racheta pentru distanta?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

marian_popescu
pescar de competitie
Puncte: 0

Re: racheta pentru distanta?

Mesaj de marian_popescu »

site-uri UK vroiam sa spun

radu_popeanu

Mesaj de radu_popeanu »

Eu nu lansez cu firul in clips. decat sa risc sa rup firul sau clipsul... Imi aleg distanta de pescuit si fac un semn pe fir (cu Fox magic marker sau cu vopsea de fir, dintr-aia ce se foloseste la stationar). Personal, nu folosesc racheta de nadire, folosesc doar spombul. Mi se pare ca are si o aerodinamica mai buna si nici nu pierd din nada in zbor. Plus ca se descarca mai repede la contactul cu apa!
Maxi Fish Mures
Personal best 21,52 kg Harsany Hungary 2016

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Cred ca depinde si ce fel de mulineta ai ...de fapt ce fel de clips la mulineta . Eu folosesc la spod o mulineta okuma axeon 650 . Nu am patit niciodata sa se reteze firul de la clips . Am vazut mulinete cu acel clips metalic si foarte taios si cred ca poate taia firul .Arunci si ti batul in sus si cand simti/vezi ca ajunge la clips lasi lanseta in fata sa cada spombul mai lin ....Binenteles ca daca pui semn la 30 metrii si arunci cat poti o sa rupi dar incepi sa faci aruncarile treptat pana ajungi la puterea care trebuie sa o ai in aruncare .(adica pana-ti faci `mana )

La ultimele doua concursuri am folosit de la un coleg din club o mulineta speciala de spod care avea fir textil pe ea . La inceput eram reticient cu gandul ca se fac peruci cu firul textil dar nu a fost asa . Daca eu lasam 1-2 spomburi pe concurs ,de data asta nu am lasat niciunul .Nu stiu cum se cheama acel fir dar am inteles ca este special de asa ceva si o sa/mi cumpar si eu la anul .

Cu fir normal dupa sute de aruncari cred ca se invarte/intinde firul si la un moment dat faci peruci in aruncare si rupi firul si pierzi spombul . Cu firul textil am facut cateva peruci la cateva sute de lansari dar nu am rupt firul si am recuperat spombul .
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Cred ca daca faci bulgari din pasta de bile perfecti rotunzi si de o dimensiune optima poti arunca foarte departe ..mai departe de unde arunci cu lanseta ...Depinde si de spod binenteles :wink: .

Nu am masurat care arunca ma departe (spombul -bulgari din pasta ) dar in ambele cazuri arunci mai departe de cat poti arunca cu lanseta si este deja prea mult ...

Anul asta am avut la atelierul 4 carp masa de 35 si am facut bile de aceasta dimensiune si tot anul numai cu aceasta dimensiune am nadit `ca bulgari . Folosesc un bat normal de 3,5 lbs si arunc suficient cat i-mi trebuie mie . Ca sa fie mai tare am facut comanda la Zarguzon de o cobra de carbon de 30 si uite asa daca vreau nadesc `greu si din cobra noaptea .

Arunci cu cobra de 30 in jur de 80-100 metrii suficient zic eu :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Neacsu Mircea

Mesaj de Neacsu Mircea »

marian_popescu scrie:pentru ca aterizeaza pe burtica si de multe ori nu se desface
sti de ce ? pentru ca dai prea tare in laseta si cand iti ajunge in clips el se mai intoarce 2-3 metri din cauza elongatiei firului si nu mai coboara natural in greutate ,ci pur si simplu se intoarce in pozitia in care se duce de aceea iti cade pe "burtica" regleazati tiru si ai sa vezi ca merge de VIS
Vice Campion National 2014

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

e un gest care trebuie sa il faci din maini cand se aproprie "clips"-ul..
nu stiu sa il descriu din cuvinte...
cand vezi ca se aproprie firul de clips pui mana stanga usor pe tambur si ii dai o intepare scurta, o oprire, si spombul isi schimba imediat pozitia si ajunge perfect in apa
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Pe final de cursa duc lanseta catre spate si o tin la un unghi de 45 grade . Cand firul ajunge in clips amortizez socul ducand lanseta spre inainte. Cade in cap intotdeauna, indiferent cat de tare dau.
Numai cativa pescari pot sa lanseze la distanta foarte mare ,bulgari sau spomb-ul , mai bine cu spod-ul decat cu o lanseta de 3,75 - 4 lbs. Incercati macar o data pe camp ca sa vedeti rezultatul.( cu bulgari :wink: )

Spod-ul ajuta numai la aruncari de bulgari mari sau spomb mare ,atunci cand se doreste o nadire masiva , nu pentru distanta maxima.

Pentru distanta maxima spomb-ul MIDI este pe departe cel mai bun.
Daca se folosesc bulgari atunci acestia trebuie sa fie cu greutatea in parametrii lansetei , adica undeva la 100-120g . Adica la 5-6 cm diametrul. Cu cat cresc cu atat scade si distanta .
La fel este si cu spomb-ul : Cand cineva o sa arunce cu 200g ( cat are cel mare plin ) cat se arunca cu 110-120g ( cat are cel MIDI plin ) ?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Solutia mea (e drept inadecvata pentru nadiri masive): midi spomb (ai scapat de spod, folosesti una dintre lansetele cu care pescuiesti efectiv) cu care poti arunca (la distanta mai mare decat cu spombul mare), la o adica, si bulgari (e drept mai mici). In cazul meu, care de cca 7 ani pescuiesc doar cu boilies, solubile si pop-up, "bulgarii" (pe care-i folosesc oricum destul de rar) sunt formati din mix+spartura de boilies (sau chiar boilies intreg)+liant.

In plus fata de miscarile explicate de Dan Mitranescu in postul precedent mai e un amanunt mic ce ajuta: mulineta cu clips cu arc.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”