Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Mulinetele nu-s proaste dar atat modelul cat si marimea nu sunt nici pe departe alegeri bune ptr. longcast. Modelul Aventa e nou si nu l-am vazut pe viu, dar Longbow il stiu si doar de la marimea 65 in sus merg puse pe lansete de crap. Eu am folsit ani buni LB-65 la Dunare si ptr. ca are buza tamburului rotunda stiu ca poti lansa peste 100 m cu ele. Cu toate astea, repet, marimile mici nu le recomanda ptr. aruncari la distanta (marimea 55 la LB e de fapt un 50 cu tamburul mai adanc). Parerea mea e ca ar trebui sa te orientezi catre modelel Okuma Distance, sau alta gama cu tambur longcast - Powerliner, Axeon, modelel noi, Custom Black, Trio, etc.Hamradio scrie:Chiar nimeni nu folosește mulinete Okuma Aventa sau Okuma Longbow XT ? Chiar așa de proaste sunt?
Oricum au apărut de un sezon de pescuit și chiar nimeni nu știe nimic de ele?
Hamradio scrie:Pt. Gor965.Da, înțeleg unde am greşit, trebuie să mă orientez spre tambur long cast... Întreb : oare dacă folosesc fir de 0.20-0.22 nu ar compensa diferența dintre tamburul de pe Aventa sau Longbow XT... ?
Nu au acelasi diametru! Sunt marimi diferite.Hamradio scrie:Diametrele tamburilor la Lb 65 si Lb 55 sunt la fel ? Doar adâncimea diferă?
Probabil ai inel de plecare de 40 asa ca e mai putin important diametrul tamburului si conteaza mai mult distanta la care e pozitionat acesta pe blank, fata de mandrina.Hamradio scrie:Mulțumesc pt răspunsurile care într-adevăr mă ajută să înțeleg mai bine lansările la distanță. Având diametrele interioare la ambele lansete la primul inel de lângă mulinetă de 30mm câți cm ar trebui să fie diametrul tamburulului mulinetei?
Mulientele care se descurca mai bine in aruncari au diametrul tamburului de minim 60mm. O sa gasesti doua tipuri de tamburi longcast...cei supramariti (numiti generic tamburi de 80, sunt mai mari in diametru si mai scurti in inaltime) si cei conici (tamburi de 60, mai mici in diametru si cu lungime mai mare)...cel mai bun exemplu (nu te uita la pret, uita-te la aspectul tamburilor)- Shimano Aerotechnium si Daiwa Basia.Hamradio scrie:De la căti cm lungime a tamburului putem considera un tambur ca devine Long Cast? Parca sunt oleaca si conice spre varf. Câte grame ar trebui sa aibe mulinetele ca pe timpul lansării să nu se bălangăne prea mult lansetele şi distanța de lansare sa fie cât mai mare?
La mulinetele Okuma baitrunnerul poate fi "simulat" ori prin modificarea franei din tambur ori prin inlocuirea fluturelui de frana cu un convertor. Convertorul are o clapa care apasa sau nu pe discurile de frana.Hamradio scrie:Am ales Baitfeeder sau Baitrunner că mi se mai întâmplă să tragă şi la a doua lansetă. Am ințeles ca sunt mulinete cu frână rapidă. Am auzit dar nu ştiu cum funcționeaza ceva dispozitiv cu click care se ataşează la mulinete Okuma pentru a se comporta ca si mulinetele cu Baitrunner? Cum e asta?