Mai vin cu o completare la ideile din link-ul de mai sus.
Tot domnul Ovidiu este autorul textului din 3 Martie 2011 scris pe un alt forum dedicat pescuitului:
"Va salut
Asa cum am spus pe alt topic, opinia mea este ca Hakuyo MTX 14 este de departe o lanseta fenomenala. Acum, dupa ce am testat-o, impresia pe care am avut-o de la bun inceput incepe sa devina certitudine. Am iesit duminica dimineata cu un prieten si am aruncat cu ea. Nu am avut ruleta sa masuram, am mers prin comparatie cu alte lansete, toate de top, si vreau sa va spun ca "le-a suflat in ceafa" fara efort. Am incercat o singura data chiar sa rup una prin forfecare, dar nu am reusit, insa nici nu am insistat.
Cred ca, daca va rezista in timp (daca nu se va inmuia, adica daca nu isi va pierde TC-ul), atunci chiar se va dovedi ca e o veritabila lanseta de top. Asta insa se va vedea in timp. In orice caz, comportamentul si tinuta sunt impresionanate si o spune unul care are acasa doua modele de lansete de top si doua modele de Shimano destul de bine cotate.
Eu l-as sfatui pe domnul Mitranescu sa faca o demonstratie de forta filmata. Anume sa supuna lanseta asta MTX 14 la un stres continuu si foarte dur, de genul aruncari timp de o saptamana sau doua, dupa care sa masoare din nou testul curve, sa vada daca nu s-a inmuiat.
Practic, ar fi foarte simplu. Se ia un lot de 4 bucati, se masoara TC-ul (cred ca orice laborator de incercari mecanice de la o facultate tehnica poate improviza o masurare a TC-ului), dupa care lansetele se numeroteaza separat. Doua se pun deoparte, iar doua se supun la stres de aruncare de 6-8 ore pe zi, continuu, timp de una sau doua saptamani. Cu cat perioada e mai lunga, cu atat rezultatul va fi mai relevant si vorbesc aici de aruncari sistematice, cu plumbi la limita de rupere (120 de grame). Dupa aceea, se masoara din nou TC-ul. Daca de la 3,75 a scazut sa zicem la 3,5 sau 3,25, atunci, dupa parerea mea, inseamna ca lanseta e ok si ca, singura intrebare care mai ramane fara raspuns este: cum se poate fabrica o lanseta atat de buna, la un pret atat de mic?
Sau poate ca intrebarea corecta este: cum dracu se pot vinde atat de scump niste lansete ale caror costuri de productie sunt atat de mici (citeste: atat de SECRETE)? Care sunt costurile reale de productie ale unor lansete pe care cei impatimiti sunt in stare sa dea si 2000 de ron numai ca sa le aiba?
Numai bine,
Ovidiu "