Salut Radu ,
Daca iti place stilul stalking, pescuitul la distanta mica sau pescuitul din barca atunci lansetele scurte sunt chiar o necesitate.
Mie imi place foarte mult stalking-ul fapt pentru care am 4 seturi de lansete scurte : Fox Horizon de 9 ' si 2,75 lbs , Shimano Tribal de 9 ' si 3 lb , Daiwa Power Mesh 10 'si 3 lb si Nash Scope de 10 'si 2,75 lb.
Foxurile sunt un vis , crede-ma ca prind pesti destul de mari si nu realizez dimensiunea reala decat atunci cand ii vad - asa bine lucreaza batul - lansta este perfecta pentru stalking , barca si aruncari in mal.
Shimano este mai rigida si iti permite aruncari ladistante scurte spre medii si lucreaza si binisor.
Daiwa arunca bine as indrazni sa spun ca ajung la distante medii datorita inelelor Fuji tip k , se comporta foarte bine si in drill.
NashScope nu este insa o lanseta mica pentru ca tronsonul de baza este telescopabil si cand o intinzi din 10 'devine de 13 ' , are inelele extrem de subtiri , patent Nash , arunca binisor si se comporta si bine in drill.
Nu cred insa ca merita sa dai banii pe Century Stealth , cu Fox Horizon s-a scos cel mai mare crap din Uk , lanseta desi este subtire ca un creion este extrem de rezistenta si mai are si manerul din pluta

. Echipeaza-o cu un Whiskher SS 2600 si iata combinatia perfecta

. Apropos pe Shimano Tribal nu -ti intra mulinete decast de la Shimano ca au mandrina scurta.
Daca vrei sa-ti alegi lansete uita-te la Chronocarpe , au o sectiune intreaga de lansete scurte.
Pentru plantat la distanta mare eu folosesc intotdeauna lansete lungi si foarte tari , te ajuta la intepat si la condus pestele peste eventualele agataturi , pentru plantat la distante scurte orice lanseta e buna.
Fire intinse.