lansete de top & MTX

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: lansete de top & MTX

Mesaj de Dan Mitranescu »

Mai vin cu o completare la ideile din link-ul de mai sus.
Tot domnul Ovidiu este autorul textului din 3 Martie 2011 scris pe un alt forum dedicat pescuitului:

"Va salut
Asa cum am spus pe alt topic, opinia mea este ca Hakuyo MTX 14 este de departe o lanseta fenomenala. Acum, dupa ce am testat-o, impresia pe care am avut-o de la bun inceput incepe sa devina certitudine. Am iesit duminica dimineata cu un prieten si am aruncat cu ea. Nu am avut ruleta sa masuram, am mers prin comparatie cu alte lansete, toate de top, si vreau sa va spun ca "le-a suflat in ceafa" fara efort. Am incercat o singura data chiar sa rup una prin forfecare, dar nu am reusit, insa nici nu am insistat.
Cred ca, daca va rezista in timp (daca nu se va inmuia, adica daca nu isi va pierde TC-ul), atunci chiar se va dovedi ca e o veritabila lanseta de top. Asta insa se va vedea in timp. In orice caz, comportamentul si tinuta sunt impresionanate si o spune unul care are acasa doua modele de lansete de top si doua modele de Shimano destul de bine cotate.
Eu l-as sfatui pe domnul Mitranescu sa faca o demonstratie de forta filmata. Anume sa supuna lanseta asta MTX 14 la un stres continuu si foarte dur, de genul aruncari timp de o saptamana sau doua, dupa care sa masoare din nou testul curve, sa vada daca nu s-a inmuiat.
Practic, ar fi foarte simplu. Se ia un lot de 4 bucati, se masoara TC-ul (cred ca orice laborator de incercari mecanice de la o facultate tehnica poate improviza o masurare a TC-ului), dupa care lansetele se numeroteaza separat. Doua se pun deoparte, iar doua se supun la stres de aruncare de 6-8 ore pe zi, continuu, timp de una sau doua saptamani. Cu cat perioada e mai lunga, cu atat rezultatul va fi mai relevant si vorbesc aici de aruncari sistematice, cu plumbi la limita de rupere (120 de grame). Dupa aceea, se masoara din nou TC-ul. Daca de la 3,75 a scazut sa zicem la 3,5 sau 3,25, atunci, dupa parerea mea, inseamna ca lanseta e ok si ca, singura intrebare care mai ramane fara raspuns este: cum se poate fabrica o lanseta atat de buna, la un pret atat de mic?
Sau poate ca intrebarea corecta este: cum dracu se pot vinde atat de scump niste lansete ale caror costuri de productie sunt atat de mici (citeste: atat de SECRETE)? Care sunt costurile reale de productie ale unor lansete pe care cei impatimiti sunt in stare sa dea si 2000 de ron numai ca sa le aiba?
Numai bine,

Ovidiu "

pyv 78

Mesaj de pyv 78 »

nu pot sa spun decat ca ar trebui sa fim bucurosi ca exista la noi pe piata aceste lansete care la pretul lor bat fara nici un dubiu nume de top. dar parerea mea este ca, chiar daca in sinea lor unii si le-ar lua si ar renunta la nume sonore ,dupa toate concursurile si testele atator pescari, fitele si si mentalitatea de la noi ii impiedica. dar fiecare e liber sa aleaga ce si cum face cu banii lui.

carpiodiem

Mesaj de carpiodiem »

am doua seturi de lansete de top unul HI-S 200 si nu inteleg care ar fii diferenta in afara de diametrul blancului care la HI-S este de 13mm deasupra mandrinei, pretul 2000 ron arunca cu un metru mai mult decat MTX 14 CARE NU COSTA NICI PE SFERT.Cu pretul unui blanc de top cumparam 6 mtx .Merita????????nu as fi vrut sa mai cumpar alte bete dar cred ca merg sa iau unul si sa ies la un casting asa sa nu mor prost .Daca urmarim clasamentul concursului de casting pe in baza celor 30 de rezultate in conditii similare,diferenta intre lansarea cu blancul propriu si mtx este foarte mica iar in unele cazuri lansarea cu mtx este mai lunga,

pyv 78

Mesaj de pyv 78 »

cel mai bine te convingi singur. daca ai dat atatia bani pe HI-S nu saracesti cu 350 ron. si o sa ne spui tu daca merita 6 MTX pe un HI-S. :wink:

silviu_ms

Mesaj de silviu_ms »

cred ca trebuie facuta o comparatie si in modul de actiune a lansetei in drill-ul propriu zis
e evident ca o mare parte din suma de 1500 pt. O lanseta century e doar brad-ul
vezi exemplul iphone unde costurile de productie nu se ridica peste 80-100 euro
ar fi interesat de aflat profitul net al celor de la century spre exemplu :mrgreen:

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

carpiodiem scrie:am doua seturi de lansete de top unul HI-S 200 si nu inteleg care ar fii diferenta in afara de diametrul blancului care la HI-S este de 13mm deasupra mandrinei, pretul 2000 ron arunca cu un metru mai mult decat MTX 14 CARE NU COSTA NICI PE SFERT.Cu pretul unui blanc de top cumparam 6 mtx .Merita????????nu as fi vrut sa mai cumpar alte bete dar cred ca merg sa iau unul si sa ies la un casting asa sa nu mor prost .Daca urmarim clasamentul concursului de casting pe in baza celor 30 de rezultate in conditii similare,diferenta intre lansarea cu blancul propriu si mtx este foarte mica iar in unele cazuri lansarea cu mtx este mai lunga,
Sunt unele lucruri care se diferentiaza prin utilitate si altele care se diferentiaza prin "prestanta"...
Aici cred ca punem noi problema gresit .

Fratele meu poarta un ceas de cateva zeci de milioane.
Il intreb in majoritatea cazurilor in care ne vedem : " De ce ai dat atatia bani pe solnita aia , nu aveai ora pe telefonul mobil ?" :D
Tot de atatea ori imi raspunde : " Ce stie taranul ...!? " :D ...

Asa ca fiecare cu pandaliile lui.
Unii cu telefoanele (ale caror functii nu le cunosc decat 10%) , altii cu ceasuri la mana :D , cu masini de sute de cai ( ...si pe ei ii ia ameteala de la 80km/h in sus :D ) ... fel si fel ...
Si eu le am pe ale mele ..., dar nu le spun ! :D

Asa ca mai bine stam in banca noastra si cei care vad partea utila sa nu se lege de cei care vor "fite" ... si nici invers !

carpiodiem

Mesaj de carpiodiem »

eu nu am vrut fite,am vrut un set de lansete care sa arunce unde multe sau multi nu ajung ;am facut eforturi pentru a le achizitiona ;am avut mtx 12 :era foarte grea si nu suficient de rapida pentru stilul meu, care se baza pe viteza executiei si nu masa corporala ,eu avand doar 60 de kg

bradlly

Mesaj de bradlly »

Cea mai tare fita,smecherie,vanzare,.... in Romania pe timp de criza : Sa importi "x" din China cu 10 dolari si sa vinzi " y de lux" in Romania cu 500 de euro. Un exemplu : importi un container de lopeti, greble si maturi cu 6000 de dolari si le vinzi la ADP in Romania cu 45.000 de euro ( fara tva !!! :lol: )
APS Bucuresti
Alexandru Brad

bradlly

Mesaj de bradlly »

Si ce era cel mai important, " y de lux " cu eticheta de Germania !!!
APS Bucuresti
Alexandru Brad

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”