Lansete + Mulinete pentru incepator. Buget definit.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

webart

Lansete + Mulinete pentru incepator. Buget definit.

Mesaj de webart »

Salutare tuturor.

As fi recunoscator daca mi-ati da ceva sfaturi referitoare la alegerea unui combo lanseta + mulineta.
Sint un pescar amator, pina acum am pescuit doar cu varga si niste lansete chinezesti ieftine foarte moi de care m-am plictisit :?

Vreau foarte mult sa trec la ceva mai serios. Sa incerc pescuitul cu boilies.

Probabil o sa achizitionez 2-3 combo-uri lanseta + mulineta.

Pretul pentru un combo sa fie in jurul sumei de 1000 RON (~225 EUR).

Ma intereseaza sa arunc la distante de 100 - 130 metri (cu astea chinezesti aruncam maxim 50-60m).

Despre lungimea lansetei nu prea stiu ce sa zic, 3.60 sau 3.90. Eu am folosit de maxim 3.60.

Va rog sa-mi recomandati si un un "Rod pod" pentru 3 lansete care sa aiba un pret accesibil si sa fie bine facut.

Sint din Chisinau si la noi nu prea sint chestii calitative pentru pescuit. Vreau sa ma duc in Iasi sa-mi procur tot acest arsenal. Mai exact "Magazinu lu' peste" de aceea ma orientez pe produsele lor.

Va multumesc si astept comentarii cu nerabdare :D :D

Driscu Radu
Puncte: 0

Re: Lansete + Mulinete pentru incepator. Buget definit.

Mesaj de Driscu Radu »

Salutare pentru lanseta ti-as recomanda un mad defender de 3,6/3,25 sau varianta de 3,9/3,5lbs, pretul intre 240-270 lei bucata.Referitor la mulinete iti recomand sa cauti niste okume raport pret calitate foarte bun.
Referitor la stativ (rod pod), recomandarea mea daca mergi mai mult pe lacuri sa folosesti picheti individuali.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

ia-ti trei combo de pe nordfishing77 si primesti cadou un rod pod. iti iei lansete anaconda mai ieftinache, intre 70-90 de euro, si iti raman bani de mulinete anaconda-ryobi-shimano. la 225 de euro iti iese un combo foarte bun.

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut

Ca si lanseta, iti recomand Shimano Tribal Velocity 13' 3,5 lb , un super bat in gama lui de pret.
Referitor la mulineta, mai degraba ti-as recomanda o ultegra XSB sau BBLC modelul vechi, second-hand. Sunt lucrate mult mai bine, fata de modelele actuale care sunt acum pe piata, din 2013 pana acum.
Ultegra XSC s-ar incadra in preferintele mele dar depaseste putin bugetul tau.

webart

Mesaj de webart »

Salutari.

Dupa mai multe cautari pe forumuri, citit parari am hotarat sa-mi iau lansete Shimano Tribal Velocity.

In materie de mulinete insa inca nu sunt hotarit.

As vrea sa stiu parearea voastra despre aceste modele:

1. Okuma Distance Carp Pro 60 - 437 RON
2. Okuma Axeon V2 AXII-60 - 320 RON
3. Shimano Ultegra 10000 XSC - am gasit cu aprox. 600 RON noi
(am citit multe pareri despre aceaste mulineta pe forum si parerile sunt destul de impartite. Cica pretul nu prea ar fi justificat).
4.Shimano Medium Baitrunner XT-A LC - 750 RON

Am hotarit sa ridic putin bugetul ca sa fie un maxim de 800 RON pentru mulineta dar daca sint
variante buget si bune, nu sunt contra :P

Astept pareri despre aceste mulinete si alte posibile optiuni.

Vreau sa mai mentionez ca:
1. As vrea ca mulinetele sa ma tina vreo 4-5 ani.
2. Pe an o sa fac cred ca un maxim de 20 partide (de obicei scurte - 6-7 ore)
3. Daca conteaza, in baltile unde pescuiesc marimea pestilor nu cred ca depaseste 5Kg
4. Pescuiesc doar de placere, nu o sa particip la nici un concurs.
5. Nu prea as vrea sa schimb piese in ele (cum multi mentioneaza despre XSC 10000)
6. Varianta de cumparare SH e exclusa.

ritesco

Mesaj de ritesco »

Daca faci partide scurte,depinde de lac,nu o sa ai mari realizari la boilies in 6-7 ore.Achizioneaza-ti si un kit de sondat,un bat spod si o mulineta care sa o incarci cu textil si sa o folosesti pentru nadit si sondat fundul apei.La partidele atat de scurte nu iti permiti sa faci greseli.Imparte bugetul in asa fel in cat sa iti iei si o saltea de primire un minciog de calitate,pentru ca daca treci pe boilies vei avea nevoie :D .Daca esti sigur ca nu sunt crapi mari in balta mai bine te orientezi spre monturi cu momitoare,nadit cu seminte etc.

P.S Si eu am vrut sa imi iau lansetele care le-ai ales,sunt exceptionale dar nu ma incadram in buget si am optat pentru lansetele domnului Dan Mitranescu de care sunt foarte multumit.
Eu bine,Tu ?

webart

Mesaj de webart »

ritesco scrie:Daca faci partide scurte,depinde de lac,nu o sa ai mari realizari la boilies in 6-7 ore.Achizioneaza-ti si un kit de sondat,un bat spod si o mulineta care sa o incarci cu textil si sa o folosesti pentru nadit si sondat fundul apei.La partidele atat de scurte nu iti permiti sa faci greseli.Imparte bugetul in asa fel in cat sa iti iei si o saltea de primire un minciog de calitate,pentru ca daca treci pe boilies vei avea nevoie :D .Daca esti sigur ca nu sunt crapi mari in balta mai bine te orientezi spre monturi cu momitoare,nadit cu seminte etc.

P.S Si eu am vrut sa imi iau lansetele care le-ai ales,sunt exceptionale dar nu ma incadram in buget si am optat pentru lansetele domnului Dan Mitranescu de care sunt foarte multumit.
Salut si merci de sfaturi :)

La moment pescuiesc cu momitori dar vreau deja sa trec incet, incet la prinsul "tatalui si mamei" crapului :D

Crapi mai mari de 5kg probabil ca si sint, dar pe alte balti unde eu nu ma duc pentru ca nu am echipament.
Celelalte chestii de care ai specificat Kit de sondat, chestii pentru nadire oricum o sa le cumpar, dar nu le'am specificat in buget. Ma hotaresc mai pe urma cu ele.

Acum cel mai mult ma intereseaza mulineta. Vreau ceva fiabil (sa tina 4-5 ani) , sa arunc la distante de peste 100m ( cu toate ca lumea zice ca nu mulineta conteaza) si un pret rezonabil (max 800 RON dar as prefera mai ieftin desigur)

Cam asta ar fi :)

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

webart scrie: Vreau ceva fiabil (sa tina 4-5 ani)
Daca nu fortezi aiurea mulinetele si ai grija sa le cureti regulat, inclusiv cele de buget mai redus te tin 4-5 ani !
webart scrie:...sa arunc la distante de peste 100m ( cu toate ca lumea zice ca nu mulineta conteaza)
Lumea zice ca nu conteaza in raport cu lanseta ori cu capacitatile de lansare ale pescarului. Cel putin in casting, ca si proces de aruncare a monturii, conteaza greutatea mulinetei, forma tamburului si modul in care aseaza firul!
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

webart

Mesaj de webart »

gor965 scrie:
webart scrie: Vreau ceva fiabil (sa tina 4-5 ani)
Daca nu fortezi aiurea mulinetele si ai grija sa le cureti regulat, inclusiv cele de buget mai redus te tin 4-5 ani !
webart scrie:...sa arunc la distante de peste 100m ( cu toate ca lumea zice ca nu mulineta conteaza)
Lumea zice ca nu conteaza in raport cu lanseta ori cu capacitatile de lansare ale pescarului. Cel putin in casting, ca si proces de aruncare a monturii, conteaza greutatea mulinetei, forma tamburului si modul in care aseaza firul!
Salut.

Ce echipament de crap folosesti ?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”