stiu...cu putina tehnica, bulgarii zboara cel mai departe. dar au dezavantajul ca atrag si pestele mic. stiu...aia mici ii atrag si pe aia mari
probabil ca trusa crapistilor ar trebui sa cuntina atat catapulta, cat si racheta spod si spomb
dezavantajul principal al spombului este acela ca nu pot nadi la punct fix, cu firul prins pe clipsul tamburului, tocmai de aceea voi avea intotdeauna si racheta la mine. nu de putine ori plec seara la pescuit pe locuri deja cunoscute, cu firele (atat pe mulinetele de pescuit, cat si pe spod -markerul nu mai are rost) prinse pe clips, iar nadirea o pot face si noaptea fara probleme, fara sa mai astept lumina zilei
am totusi o curiozitate> care zboara mai departe, spombul sau spodul (puteti veni si cu sugestii de modele/producatori)?
si inca ceva> vi s-a intamplat ca, nadind/pescuind la punct fix, cu firul prins pe clips, sa va rupa firul sau sa zboare clipsul?
nu de alta, dar vreau sa trec pe textil la spod si vreau ceva care sa imi confere catusi decat siguranta evitarii acestui gen de probleme
nu am masurat niciodata, nu mi-am permis sa fac unul praf si sa dau pe pamant
si decat sa spun ca dau 120 iar in realitate sa fie 80-90...mai bine tac din gura. nu stiu, serios
spodul pe care tocmai l-am luat e un anaconda base spod extreme (6-7 lbs). iar cu cel vechi (pe care il am la vanzare dar s-ar putea sa ma razgandesc - alivio bx) am apucat sa dau numai cu bulgari
Prima oara cand am aruncat cu spombul foarte tare adica maxim eram in concurs pe Moara pe ponton doi . Aveam pe mulineta fir de 0,22 si ca bat un spod Fox Warrior de 5,5 lb. Termin eu de nadit si cand arunc lansetele observ ca nu ajung unde nadisem cu Spombul . Aruncam cu plumb nu cu naditor ....
De atunci sunt atent la ce distanta arunc cu spombul si prefer sa masor inainte la ce distanta vreau sa pescuiesc sa stiu unde sa pun semn la spomb .
Scuze pt confuzia creată, am citit prea mult pe site urile ul si am rămas cu denumirile de acolo, corecte, de altfel, unde spodul e rachetă și lanseta de nădire e spod. Dar sunt sigur că ați înțeles, poate răspundeți și la subiect