Noile mulinete Shimano Ultegra Ci4 XTC 14.000

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Claudiu Cutus
Puncte: 0

Re: Noile mulinete Shimano Ultegra Ci4 XTC 14.000

Mesaj de Claudiu Cutus »

Nu zic in sensul că nu arata bine, dar mare diferență (estetic) fata de xtd nu e.

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

personal sunt curios in ce masura au inteles sa implementeze hagane gear-ul. Or fi schimbat si pinioanele de demultiplicare care erau din plasticul acela alb oare?

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

player4 scrie:personal sunt curios in ce masura au inteles sa implementeze hagane gear-ul. Or fi schimbat si pinioanele de demultiplicare care erau din plasticul acela alb oare?
plasticul ala acolo nu prea are cum sa se uzeze, daca ar pune otel peste tot, ar avea 2 kg mulineta. Stii cum e si frumoasa si desteapta si cu bani, nu prea gasesti.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

are cum sa se uzeze, insa in situatii generate artificial, neintalnite in prscuitul normal. Eu ma refeream strict la marketingul lor.. Adica daca zici ca ai hagane gears, chiar le ai integral?

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

nit_matias scrie:
player4 scrie:personal sunt curios in ce masura au inteles sa implementeze hagane gear-ul. Or fi schimbat si pinioanele de demultiplicare care erau din plasticul acela alb oare?
plasticul ala acolo nu prea are cum sa se uzeze, daca ar pune otel peste tot, ar avea 2 kg mulineta. Stii cum e si frumoasa si desteapta si cu bani, nu prea gasesti.
"Plasticul" respectiv este pus cu cap.
Are suficienta rezistenta ca sa nu cedeze sau sa prezinte uzura in timp si totodata reduce zgomotul din mulineta. Folosirea metalului genereaza zgomote mai mari.
Duramidul, ca asa ii spune la plasticul acela, are multe domenii de utilizare.
De exemplu, la rotile carucioarelor metalul poate fi mai rezistent, totusi se foloseste duramidul. Si atentie, nu este mai ieftin ca metalul. Nu, pur si simplu este mai indicat.
Asa si la mulinete. Piesa respectiva se face din duramid pentru ca este mai bine, nu pentru ca este mai ieftina. :wink:

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

Dan Mitranescu scrie:
nit_matias scrie:
"Plasticul" respectiv este pus cu cap.
Are suficienta rezistenta ca sa nu cedeze sau sa prezinte uzura in timp si totodata reduce zgomotul din mulineta. Folosirea metalului genereaza zgomote mai mari.
Piesa respectiva se face din duramid pentru ca este mai bine, nu pentru ca este mai ieftina. :wink:
Gresesti!
Daca ai fi desfacut vre-o Shimano Stella din modelele noi, nu ai mai fi facut aceasta afirmatie.
Un exemplu de big pit cu mecanisme full metal sunt mgs-urile, care mai au in plus si niste suruburi melcate care presupun niste contacte destul de pretentioase intre piesele metalice

Dan Mitranescu
Veteran

Sunt foarte multe mulinete full metal care costa 100-400 lei ( nu neaparat 3000 lei ). Asta inseamna ca sunt peste Ultegra ?
Vorbim de un mecanism anume, in care se preteaza anumite materiale. Nu de alte mecanisme unde se cer anumite caracteristici ale materialelor.
Piesa aia din duramid despre care discutam, in mecanismul in care este prinsa, isi face treaba foarte bine. In niciun caz costurile mai mici nu au plasat-o acolo. Asta era ideea.

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

Dan Mitranescu scrie:Sunt foarte multe mulinete full metal care costa 100-400 lei ( nu neaparat 3000 lei ). Asta inseamna ca sunt peste Ultegra ?
Vorbim de un mecanism anume, in care se preteaza anumite materiale. Nu de alte mecanisme unde se cer anumite caracteristici ale materialelor.
Piesa aia din duramid despre care discutam, in mecanismul in care este prinsa, isi face treaba foarte bine. In niciun caz costurile mai mici nu au plasat-o acolo. Asta era ideea.
Nu am negat ceea ce subliniezi tu acum, ba chiar am confirmat ceva mai sus faptul ca daca folosesti mulineta in mod normal, nu este absolut nicio presiune pe acele piese...Am zis doar ca sunt curios, ca si marketing, daca conceptia de hagane gear se refera si la cele 2 piese!!!!

Eu te-am contrazis strict cu privire la afirmatia ta cu privire la faptul ca inlocuirea celor 2 piese cu unele metalice ar genera mai mult zgomot.

Indiferent despre ce mecanisme vorbim la mulinete, important este modul in care intra in contact piesele interdependente in angrenaj, adica fie intra in contact de sliding-unde e si cea mai mare frecare (ex axul principal sau tijele de ghidare paralele cu wormshaftul), fie prin contact simplu de apropiere - unde e cea mai mica frecare (ex chiar cele doua piese de care vorbim) fie modalitati combinate (ex. roata zimtata de pe axul manivelei in contact cu roata zimtata melcata pe care e fixat rotorul). Legile fizicii se aplica la functionarea tuturor angrenajelor si ale mulinetelor de 400lei si ale celor de 3000..

Dan Mitranescu
Veteran

Discutam si facem presupuneri. Numai timpul da valoare mulinetelor.
Eu am precizat unul din motivele principale in care se inlocuieste metalul cu duramid, respectiv zgomotul. Pe urma este uzura pe care o poate produce pinionul respectiv. Asta se calculeaza si in functie de mecanisme se solutioneaza si materialul optim pentru piesele componente.

De exemplu, la portile actionate electric, cremaliera este fabricata atat din duramid, cat si din metal. ( cea din duramid este mai scumpa ..., iar din plastic simplu este la acelasi pret ca cea din metal ).
Duramidul ( sau plasticul ) este mai putin zgomotos. Acesta este singurul avantaj pe care il precizeaza cei din domeniu.

P.S. am zambit la o chestie. Mi-am luat-o si eu odata, cand ma laudam in fata parintilor cu un desen facut in facultate, la care luasem nota maxima. O sa o tin minte toata viata :) . Am intrat in casa fericit, cu lucrarea in mana si am spus ; "uitati cum se deseneaza perfect o roata zimtata de un inginer" ( ai mei fiind subingineri ca pregatire ... :) ). Mancau amandoi. S-au oprit si s-au uitat la mine, dupa care s-au uitat unul la altul. Fara sa schiteze nimic si-au reluat masa. Dupa cateva secunde ma intreaba tata, fara sa ridice privirea din farfurie: " ... si cati zimti zici ca avea roata aia inginerule !? ... " :D

Carpatic Club

Mesaj de Carpatic Club »

Dan Mitranescu scrie:Discutam si facem presupuneri. Numai timpul da valoare mulinetelor.
Eu am precizat unul din motivele principale in care se inlocuieste metalul cu duramid, respectiv zgomotul. Mi-am luat-o si eu odata
e parerea ta... Daca am ajuns sa vorbim de portile electrice, ca si argumente, nu pot decat sa trag concluzia ca tii neaparat sa dai impresia ca ai dreptate si sa fi cel care ultimul cuvant. In cazul de fata ( exact cele 2 piese din respectiva mulineta) parerea mea este ca daca ar fi metalice nu s-ar accentua zgomotul din cauza lor.
Pt. a lamuri situatia, nu pot decat sa sper ca le-au si facut metalice...
Inginer pt. mine e cel care profeseaza efectiv in domeniu, ca asa , stim ca multa lume are diplome si din varii motive, se ocupa cu alte cele..

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”