MTX 14 vs MTX 16

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
carbocalm
Puncte: 0

Re: MTX 14 vs MTX 16

Mesaj de carbocalm »

Lao scrie:
aurelian_solomon scrie:Acum o saptamana mi-am mai luat 1 buc, pe care il folosesc pe post de spod, super multumit!
Sper ca esti constient de faptul ca daca poti folosi o lanseta normala pe post de spod, numai lanseta de pescuit nu se poate numi... :)
carbocalm scrie: Daca pentru cineva e important ca o lanseta sa fie buna in aruncare cred ca 350-400 e un pret corect comparativ cu SK4, Fox Horizon, Shimano Tribal , Daiwa Emblem etc.
Pe ce idee mergi tu sa consideri o lanseta no name, facuta cine stie pe unde in marea China, ieftina la 400 lei cand un salariu in Romania este in medie cam 1000 lei si acolo acel bat costa 20 de dolari? :roll:
Daca tu imi arati unde am scris eu ca MTX14 este o lanseta ieftina de 400 de lei , ba mai mult este ieftina raportat la salariul mediu pe economie promit ca joi sau vineri cand ma duc sa imi iau nada de la Dan mananc un Mtx14 in magazin.

Am zis ca raportat la ce ofera are un pret APROAPE CORECT.

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

Dan Mitranescu scrie:
carbocalm scrie:
cristi30 scrie:Cele trei englezoaice sunt defapt doua: Century si Harrison
Daca te uiti un mesaj mai sus , am mentionat ca firma englezeasca Free Spirit isi face blank-urile in Japonia.
Ideea era ce firma face chinezarii si ce firma nu :).
Desi ambele tari sunt in Asia , exista niste diferente intre ele.

Singurele firme de lansete sunt Free Spirit , Century , Harrison si Hakuyo ? :D Altele nu se pot introduce in acest subiect ? :wink:

Despre blank-uri facute in Japonia trebuia scris intr-un alt topic , deja deschis ( despre datele de expirare la nada ). Asta era un subiect adevarat .
Am sa "mut" si eu urmatorul model de MTX direct la Tokyo sa vedem cine ma contrazice cu dovezi . :D

Mie imi pare rau ca nu pot sa fac MTx-urile in subsolul blocului , ajutat de doamnele care imi fac mamaliga la magazin . :D :wink:
Ustura si mai tare ! :D

Dane nu e vina nimanui ca tu ai sarit niste etape :lol:

Mi-ar placea sa se produca cat mai multe lucruri in Romania, sa nu mai fim doar o tara de credit si consum.

Marturisesc ca nu m-am inteles cu MTX14, insa sunt curios cu ce atu-uri vine MTX16( comparativ cu FL Strategist daca cunosti modelul) si cu ce argumente m-ai putea convinge sa dau 350lei/ buc :) .

Ps. Asa cum am scris si pe infopescar , poate mai stai si tu la magazin sa mai scapi cate un sfat :(

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

atb333atb scrie:Imi pare rau ca s-a starnit atata polemica. Scopul era sa vedem care sunt atuurile lui mtx 16 si daca continua sa fie o lanseta buna pentru distanta din punctul de vedere al celor care au incercat, eventualele diferente de metrii in plus sau minus. Ma gandeam sa-mi iau tocmai mtx 16 pentru ca nu sunt genul care poate scoate untul din mtx 14 si poate m-ar favoriza o lanseta ceva mai blanda. In ceea ce priveste drilul nu am incercat inca un cetury dar la cei 700 de grame ma indoiesc ca e mai permisiva...
Sa nu uitam ca mtx 14 au o multime de adepti pe la noi si nu numai... probabil fiind cea mai folosita lanseta. Daca lumea o cumpara probabil are un motiv destul de serios ca daca nu vedeam numai hi-s,century,daiwa infinity etc. Si daca nu raportul pret calitate sunt curios care ar putea fi acel motiv...
SI eu vreau sa aflu mai multe detalii despre Mtx16 , mai ales ca din afirmatiile lui Dan se pare , asa cum mentionezi si tu , ca ar avea o actiune ceva mai blanda.

"Polenizarile" sunt binevenite atata timp cat se bazeaza pe argumente si respectarea parerilor celorlalti.

Lao
pescar de competitie

Mesaj de Lao »

carbocalm scrie:
In contextul discutiei, ''APROAPE CORECT" se traduce cu "aproape ieftin".

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

Lao scrie:
carbocalm scrie:
In contextul discutiei, ''APROAPE CORECT" se traduce cu "aproape ieftin".
:lol: nu mai am nici un argument, sper sa se digere usor.

acidutzu

Mesaj de acidutzu »

Va salut,
Rog pe cei care au cunostinta despre noul model MTX 16 sa ne prezinte pareri comparativ cu modelul MTX 14. Am aruncat si pescuit cu MTX 14 (nu sunt posesorul acestui model), personal mi se par foarte rigide. Poate ne ajuta D-l Mitranescu. Asa poate revenim si la titlul topicului!
Multumesc!
"Invingatorii nu pierd niciodata"

atb333atb

Mesaj de atb333atb »

Abea astep urmatorul casting chiar daca sunt din Cluj si imi e greu sa ajung, poate o sa vedem niste comparatii intre cele 2 lansete in mana profesionistilor...
Flaviu Zapartan. Virusat recent de pescuit.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

cine da 180m cu un mtx 14, da foarte bine cu orice lanseta...
cine da 120m cu un mtx 14, nu da considerabil mai bine cu nici o alta lanseta

totul depinde de tehnica de aruncare

citeam pe un forum de cineva care impruna cu inca 2 prieteni au testat 3 lansete complet diferite, cel care dadea cel mai departe cu o lanseta, arunca cel mai bine cu toate 3 lansetele... cine dadea cel mai slab cu lanseta, proprie, dadea cel mai slab cu toate 3..
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Nu exista "cea mai buna lanseta" . Fiecare isi adapteaza stilul de pescuit pentru un anumit tip de bat , sau invers.

Totusi un procent destul de ridicat de pescari ia in calcul pescuitul la distanta. Aici pot sa-mi dau cu parerea pentru ca este si obtiunea mea.
"Distanta" inseamna pentru o lanseta :
- rezistenta la rupere
- putere
- actiune cat mai spre varf ( rapida )
- greutate redusa blank
- inele subtiri , implicit usoare

Orice compromis pe aceste caracteristici creeaza avantaje in alte directii decat lungimea de aruncare .
Nu mi-au fost niciodata necesare "avantajele " respective ( deformatie produsa de pescuitul de competitie ) ca sa pot sa le discut .
Pescuitul de placere nu are standarde care sa poata fi esalonate. Placerile la modul general nu au standarde .
In schimb pescuitul la cat mai mare distanta are . Sunt rezumate putin mai sus pentru lansete . Daca la asta se adauga si un monofilament de 0,18 ( sub inca nu am auzit sa se pescuiasca constant ) si un plumb adaptat lansetei atunci am inchis acest capitol , aparent simplu , numit distanta .

P.S. Tehnica este cotata cel putin ca si lanseta . Asta nu costa mai nimic .Nu se produce nici in China ca sa invocam distanta. Cu toate acestea sunt foarte putini cei care o stapanesc.O iau cu zero lei de la natura si o "vand" cu sute sau mii de euro ( a se vedea concursuri de casting castigate , promovari HI-s , ... ) . Niste hoti ! :D

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

carbocalm scrie:
Mi-ar placea sa se produca cat mai multe lucruri in Romania, sa nu mai fim doar o tara de credit si consum.

Marturisesc ca nu m-am inteles cu MTX14, insa sunt curios cu ce atu-uri vine MTX16( comparativ cu FL Strategist daca cunosti modelul) si cu ce argumente m-ai putea convinge sa dau 350lei/ buc :) .

Ps. Asa cum am scris si pe infopescar , poate mai stai si tu la magazin sa mai scapi cate un sfat :(
Mie imi pare cel mai rau ca nu pot sa fac aici totul . Totusi ,pe cat pot, fac . De ce sunt sigur insa este ca nu gaseam la noi un procent de corectitudine asa ca cel pe care il am cu China. La cum ma cunosc , concentrat pe tehnica in detrimentul atentiei fata de oameni , sigur acum nici nu mai existam pe piata . Imi pare rau sa spun asta .

Revin la lansete si eliminand MTX14 incerc sa fac o comparatie intre cele ramase si spun : MTX16 inca nu stiu daca se rupe in conditii de folosire " competitionala" , sa zicem. :) :wink:
O baza are provenind din seria MTX in care nici cele mai ieftine modele nu cedeaza , dar numai timpul poate sa spuna restul.
In rest arata bine ambele modele. :D

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”