand pescuiesc de pe mal pot sa arunc linistit peste patul de nada care-l fac cu cobra model lung de carbon. Cu momitoare nu pescuiesc deci am ales ce e mai convenabil pt mine. Testeaza, analizeaza ce tip de pescuit faci si ce urmaresti si in functie de asta alege nu dupa preferintele forumistilor ca atatia pescari, atatea pareri si oricum nu o sa se ajunga niciodata la un consens pentru ca unii nu inteleg ca ce le place sau li se potriveste lor nu e o chestie obligatorie pt toata lumea si in gustul omului nu e bine sa te ..... Oferta e diversificata si ai de unde alege, pana la urma lanseta e cea mai importanta si personala piesa din echipamentul de pescuit la crap.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”