Calinb scrie:sonik nu sunt mai groase in talon decat fs? intreb k nu stiu la ce sa ma orientez. si sa nu fie cu duplon pana jos
Sonik au segmentul de baza conic , FS au segmentul de baza cilindric ( paralel butt ) , la cotor sunt sensibil egale in diametru.
Nu cunosc variantele mai mici de 3,90 si nici TS-uri mai mici de 3,5 lbs , dar , am facut o partida cu cele 2 lansete pe acelasi rodpod , cu aceleasi mulinete , fire , plumbi , monturi , nada. Rezultatul a fost acelasi la distante , usurinta in lansare si placerea drill-ului , repet nu stiu daca Sonik isi pastreaza caracteristicile in timp insa , eu inclin ca asa cum le utilizez eu ( adica rar ca am 11 seturi de lansete si in marea majoritate pescuiesc in mal sau fac stalking cu lansete specializate ) isi vor pastra caracteristicile timp indelungat.
Ceea ce pot sa mai spun este ca modelul cu bila , cel vechi , era putin mai moale decat modelul nou de la FS , asta garantez ca le-am avut si pe cele vechi.
Nu stiu cat se poate arunca insa cu o lanseta FS cu TS de 2,75 , cu plumb si saculet , eu unul nu as forta , am rupt deja un Horizon de 2,75 in lansare .
Sigur ca depinde de stilul de pescuit si distantele vizate , nu de peste , ca betele astea sunt capabile sa scoata monstrii in maini pricepute.
Fire intinse de pesti mari si sanatosi !!!