Noul mtx class vs Shimano Tribal XS1 Intensity 13" 3,75 lb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

tranis
Puncte: 0

Re: Noul mtx class vs Shimano Tribal XS1 Intensity 13" 3,75

Mesaj de tranis »

am avut tribal x-ta care erau extraordinare in dril , in aruncare cam moi, mi-am luat x s1, sunt extraordinare , in dril se compara cu x-ta iar in aruncare net superioare, sunt convins ca nu o sa-ti para rau.Ce mi se pare un minus ar fi faptul ca inelele cu un singur picior sunt un pic cam slabute, trebuie sa fi atent la transport.
OHABA TEAM BRASOV

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

norisss scrie:Class...niste lansete care au fost anuntate la 650 LEi (din vechile postari ale lui Mitranescu), dar afisate pe site la 750 LEi. Dupa prima transa din care nu a crapat niciuna, dupa ce cei mai puternici aruncatori le-au "rupt" gura la propriu, iata ca pretul a crescut la 800 Lei. Pentru ca bate si HiS-urile, iar acei aruncatori puternici s-au repezit sa-si vanda titratele lansete (care se cam rup, e adevarat). Problema Class-urilor nu este ca nu ar fi bune la aruncat...sunt al dracului de bune. Deja unii baieti nu foarte rapizi in brand se plang ca nu reusesc sa le incarce cu greutatea cu care se obisnuisera pe MTX 14, asta pentru ca acest Class cere ceva mai multa inzestrare de la natura. Lanseta ar fi frumoasa si destul de usoara daca nu ar avea mici imperfectiuni la imbinarea foliilor de carbon pe toata suprafata blancului. Sa zicem ca as fi trecut si peste asta, dar cand vad ca pretul creste cu fiecare metru obtinut la casting si cu fiecare zi in care nu crapa niciuna, am decis sa ma abtin de la cumparare sa vad unde se opreste...PRETUL.

Consider ca o pozitionare corecta pe piata a acestor lansete dpdv al pretului ar demola vanzarile lansetelor de distanta mult mai titrate de pa piata din RO. Daca Mitranescu ar avea inspiratia (nu il acuz ca pana acum i-ar fi lipsit) sa pozitioneze aceasta lanseta cat mai aproape de nivelul de accesibilitate al pescarilor de buget mediu, cred ca acest Class va fi un mare succes. Il felicit pentru aducerea pe piata a acestor lansete. Departe de mine sa fiu vreun sustinator al lui Mitranescu, dar lansetele sunt beton si arata aproape perfect.

Despre Shimano habar nu am.
Imi pare rau ca nu ne cunoastem. Era suficient acest lucru ca sa iti schimbi parerea despre preturile pe care le port.
Puteam sa pun lejer pretul CLASS-ului la 1000 lei ( isi face treaba foarte bine in banii astia in comparatie cu alte modele mult mai scumpe, deci era loc ) , totusi am preferat sa merg pe acelasi principiu pe care imi vand toate produsele si anume : nu ma intereseaza piata si ce loc imi ofera, eu prefer un adaos minim si totodata convenabil, care sa nu lase loc altora sa se interpuna . :wink: ( exemple am multe de la plumbi si pana la rod pod-uri )
Ca este bine sau nu , asta decide timpul , dar privind in jur am considerat ca sunt pe drumul cel bun. Macar moral si tot am satisfactii. :)
Multe brand-uri au fost scumpite in aceasta primavara Okuma, ... si chiar Shimano , ca tot este in discutie.
Totodata si la Hakuyo au crescut preturile cu cateva procente pe lansete. Este o chestie generala. Si nu a dat nimeni la casting cu MTX 6, 8 sau 11.
Pana la casting nu a fost vanduta nicio lanseta, iar pretul a fost acelasi si inainte si pana s-au vandut toate.
Deci castingul are cu totul si cu totul alt rol. Pacat ca pentru unii ramane degeaba si topicuri de acest gen, fara niciun fel de argument concret (de la cine este sursa sfaturilor si pana la fapte concrete) , pot sa influenteze pescarii . Asta este...
Revin : Ai cuvantul meu ( chiar daca nu ne cunoastem ) ca pretul la Class a crescut cu 6 procente in fabrica , iar acest lucru se regaseste in pretul de raft. Lanseta asta nu "are loc" sa intre la "zilele negre" sau la cine stie ce alte "reduceri" de acest fel si nici nu poate "sa inghita" mici cresteri de pret.

P.S. Lanseta se adreseaza pescarilor ce arunca in apa zeci de kg de boilies de calitate la un concurs, iar cresterea pretului se anuleaza prin gestionarea cu mai mare grija a unui singur kg de bile .

Madalin Dirla
Pescar de competitie

Mesaj de Madalin Dirla »

:D :D

P.S. Lanseta se adreseaza pescarilor ce arunca in apa zeci de kg de boilies de calitate la un concurs, iar cresterea pretului se anuleaza prin gestionarea cu mai mare grija a unui singur kg de bile .

Dan Mitranescu
Veteran

Si acum ca lanseta :
Daca nu este suficient castingul, unde diferentele de aruncare pe acelasi pescar cu doua lansete diferite sunt clar in favoarea CLASS-ului, daca nu este suficient ca singurele 8 aruncari de la noi,de peste 200m, au fost facute numai cu Class-uri , atunci eu mai vin cu un sfat pentru cei care vor sa il verifice in comparatie cu alta lanseta : Class-ul se poate testa .
Stiu de la MTX14 ca nimeni nu vrea sa compare practic lansetele ( ma refer la alte brand-uri ) si ca toata valoarea unei lansete se regaseste in gura vanzatorului.
Poate ca la Class se incumeta cineva la proba practica, in fata clientului. Cine stie. Eu pun oricand lanseta la dispozitie.

P.S. si nu este insotita de mesajul " daca o atingi de un obiect dur poate sa se crape, datorita materialului de o rigiditate maxima si extraordinar de casant ". O alta mizerie implementata in mintea pescarilor, pentru a masca lucruri prost facute sau pe care se cer bani aiurea. Nu, Class-ul poti sa il atingi si cu bujia sparta, ca tot nu se rupe.

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

negutescu scrie:Va multumesc pentru parerile voastre de pana acum. Daca mai sunt si alte pareri le astept cu placere. Oricum nu am gasit de unde sa cumpar 4 bucati xs1...
Lansetele sunt in magazin, probabil in cursul zilei de astazi or sa fie incarcate. Daca doresti sa le vezi te asteptam la magazin.

negutescu
pescar de competitie

Mesaj de negutescu »

Este cineva care a pescuit cu shimano speed master model nou 3lb 3,9 si cu tribal xs1 sa imi spuna si mie ce diferenta exista intre ele? Nu stiu daca am posibilitatea undeva sa le incerc..multumesc

norisss

Mesaj de norisss »

Dan Mitranescu scrie:
norisss scrie:

Este foarte clar ce spui daca ne referim numai la aceasta mica (pana la urma) diferenta de pret, adica 800 versus 750 LEi. Diferenta asta o inghite orice pescar care isi doreste lanseta. Eu cred ca achizitia acestei lansete (Class) este doar primul pas. Vrei sa spui ca ar lanseta ar fi destinata numai pescarilor de competitie? MIe mi-ar placea sa cred ca fiecare pescar de crap isi doreste in trusa macar 1-2 lansete de distanta, pe care sa le scoata la bataie ca pe arma suprema cand vine vorba de castigarea a 10-15 metri (macar) in fata vecinului de stand ( foarte tare faza de la Corbu...FELICITARI). Vrei sa spui ca marea masa a pescarilor care participa la concursuri vor putea sa foloseasca aceasta lanseta la potrentialul ei? Eu cred ca nici pe departe! Pentru ca lanseta cere rapiditate si tehnica la extremis pentrui a fi folosita la intregul potential.

florin.irimia84

Mesaj de florin.irimia84 »

Poate domnul Dan Mitranescu sa ne spună si daca noul MTX Class mai are problema cu mandrina ca celelalte MTX uri? si aici mă refer la cartonul de sub mandrina care daca se uda începe sa se invarta....nu de alta dar as vrea sa trec de la Mtx 14 la Class si nu as vrea sa patesc la fel!
Multi pescuiesc,dar foarte putini sunt PESCARI....!

Dan Mitranescu
Veteran

florin.irimia84 scrie:Poate domnul Dan Mitranescu sa ne spună si daca noul MTX Class mai are problema cu mandrina ca celelalte MTX uri? si aici mă refer la cartonul de sub mandrina care daca se uda începe sa se invarta....nu de alta dar as vrea sa trec de la Mtx 14 la Class si nu as vrea sa patesc la fel!
Sunt la fel.
Totusi MTX CLASS se ofera gratuit pentru cine vine cu o stropitoare si uda o mandrina de MTX 14, pana incepe sa se invarta. :D

P.S. Reparam mandrine pe absolut toate tipurile de lansete, iar mtx 14 este unul dintre modelele cu cel mai mic procentaj in acest sens. Ultima cauza de rasucire a mandrinelor este apa. Adezivul , soarele, aruncari laterale , ..., da , dar apa , ...mai greu.

florin.irimia84

Mesaj de florin.irimia84 »

Dan Mitranescu scrie: P.S. Reparam mandrine pe absolut toate tipurile de lansete, iar mtx 14 este unul dintre modelele cu cel mai mic procentaj in acest sens. Ultima cauza de rasucire a mandrinelor este apa. Adezivul , soarele, aruncari laterale , ..., da , dar apa , ...mai greu.
Reparati mandrine pt toate tipurile,dar de ce nu oferiti garantie si la mandrine???????
P.S. Nu am nici o problema cu Mtx urile chiar le folosesc cu plăcere dar pina acum am lipit mandrina la toate Mtx urile pe care le am avut (8,12,14)si credeti mă este foarte neplăcut.....chir ar fi bine daca ati găsi o rezolvare la problema asta..
Multi pescuiesc,dar foarte putini sunt PESCARI....!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”