Exact unde ma doare m-ati lovit . Am deja 4 Helicoane de la Senzor , de altfel excelente , dar un pic cam grele ptr lansetele mele si am senzatia ca unele ceva mai usoare chiar si cu 150 - 200 gr m-ar ajuta mult la aruncare . Precizez ca lansetele au 3.60 m , 3 lbs , Prestige , de altfel si ele deosebit de puternice si de care sunt f multumit .
Dar mai sigur cred ca ar trebui sa merg la magazin cu lansetele mele si sa pun mulineta sa vad cum lucreaza , macar asa virtual .
Cand mi le-am achizitionat nu aveam mare experienta in echipament de acest gen , tocmai trecusem de la lansete de 500 de mii la unele de 3 mil buc , la fel si la mulinete . Aruncarea nu e chiar mica , adica pe la 60 - 80 m , dar cred ca s-ar putea si mai bine , adica cu ceva efort si exercitiu sa ajung spre 100 m cu inaintas textil .
Nu cred ca e o solutie lansete de 3.90 ptr a pastra mulinetele de acum , dar cine stie pe viitor . Cred ca m-as obisnui mai greu cu unele de 3.90 m .
M-ar interesa in cazul in care as avea un ansamblu echilibrat cat de cat , efectiv calitatea acestor reels (stiu ca si Costin Popescu are mulinete de la Sert - superioare acestora - si e multumit de ele) .
Va respect si multumesc anticipat !
@marinarule,
eu te-as sfatui sa le pastrezi, poate ca aruncarile tale sunt influentate si de fir(calitate si diametru), mai ii pui un inaintas, plus exercitiu ! Si ca sa merg mai departe, eu as schimba mai degraba betele..
M-a sunat astazi cineva de la Rosiori si gasise niste betze noi - Fox Rangemaster II - 3,90 , 3 lb - la 105 EUR . Vroia o parere de la mine , pentru ca stiam ca am betze Fox .
Cum eu am schimbat Prestigeul pe Fox , anul asta , iti spun ca merita . Si Banaxurile merge bine de tot pe betzele astea - de fapt cu asta pescuiesc eu acum - exact combinatia de Rangemaster II si Bannax . Te asigur ca merge .
Altfel cred ca iti gasesti ceva misto si prin seria Sert - cel putin la 150 EUR - sigur !
Multumesc de indicatii .
Sincer nu ma gandeam sa gasesc bete asa ieftine la FOX , dar sigur sunt din gama entry level , mai de incepatori ; dar fiind FOX nu pot sa fie prea rele totusi , totul e sa fie originale .
Problema asta a falsurilor ne obsedeaza nemasurat pe noi romanii dar e greu sa alegi cand oferta e atat de inselatoare uneori .
De curand am vazut in Obor fir textil Berkley , de fapt era Berkiny dar scris cu acelasi tip de caractere , aceleasi culori , design etc ....no comment .
La Sert ma gandisem si eu , la mim team , dar asta vara cand am fost pe la ei , n-am gasit nimic sub 6,5 mil lei si imi cam luasem gandul de la Sert . Erau numai semnaturi acolo pe lansete Phillipe Lagabe parca ii zicea , aia era 'fro 14 mil daca nu gresesc . Era o lanseta ca Beciul Domnesc , ptr initiati . Glumesc !
Multumesc si o sa ma gandesc la ce am de facut . Macar un lucru e sigur , Helicoanele mele 5600 nu sunt de dat de-o parte .
Peste mulinetele alea iti poti lua Shimano BBRLC - la 200 EUR / bucata . Ma refer la facilitati legate de baitruner , tambur , etc . De exemplu o mulineta excelenta este Daiwa Emcast 6500 ( la bani putini rau ! ) - dar nu are baitrunner si de asta eu , cel putin , nu o agreez . In schimb calitate maxima vizavi de Banaxurile mele .
Despre mulinete am inteles cum e treaba si pana acum sunt multumit cu Helicoanele mele 5600 .
As vrea mult sa-mi recomandati niste bete bune . Am citit pe forum si vad ca anumite Sert-uri si Shimano au aprecieri pozitive din partea multor pescari .
Puteti sa-mi spuneti anumite denumiri ale acestor marci consacrate si un pret cat de cat aproximativ (pret de nou) ? As aprecia si m-ar ajuta mult .
O sa incerc sa fac cateva lanseuri si cu 3.90 sa vad cum le simt dar in principiu as prefera 3.60 .
Actiunea cred ca 3 - 3.5 lbs e ideala si din ce am inteles de pe forum , se prefera lansetele cu actiune progresiva care lucreaza mai mult din a doua treime spre varf .
Cele pe care le am - Energofish Prestige 3.60 m , 3 lbs , acum sunt putin cam rigide si am impresia ca lucreaza mai mult din ultima treime , varful si uneori nu e prea confortabil .
Nu sunt foarte nemultumit de ele dar cred ca unele progresive m-ar face mult mai fericit . Cu ale mele pot sa strunesc f bine crapul in scurt , la mal datorita rigiditatii bune dar banuiesc ca unele progresive m-ar ajuta mult la lansare si la pomparea crapului la semidistanta .