parere century fs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Calinb
Puncte: 0

parere century fs

Mesaj de Calinb »

ce parere aveti de century fs modelul cu bila. 3.66m 2.75 lb

Levi

Re: parere century fs

Mesaj de Levi »

Calinb scrie:ce parere aveti de century fs modelul cu bila. 3.66m 2.75 lb
O lanseta foarte placuta, si in dril si in aruncari, dai lejer pana la 100 m. Insa fata de lungimea si TC, nu mi se pare una usoara. Bila arata foarte bine, dar nu practic in dril :)

Calinb

Mesaj de Calinb »

spre exemplu cu un plumb de 100 si cu saculet si fir de 28 nu ar trebui sa am emotii,nu?
inainte am avut cele de 3.90m 3.5 lb doar k am avut niste musafri nepoftii in boxa si am ramas doar cu pozele. iar varianta asta am gasit-o momentan.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Modelul cu bila este cel vechi , anterior anului 2011 cand au aparut variantele imbunatatite dotate cu mandrinele SB 20.
Eu am din cele noi dar de 3,90 si 3,5 lbs si pot arunca cu saculet solubil cu ceva efort peste suta si in acelasi timp sunt exceptionale in drill.
Am si un set de Sonik SK4 XTR si pot sa-ti spun ca sunt asemanatoare cu FS-urile dar la un pret de 3 ori mai mic , fireste ca nu pot spune nimic despre pastrarea calitatilor in timp asa cum garanteaza Century la betele lor imbunatatite in autoclava , dar pot spune ca cele 2 bete sunt asemanatoare si in aruncare si in drill :wink:
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Calinb

Mesaj de Calinb »

sonik nu sunt mai groase in talon decat fs? intreb k nu stiu la ce sa ma orientez. si sa nu fie cu duplon pana jos

Levi

Mesaj de Levi »

Cu plumb de 100 si cu saculet nu as forta modelul de 2,75 lbs. La 30-40 m de mal poate, insa la un lanseu din forta in nici un caz. Diametrul la Sonik deasupra mandrinei cred ca e putin ma groasa ca la FS.
Mai bine iti iei FS second de 2,75 si 3 lbs. Depinde unde pescuiesti, la ce distante, la ce pesti etc.
Insa cel mai bine sa te abtii de moda lansetelor 3,9 3,5lbs...de multe ori nu are nici un rost o lanset atat de lunga si cu un TC de 3.5.

Calinb

Mesaj de Calinb »

pretul unui sk4 xtr nu ma incanta deloc. fs second ii la 2000 lei maxim. cele de 3.66 2.75 lb. sk4 simplu de 3.6m 3lb ii 650. diferenta este ca sunt noi. 2.75lb de la fs sigur bate 3lb de la sonik.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Calinb scrie:sonik nu sunt mai groase in talon decat fs? intreb k nu stiu la ce sa ma orientez. si sa nu fie cu duplon pana jos
Sonik au segmentul de baza conic , FS au segmentul de baza cilindric ( paralel butt ) , la cotor sunt sensibil egale in diametru.
Nu cunosc variantele mai mici de 3,90 si nici TS-uri mai mici de 3,5 lbs , dar , am facut o partida cu cele 2 lansete pe acelasi rodpod , cu aceleasi mulinete , fire , plumbi , monturi , nada. Rezultatul a fost acelasi la distante , usurinta in lansare si placerea drill-ului , repet nu stiu daca Sonik isi pastreaza caracteristicile in timp insa , eu inclin ca asa cum le utilizez eu ( adica rar ca am 11 seturi de lansete si in marea majoritate pescuiesc in mal sau fac stalking cu lansete specializate ) isi vor pastra caracteristicile timp indelungat.
Ceea ce pot sa mai spun este ca modelul cu bila , cel vechi , era putin mai moale decat modelul nou de la FS , asta garantez ca le-am avut si pe cele vechi.
Nu stiu cat se poate arunca insa cu o lanseta FS cu TS de 2,75 , cu plumb si saculet , eu unul nu as forta , am rupt deja un Horizon de 2,75 in lansare .
Sigur ca depinde de stilul de pescuit si distantele vizate , nu de peste , ca betele astea sunt capabile sa scoata monstrii in maini pricepute.
Fire intinse de pesti mari si sanatosi !!!
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

nicuB

Mesaj de nicuB »

cu FS 3,6 si 3lb am aruncat cu plumb de 110g, m-am infipt in el cu toata forta. FS de 2.75 n-am folosit, dar cu plumb de 90g si saculet nu cred ca sunt probleme. cu plumb mai greu............trebuie incercat. nimeni nu iti poate garanta cat duc betele deoarece depinde de stilul de aruncare al fiecaruia.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”