Presiune compresor

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

MARTINIUC
Puncte: 0

Presiune compresor

Mesaj de MARTINIUC »

Va rog sa-mi spuneti si mie ce presiune a compresorului folositi cand faceti carnati cu un pistol pneumatic....se foloseste o presiune constanta pentru toate mixurile sau se modifica presiunea in functie de consistenta mixului ? Multumesc.
CS PLANET CARP
United we stand, divided we fall, together we are winners, winners take all...

George-Alexandru
Partener Crapmania.ro

Re: Presiune compresor

Mesaj de George-Alexandru »

Personal o modific in functie de consistenta mixului.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake
ViceCampion National 2014

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

Corect. Conteaza insa si felul in care a fosmalaxata coca, precum si perioada care a stat la ...dospit ! :D :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

presiunea se regleaza din pistol nu din compresor, in functie de consistenta cocii

daca este proaspata si moale,presiune mai mica, daca e tinuta la frigider si e tare (cum place la sexul frumos :lol: ) atunci presiunea trebiue sa fie mai mare.
Cornel Serbu
Friends Carp Team

danutlupu

Mesaj de danutlupu »

cornelserbu scrie:presiunea se regleaza din pistol nu din compresor, in functie de consistenta cocii

daca este proaspata si moale,presiune mai mica, daca e tinuta la frigider si e tare (cum place la sexul frumos :lol: ) atunci presiunea trebiue sa fie mai mare.
Ca sa inteleaga omu, el vrea sa stie ce presiune trebuie sa-i bage compresorul in pistol. Ca se regleaza presiunea din manerul pistolului e adevarat, dar daca compresorul iti baga 2 bari ca mai mult nu poate, degeaba apesi la maxim ca tot nu merge.

@MARTINIUC ti-am mai zis dar vad ca nu ma crezi :D sau ceri si alte opinii; eu cand am lucrat cu asa ceva am setat compresorul din presostat la 6 bar.
Nu stiu daca o sa-ti duca compresorul tau atat sau daca o sa-ti tina tragaciul la pistol, de obicei la presiunea asta cam fasaie daca nu-s de calitate conectorii si pistolul. Ai sansa sa ti se blocheze tragaciul din maner, daca patesti asa pune pe direct si regleaza debitul de aer dintr-un robinet fluture intercalat pe traseu.
A, cand nu iese (sau intra) nu uita de ulei :lol:
Lansez precis la buza stufului si deodata...........

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

danutlupu scrie:Ca sa inteleaga omu, el vrea sa stie ce presiune trebuie sa-i bage compresorul in pistol. Ca se regleaza presiunea din manerul pistolului e adevarat, dar daca compresorul iti baga 2 bari ca mai mult nu poate, degeaba apesi la maxim ca tot nu merge.
ai perfecta dreptate si-mi pare rau ca m-am bagat, mai ales ca nu am facut bile niciodata...totusi,spune-mi si mie, compresorul ala care nu are decat 2 bari, sigur nu-i de jucarie ???...pana si alea de-ti umfii pneurile si-s mici, mici de tot...si merg la 12 volti, tot baga mai mult ?...nu prea ma pricep ca nu-s inginer !
Cornel Serbu
Friends Carp Team

danutlupu

Mesaj de danutlupu »

2 bari era un exemplu, pe alea de umfli rotile chinezu scrie cat vrea 6, 8, 10 bari dar mai mult de 2,5 nu reusesti sa bagi in roata :D
Asa e si la compresoare, vezi pe orice compresor in specificatii ca are presiune maxima de lucru 6 bari si el are un motoras cu piston de 250W care fara consum de aer face 6 bari in butelie (si aia mica de 50-60 l) dupa 3 minute de mers.
Adica ies ochii pana faci un set de bile, bagi 30 de secunde apoi stai 3 minute sa faca presiune.
Am fost clar acum?

MARTINIUC

Mesaj de MARTINIUC »

cornelserbu scrie:
danutlupu scrie:Ca sa inteleaga omu, el vrea sa stie ce presiune trebuie sa-i bage compresorul in pistol. Ca se regleaza presiunea din manerul pistolului e adevarat, dar daca compresorul iti baga 2 bari ca mai mult nu poate, degeaba apesi la maxim ca tot nu merge.
ai perfecta dreptate si-mi pare rau ca m-am bagat, mai ales ca nu am facut bile niciodata...totusi,spune-mi si mie, compresorul ala care nu are decat 2 bari, sigur nu-i de jucarie ???...pana si alea de-ti umfii pneurile si-s mici, mici de tot...si merg la 12 volti, tot baga mai mult ?...nu prea ma pricep ca nu-s inginer !
Compresorul incarca butelia pana la 10 bari iar reglajul pe care il fac este din compresor...practic pot regla din compresor presiunea de care am nevoie...pistolul nu are reglaj de presiune ci lucreaza la presiunea care vine prin furtun...totodata, are o supapa de purjare,cred ca asa se cheama, pentru a nu-l transforma intr-o bomba...in cazul in care se acumuleaza prea multa presiune in camera cu aer,aceasta supapa permite eliminarea aerului in exces...Pe mine ma intereseaza o presiune optima la care se poate lucra, aceasta nu este data in specificatiile pistolului,dar probabil ca este in functie de consistenta mixului...vad eu in cateva zile...Mc oricum de raspunsuri...Numai de bine.
CS PLANET CARP
United we stand, divided we fall, together we are winners, winners take all...

danutlupu

Mesaj de danutlupu »

6 (cai frumosi)
Nu te baza pe supapa ca de obicei se infunda
Presiunea (de fapt debitul de aer) il reglezi din butonul de pe maner daca e sensibil, adica la tragaci daca nu se blocheaza

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

danutlupu scrie:2 bari era un exemplu, pe alea de umfli rotile chinezu scrie cat vrea 6, 8, 10 bari dar mai mult de 2,5 nu reusesti sa bagi in roata :D
Asa e si la compresoare, vezi pe orice compresor in specificatii ca are presiune maxima de lucru 6 bari si el are un motoras cu piston de 250W care fara consum de aer face 6 bari in butelie (si aia mica de 50-60 l) dupa 3 minute de mers.
Adica ies ochii pana faci un set de bile, bagi 30 de secunde apoi stai 3 minute sa faca presiune.
Am fost clar acum?
n-am prea inteles, mai ales aia cu chinezu', dar nu-i bai...e lucru mare cu bilele astea, mai bine stau in banca mea ca-mi prind urechile in atatia termeni tehnici... :shock:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”