Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ca sa inteleaga omu, el vrea sa stie ce presiune trebuie sa-i bage compresorul in pistol. Ca se regleaza presiunea din manerul pistolului e adevarat, dar daca compresorul iti baga 2 bari ca mai mult nu poate, degeaba apesi la maxim ca tot nu merge.cornelserbu scrie:presiunea se regleaza din pistol nu din compresor, in functie de consistenta cocii
daca este proaspata si moale,presiune mai mica, daca e tinuta la frigider si e tare (cum place la sexul frumos) atunci presiunea trebiue sa fie mai mare.
ai perfecta dreptate si-mi pare rau ca m-am bagat, mai ales ca nu am facut bile niciodata...totusi,spune-mi si mie, compresorul ala care nu are decat 2 bari, sigur nu-i de jucarie ???...pana si alea de-ti umfii pneurile si-s mici, mici de tot...si merg la 12 volti, tot baga mai mult ?...nu prea ma pricep ca nu-s inginer !danutlupu scrie:Ca sa inteleaga omu, el vrea sa stie ce presiune trebuie sa-i bage compresorul in pistol. Ca se regleaza presiunea din manerul pistolului e adevarat, dar daca compresorul iti baga 2 bari ca mai mult nu poate, degeaba apesi la maxim ca tot nu merge.
Compresorul incarca butelia pana la 10 bari iar reglajul pe care il fac este din compresor...practic pot regla din compresor presiunea de care am nevoie...pistolul nu are reglaj de presiune ci lucreaza la presiunea care vine prin furtun...totodata, are o supapa de purjare,cred ca asa se cheama, pentru a nu-l transforma intr-o bomba...in cazul in care se acumuleaza prea multa presiune in camera cu aer,aceasta supapa permite eliminarea aerului in exces...Pe mine ma intereseaza o presiune optima la care se poate lucra, aceasta nu este data in specificatiile pistolului,dar probabil ca este in functie de consistenta mixului...vad eu in cateva zile...Mc oricum de raspunsuri...Numai de bine.cornelserbu scrie:ai perfecta dreptate si-mi pare rau ca m-am bagat, mai ales ca nu am facut bile niciodata...totusi,spune-mi si mie, compresorul ala care nu are decat 2 bari, sigur nu-i de jucarie ???...pana si alea de-ti umfii pneurile si-s mici, mici de tot...si merg la 12 volti, tot baga mai mult ?...nu prea ma pricep ca nu-s inginer !danutlupu scrie:Ca sa inteleaga omu, el vrea sa stie ce presiune trebuie sa-i bage compresorul in pistol. Ca se regleaza presiunea din manerul pistolului e adevarat, dar daca compresorul iti baga 2 bari ca mai mult nu poate, degeaba apesi la maxim ca tot nu merge.
n-am prea inteles, mai ales aia cu chinezu', dar nu-i bai...e lucru mare cu bilele astea, mai bine stau in banca mea ca-mi prind urechile in atatia termeni tehnici...danutlupu scrie:2 bari era un exemplu, pe alea de umfli rotile chinezu scrie cat vrea 6, 8, 10 bari dar mai mult de 2,5 nu reusesti sa bagi in roata
Asa e si la compresoare, vezi pe orice compresor in specificatii ca are presiune maxima de lucru 6 bari si el are un motoras cu piston de 250W care fara consum de aer face 6 bari in butelie (si aia mica de 50-60 l) dupa 3 minute de mers.
Adica ies ochii pana faci un set de bile, bagi 30 de secunde apoi stai 3 minute sa faca presiune.
Am fost clar acum?