Am fost si am probat in decathlon o mulineta emblem, noua a desfacut o curie la rugamintea mea, nu ma pricep la mulinete dar ca si impresie:
- pare ieftina
- frana mi se pare ca are o cursa lunga (nu se aude acel carait cand rotesc fluturele...probabil pr ca are frana pe arc daca am citit corect pe cutie)
- in momentul in care pick-up -ul este ridicat nu ramane blocat, tamburul are un joc de rotatie de 1 cm
Repet nu ma pricep pana acum cele mai "bune mulinete" detinute au fost niste okume pl 865).
You need 3 hobbyes:
1. One to keep you creative
2. One to keep you in shape
3. One to make you money
E o mulineta de 300lei care se fabrica de zeci de ani neschimbata. Cum ai vrea sa fie? Aia cu pick-up-ul nu o inteleg. Ala daca il rabatezi sta bine merci asa la orice mulineta.
Oricum, Emblemul asta e mult peste Powerliner(am avut si de astea cateva).
Vrea sa zica ca nu sta fix rotorul cand rabatezi pick-upul..Rotorul de fapt (nu tamburul) are o miscare de rotatie destul de mare ( 1 centimetru cum zice cel de mai sus, ceva mai mult de 10% din cursa rotorului zic eu.....si m am dus de 2 ori sa ma uit la ea..la acelasi Dechatlon Pallady).
Am avut si powerliner si emblem
Emblemurile erau doua made in japan si doua tailanda, nu am sesizat vreo diferenta intre ele
Intradevar, emblemurile nu sunt pe placul oricui. Probabil mai mult cei care au apucat sa pescuiasca cu daiwa pana sa apara modelele made in china, au ceva pe suflet pt jucariile astea mai vechi. Ca sa fac o comparatie, e ca si cum ai prefera sa te duci in safari cu un defender, in locul unui model mai nou
Nu inovatiile tehnologice o scot in fata, mai ales ca era modelul aproape cel mai ieftin de la daiwa pt crap (sub x mai era s-ul), ci calitatea materialelor. A nu se compara cu dam-urile din anii 70, ca si in cazul lor putem vorbi de materiale la superlativ. Emblemurile au suficiente calitati tehnice cat sa fie folosite fara probleme in continuare in orice concurs de pescuit sau casting, in special astea cu tambur conic pt casting. O buna perioada, recordul la casting cu o mulineta cu tambur fix a fost detinut de un englez care folosea daiwa tournament s 5000-t, un model de asemenea vechi, fara instant antirevers, dar usor, extrem de fiabil si care e considerat de unii in continuare cea mai de dorit mulineta de crap (din categoria celor care prefera emblemul in detrimentul lui pl sau adonis)
Nu le cumparati, este suficient sa nu va placa. In banii astia sunt destule variante (eu as merge pe second)
Dar daca va tenteaza sa le luati, sa nu va faceti griji la capitolul fiabilitate
Din constructie nu se aude niciun carait la rotirea fluturelui de la frana. Si parca imi adyc aminte si de jocul din tambur, dar se anuleaza in momentul in care tensionati catusi de.putin firul (lanseu, dril sau chira cea mai usoara recuperare a monturii sau tensionare cu swingerul)