noile modele de lansete de la HAKUYO

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Sorin Daringa
Puncte: 0

Re: noile modele de lansete de la HAKUYO

Mesaj de Sorin Daringa »

Ar fi bine cand la aparitia betelor de la hakuyo sa se faca o poza una langa cealalta Hi-s si MTX si pe fiecare sa se descrie caracteristicile fiecaruia.Asa se va vedea diferenta intre cele 2 daca va fi copie sau nu.
Pozitionarea inelelor ,mandrinei,....
E o idee nu trageti :D
Fişiere ataşate
Testul de Curbare.jpeg
Testul de Curbare.jpeg (4.86 KiB) Vizualizat de 8103 ori
Imagine

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Winston scrie:Ar fi bine cand la aparitia betelor de la hakuyo sa se faca o poza una langa cealalta Hi-s si MTX si pe fiecare sa se descrie caracteristicile fiecaruia.Asa se va vedea diferenta intre cele 2 daca va fi copie sau nu.
Testul de curbura, la modul general , nu tine cont de greutatea lansetelor , lucru destul de important.
Spre exemplu intr-un astfel de test MTX14 si MTX12 se comporta la fel ( au blank-ul identic ).Poate MTX12 chiar se indoaie mai putin datorita inelelor cu doua prinderi care intaresc putin blank-ul . Totusi MTX 12 este mai grea cu 80g fata de MTX14. De aici vine o "revenire" mai slaba pentru MTX12 si o aruncare mai buna pentru MTX14 .

MTX200 se poate compara dupa ideea ta. Chiar se vrea a fi o copie. Inclusiv greutatea este aceeasi . Vin putine bucati din acest model si sunt "editie limitata dedicata" :) . Ulterior nu o sa se mai fabrice.
In schimb MTX CLASS arata total altfel ( inele, mandrina si pozitionarea acestora ). Pe asta prefer sa o bag direct intr-un test numit "casting" . Esta singurul test care spune ceva concret. :wink:

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:
Winston scrie:Ar fi bine cand la aparitia betelor de la hakuyo sa se faca o poza una langa cealalta Hi-s si MTX si pe fiecare sa se descrie caracteristicile fiecaruia.Asa se va vedea diferenta intre cele 2 daca va fi copie sau nu.
Testul de curbura, la modul general , nu tine cont de greutatea lansetelor , lucru destul de important.
Spre exemplu intr-un astfel de test MTX14 si MTX12 se comporta la fel ( au blank-ul identic ).Poate MTX12 chiar se indoaie mai putin datorita inelelor cu doua prinderi care intaresc putin blank-ul . Totusi MTX 12 este mai grea cu 80g fata de MTX14. De aici vine o "revenire" mai slaba pentru MTX12 si o aruncare mai buna pentru MTX14 .

MTX200 se poate compara dupa ideea ta. Chiar se vrea a fi o copie. Inclusiv greutatea este aceeasi . Vin putine bucati din acest model si sunt "editie limitata dedicata" :) . Ulterior nu o sa se mai fabrice.
In schimb MTX CLASS arata total altfel ( inele, mandrina si pozitionarea acestora ). Pe asta prefer sa o bag direct intr-un test numit "casting" . Esta singurul test care spune ceva concret. :wink:
Vreau si eu 4 MTX CLASS...pentru casting evident... :mrgreen:
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Sorin Daringa

Mesaj de Sorin Daringa »

Dane poza este doar informativ.
Eu am dat o idee cu cele 2 lansete sau 3 puse in paralele si poti incercui elementele care le diferentiaza una fata de etalon.
Adica inelul de plecare mai sus mai jos...blank mai greu mai usor,cotor mai lung sau scurt..inele de un tip sau altul...chestii din astea.
Poate asa unii isi cauta de treaba si nu mai acuza atata ca ai copiat.
Era o idee dar tu stii mult mai bine sa faci marketing.
Iti doresc mult suuces in continuare.
Imagine

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Din start va spun ca nu sunt fan lansete mtx si nici nu am sa-mi cumpar vreodata, gusturile nu se discuta. Ce nu inteleg e de ce deranjeaza asa tare ca a copiat free spiritul. Pana la urma toti producatorii se copiaza intre ei, e mult mai usor sa imbunatatesti ceva de cat sa-l faci de la zero. Sau ca sunt prea scumpe sau nu, pana la urma e alegerea fiecaruia pe ce da banii, daca sunt bune sau nu o sa aflam. Nici nu au aparut si deja lumea se "razboieste" 8 pagini pe ceva care inca nu l-a avut nimeni in mana ca sa-si exprime o parere personala. Ma repet nu am sa cumpar lansete mtx niciodata dar avand in vedere ca sunt produse dan mitranescu nu cred ca vor fi rele. Si daca sunt probleme cu produse de la el se rezolva rapid, va spun asta din experienta.
Ce nu inteleg in schimb (un pic off topic) e de ce toti producatorii de echipament au tendinta sa scumpeasca in continuu, cum apare ceva nou cum e mai scump (sa nu mai zic de spodul mtx dupa concurs) Parerea mea ca preturile la unele chestii sunt foarte exagerate, nu sunt adeptul lucrurilor ieftine dar unele au luat-o chiar razna nu au nici o legatura cu realitatea, lansete si mulinete de mii de euro. Cel mai bun exemplu, chiar daca din gama mult mai ieftina mulineta shimano speedcast care inlocuieste naviul xtb este cam acelasi lucru cu un tambur de grafit in plus si e mai scumpa cu mai bine de 25 % in ritmul asta in cativa ani trebuie sa-ti faci credit pe 10 ani ca sa-ti iei scule. Eu fiind din cluj in zona noastra neavand lacuri bune merg adesea in afara tarii la pescuit, roman fiind mi-am luat si eu echipament din numele cele mai sonore, ce m-a socat a fost echipamentul occidentalilor, parca ar fi de la balci si totusi pescuiesc si i prind pesti multi si mari cu ele. Ar trebuii sa mai cumparam si noi dupa cat ne tine buzunarul nu dupa cum e la moda si sa nu mai privim dispretuitori pescarii cu scule mai slabute si sa nu hulim pescarii cu scule foarte scumpe, daca omul are e normal sa-si ia ce vrea. Valoarea pescarului nu sta in sculele lui, in scule eventual se reflecta situatia materiala,fiecare dupa cum poate. Ideea e ca in loc sa sustineti un om care si-a ales ca segment de piata pescarii cei mai multi adica cu bugete medii parca va deranjeaza ceva, faceti voi mai bine si dupa aia vorbiti, deocamdata v-a dus la 180 m sub 400 de ron. Nu cred ca mai este nimic de zis, e foarte simplu cine vrea sa cumpere cumpara cine nu nu. Nu mai fiti absurzi si obligati pe toata lumea sa impartaseasca convingerile si simpatiile voastre, cat de absurde sunt ale lor pentru voi exact asa e si invers. Asa ca nu mai bagati bete in roate la om ca nu a gresit nimic. In incheiere va spun ca nici un cumparator de his si aici ma refer strict la pescarii neimplicati in nici un fel in activitati de promovare sau cu vreun interes financiar nu va cumpara mtx in loc de free spirit si nici invers nu se va intampla. Nu este posibil din cauza principiilor. Asa ca discutiile sunt inutile.

AND1

Mesaj de AND1 »

BIG LIKE , CLAU!!!

Am si eu o intrebare pentru Dl.Mitranescu:

Sunt posesor si de MTX12 si de MTX14...peste tot scrie ca sunt construite pe acelasi blanc...de unde vine in primul rand diferenta de actiune a celor doua- 3.75 si 4 lbs ?

Ar mai fi si faptul ca MTX 12 e mai 'moale' parca , dar s'a explicat ca e din cauza greutatii suplimentare de 80 gr fata de MTX 14.

Pana la urma nu m'am rezumat la o singura intrebare...mai e una...cu inele ultra-light , pozitionate identic si cu o mandrina mai usoara , cum s'ar descurca balnkul ?Intreb si eu in incercarea de a'mi crea un bat de casting :)

Multumesc.

AND1

Mesaj de AND1 »

Diferenta de TC...scuzati eroarea :)

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

AND1 scrie:BIG LIKE , CLAU!!!

Am si eu o intrebare pentru Dl.Mitranescu:

Sunt posesor si de MTX12 si de MTX14...peste tot scrie ca sunt construite pe acelasi blanc...de unde vine in primul rand diferenta de actiune a celor doua- 3.75 si 4 lbs ?

Ar mai fi si faptul ca MTX 12 e mai 'moale' parca , dar s'a explicat ca e din cauza greutatii suplimentare de 80 gr fata de MTX 14.

Pana la urma nu m'am rezumat la o singura intrebare...mai e una...cu inele ultra-light , pozitionate identic si cu o mandrina mai usoara , cum s'ar descurca balnkul ?Intreb si eu in incercarea de a'mi crea un bat de casting :)

Multumesc.
ca sa iti iei un bat de casting,asteapta pe astea noi.asupra blancurilor de mtx vechi nu merita interventia de nicio natura.
blancul cel nou este altceva, adica este dedicat pt asta.este de ajuns cum a descris Dan, ca sa imi dau seama ca este un blanc tip fagure cap coada,executat cu putine rasini, blanc mat nelacuit care nu se zgarie,pt ca asa este tehnologia acestei executii, ceea ce il face un bat extrem de rigid su daca ii mai pune si inele fuji light, iti dai seama ce e acolo...
catch&release

dr_andres

Mesaj de dr_andres »

Si eu sunt in cautare de 2 lansete pt distanta ,dar pana nu vin si mtx -urile nu iau nicio hotarare...

AND1

Mesaj de AND1 »

Multumesc mult pentru sfat , Bogdan. :)

Mai e pana la primavara :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”