MTX 14 vs MTX 16

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
atb333atb
Puncte: 0

MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de atb333atb »

Chiar intentionam sa-mi schimb 2 mtx 8 cu 2 mtx 14 cand am avut placuta surpriza ca s-a lansat noul model. MTX 14 imi place destul de mult dar parca is curios sa vad daca 16 se ridica la nivelul precedentului in ceea ce priveste aruncarea.
Mai eram curos cel cu 350 RON ce configuratie de inele are?
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

Dan Mitranescu
Veteran

Re: MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de Dan Mitranescu »

Am mai scris cate ceva pe la "lansarea" MTX16 , dar sunt simple pareri.
Am cerut un pret promotional producatorului pentru a le introduce pe piata . Am obtinut un 350 lei .

P.S. Asa cum am obisnuit, lanseta se poate proba in baza unei garantii . Cea mai corecta parere asa se poate afla .

norisss

Mesaj de norisss »

Incredibil cum o lanseta de 10 dolari in China ajunge sa coste, incet-incet, in Romania peste 100 de dolari. In curand ma astept sa coste 100 de euro. Ce poate sa faca merketingul, adaptat la nivelul de intelegere al unora, cu niste "pari" numai buni la aruncat.

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

Stai linistit ca si hi's-ul tot in china se face si o costa in jur de 50 de dolari si la noi ajunge la preturi duble la patrat :lol:
Despre ce vorbim????

norisss scrie:Incredibil cum o lanseta de 10 dolari in China ajunge sa coste, incet-incet, in Romania peste 100 de dolari. In curand ma astept sa coste 100 de euro. Ce poate sa faca merketingul, adaptat la nivelul de intelegere al unora, cu niste "pari" numai buni la aruncat.

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

Sper sa nu fi fost informat gresit , dar din ce am citit Hi`s se fac in Japonia.

In ceea ce priveste pretul de la 10 dolari - la 100 , eu cred ca primesti destule avantaje:
- nu investesti mii de euro in valoarea unui container(produse+ transport)
- nu risti sa ramai cu niste produse pe stoc un an sau doi
- primesti garantie
- ai posibilitatea de a testa un produs in baza garantiei fara a fi obligat sa il achizitionezi
- nu ti-ai batut capul sa faci teste si sa cheltui bani , fara a avea siguranta ca ti-i vei amortiza
- nu am lansete hakuyo, dar mi se pare ca sunt niste produse la un pret aproape corect avand in vedere cele de mai sus.

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

Daca tie ti se pare 400 lei un pret corect pt o chinezarie, nu mai zic nimic...

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

In afara de cele trei englezoaice(Century, Free Spirit, Harrison) zi-mi ce nu e chinezarie.
Revenim la un laitmotiv al lansetelor de crap cu ce e China si ce nu e China.
Daca pentru cineva e important ca o lanseta sa fie buna in aruncare cred ca 350-400 e un pret corect comparativ cu SK4, Fox Horizon, Shimano Tribal , Daiwa Emblem etc.

Exemplu personal: in loc sa ma duc in Dragon sa imi iau FL Strategist la 100-110, am preferat sa le iau de la un magazin de cartier cu 130 stiind ca in caz de ceva mi le va schimba.

Vrei garantie ? Vrei un bat cu rezultate certificate pentru casting? Vrei rezistenta in timp? Este simplu platesti.

Ai idee cam cu ce adaos merg producatorii din orice domeniu ?

Ps. "aproape corect"

cristi30

Mesaj de cristi30 »

Cele trei englezoaice sunt defapt doua: Century si Harrison

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

cristi30 scrie:Cele trei englezoaice sunt defapt doua: Century si Harrison
Daca te uiti un mesaj mai sus , am mentionat ca firma englezeasca Free Spirit isi face blank-urile in Japonia.
Ideea era ce firma face chinezarii si ce firma nu :).
Desi ambele tari sunt in Asia , exista niste diferente intre ele.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

norisss scrie:Incredibil cum o lanseta de 10 dolari in China ajunge sa coste, incet-incet, in Romania peste 100 de dolari. In curand ma astept sa coste 100 de euro. Ce poate sa faca merketingul, adaptat la nivelul de intelegere al unora, cu niste "pari" numai buni la aruncat.

Nivelul de inteligenta a mii de pescari amatori , a sute de pescari cu rezultate in competitii , pana la Campionii Mondiali 2012 , a fost sa aleaga lansete MTX.

Putem sa aflam din partea cui vine jignirea acestora ?

La vastele cunostinte comerciale expuse vreau sa mai adaug eu ceva :
- o mandrina Fuji in China ( Japonia :wink: ) costa 4 dolari. Doi dolari costa numai brand-ul.
- un set de inele ca pe MTX14 sau MTX16 ( Fuji fara brand pe ele ) costa 15 dolari . La noi numai inelul de plecare costa atat . :wink: ( fara "merketing" :) ... )
- blank-ul intre 8 si 20 dolari MTX6 - MTX14 ( 20 dolari costa sa faci o cobra de carbon la noi ca blank de lanseta inca nu a reusit nimeni ca sa pot face o comparatie )
- asamblat,finisat, husa ,ambalat , transport , taxe , garantii , marketing , inca 35 dolari . ( asta la Hakuyo pentru ca aici stiu )
- la acestea se adauga adaosul magazinului .

Astea sunt sumele reale cu mici plusuri sau minusuri. De aici se pleaca.
In functie de cantitatea comandata in fabrica, pretul poate sa creasca pana la dublu . Mai putin insa nu se poate ! :wink:

Inca o precizare ca sa nu vorbim in suferinta de cauza : Gama MTX nu are numai lansete rapide si de putere ( " pari" ) . Un MTX6 , un MTX11 sau un MTX16 sunt lansete elastice cu care se arunca fara riscuri . MTX11 a castigat categoria concursului international de casting la categoria 3,5 lbs ( multumita lui Cristi Mihalcea ) . Era cea mai ieftina lanseta din concurs !!!
MTX8 , MTX12 , MTX14 si SPOD-ul sunt lansete de putere .
MTX 14 si Spod-ul au castigat si ele categoriile aferente, fiind la fel, cele mai ieftine din concurs.
Asta este marketing ? :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”