MTX 14 vs MTX 16

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de Dan Mitranescu »

vasea scrie:dl.Dan M.
puteti oferi ceva detalii despre MTX 200?, ma pregateam sa comand un MTX 14 pentru proba dar am vazut postarea.
MTX 200 o sa fie o lanseta hibrid , mai rigida decat MTX 14 , la aceeasi greutate cu aceasta. Spun hibrid pentru ca initial o sa aiba inele ceva mai proaste ca pe MTX14 , inele de generatie foarte veche. Pe vremuri erau cele mai bune , dar acum sunt depasite aceste inele. Este mai mult asa ... o placere a mea aceasta lanseta . :wink:
In acelasi timp o sa apara si MTX CLASS , identic ca blank cu MTX 200 , dar cu inele de ultima generatie ca si pe MTX14 sau eventual MTX 16.

vasea scrie: apropo de subiectul de mai sus, tehnica nu se poate cumpara oricati bani ai avea, daca esti pastarnac esti si cu MTX si cu HI'S, daca esti meserias la fel
Cand arunci cu lansetele , asa cum spui , poti sa fii si pastarnac si meserias . :)
Dar te intreb : :D cand arunci cu banii sunt valabile ambele variante ? :D Si aici nu depinzi de conditia fizica si de talent . :D

clabuc

Mesaj de clabuc »

la ce bani mtx 200 si class ?
o sa existe si concurs de casting cu ele ?

Dan Mitranescu
Veteran

clabuc scrie:la ce bani mtx 200 si class ?
Vor fi ceva mai scumpe decat MTX14 . Undeva la 650 lei.
Diferenta provine de la calitatea carbonului ( nu stiu ce are cel de la MTX 14 , dar se pare ca se poate si o duritate mai mare ) .
In plus lanseta o sa aiba ca strat de finisare o tesatura de carbon care da pe langa o imagine placuta si o rezistenta marita blank-ului. Astfel se elimina si lacurile de finisare care ingreuneaza inutil Rezistenta la zgariere a blank-ului creste deoarece carbonul este mult mai rezistent la acest capitol fata de orice lac sau rasina de finisat. Nu se exfoliaza la tinerea excesiva in medii umede , defecte ce apar in aceasta situatie pe lansetele lacuite.
Nu stiu daca ajung pana la Hakuyo Casting 2014 . Imi doresc sa vina pana atunci.

P.S. Nu tineam asa mult la aceste aspecte , dar am si eu ambitiile mele . :wink: :)

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Dan Mitranescu scrie:
clabuc scrie:la ce bani mtx 200 si class ?
Vor fi ceva mai scumpe decat MTX14 . Undeva la 650 lei.
Diferenta provine de la calitatea carbonului ( nu stiu ce are cel de la MTX 14 , dar se pare ca se poate si o duritate mai mare ) .
In plus lanseta o sa aiba ca strat de finisare o tesatura de carbon care da pe langa o imagine placuta si o rezistenta marita blank-ului. Astfel se elimina si lacurile de finisare care ingreuneaza inutil Rezistenta la zgariere a blank-ului creste deoarece carbonul este mult mai rezistent la acest capitol fata de orice lac sau rasina de finisat. Nu se exfoliaza la tinerea excesiva in medii umede , defecte ce apar in aceasta situatie pe lansetele lacuite.
Nu stiu daca ajung pana la Hakuyo Casting 2014 . Imi doresc sa vina pana atunci.

P.S. Nu tineam asa mult la aceste aspecte , dar am si eu ambitiile mele . :wink: :)
Denumirea (si descrierea) are vre-o legatura cu modelul similar (ca denumire) de la Free Spirit ?! :D
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

gor965 scrie: Denumirea (si descrierea) are vre-o legatura cu modelul similar (ca denumire) de la Free Spirit ?! :D
Denumirea ( fata de produsul in sine) nu are cum sa fie identica. Nu permite legea . :)

Descrierea nu este nici ea identica pentru ca am spus despre MTX 200 ca o sa aiba "inele de generatie veche " putin depasite . :D Sa vedem pe unde mai gasim . :D
Vom remedia problema inelelor cu modelul CLASS , adica vom pune inelele de pe MTX 16 , cu o pozitionare mai buna. In plus pe CLASS mandrina o sa fie fixata putin mai sus fata de 200 .
Poate blank-urile vor fi identice . Cine stie . :wink:

P.S. Varfurile se vor potrivii perfect de la un 200 la altul . Motiv pentru care am sa comand cateva in plus in vederea unor donatii la cativa pescari cu sufletul sfaramat de ruperea lansetelor . :wink: :D

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

Dan Mitranescu scrie: Poate blank-urile vor fi identice . Cine stie . :wink:
blankurile sunt identice de la mtx1 la mtx1000. pretul creste pt cumparatori in functie de brizbrizuri si de cat departe lanseaza vreun aruncator la vreun concurs de casting ca sa-i mai creasca putin pretul.
daca mtx 200 va costa 650 lei, dar ca de obicei va fi mai mare, probabil ca mtx 1000 va fi cea mai scumpa lanseta din lume.
si astfel, dupa cum afirma sus si tare, el vegheza pt noi pescarii de
a avea echipament cat mai ieftin sa nu platim mai mult pt nimic in plus; de genul rodpod care a ajuns la 900 lei, mtxul care a crescut exponential in functie de nivelul de trai si iesirea din criza cu fruntea sus alaturi de suedia, culminand cu pretul de bun simt al lui td 6000 care a ajuns la pret de shimano.
:mrgreen: :mrgreen:

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

este bascalie asta cu mtx 200 si class? la 650 de lei lanseta deja ma orientez catre shimano ca sunt mai ieftine, ne ducem la bigfish ca o sa fie noul magazin pentru saraci

Dan Mitranescu
Veteran

DumiD scrie:este bascalie asta cu mtx 200 si class? la 650 de lei lanseta deja ma orientez catre shimano ca sunt mai ieftine, ne ducem la bigfish ca o sa fie noul magazin pentru saraci
Cele 7 variante de MTX de pana acum raman pe piata cu aceleasi preturi. Deci daca ai avut o orientare catre ele poti sa o ai in continuare.
Cu ce deranjeaza ca scoatem un model nou , cu inbunatatiri dovedite care justifica pretul mai mare ?

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Dan Mitranescu scrie:
DumiD scrie:este bascalie asta cu mtx 200 si class? la 650 de lei lanseta deja ma orientez catre shimano ca sunt mai ieftine, ne ducem la bigfish ca o sa fie noul magazin pentru saraci
Cele 7 variante de MTX de pana acum raman pe piata cu aceleasi preturi. Deci daca ai avut o orientare catre ele poti sa o ai in continuare.
Cu ce deranjeaza ca scoatem un model nou , cu inbunatatiri dovedite care justifica pretul mai mare ?
Deci nu e bascalie. NU deranjeaza cu absolut nimic, noi sa fim seriosi sa avem bani sa cumparam, ideea e ca tocmai se discuta pe un topic de mulinete cum okuma nu mai produc spector tocmai pentru ca ajunsesera sa coste cat shimano si m-am mirat sa vad ca hakuyo vor ajunge sa coste chiar mai mult.

Dan Mitranescu
Veteran

DumiD scrie: Deci nu e bascalie. NU deranjeaza cu absolut nimic, noi sa fim seriosi sa avem bani sa cumparam, ideea e ca tocmai se discuta pe un topic de mulinete cum okuma nu mai produc spector tocmai pentru ca ajunsesera sa coste cat shimano si m-am mirat sa vad ca hakuyo vor ajunge sa coste chiar mai mult.
Este alt model . Este mai scump decat modelele anterioare , dar de 3 ori mai ieftin ca alte produse similare ca parametrii functionali si estetici.

Anul trecu am scos MTX 6 , cea mai ieftina lanseta din gama . Deci se lucreaza in ambele sensuri .

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”