Recomandare lanseta 10" pentru pescuit plantat/barca

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Chestionarul s-a închis pe data de Joi Ian 15, 2015 20:54

Century S1 Stealth Stalker Rod
4
27%
Nash Tackle Scope Carp Rods MK2
2
13%
FOX Horizon Carp Rod
8
53%
JRC Razor X Boat Carp Rod
1
7%

Voturi totale: 15

xradu
Puncte: 0

Mesaj de xradu »

Salut,
ma gandesc sa imi achizitionez niste lansete de 10", pentru a le folosi la pescuitul plantat/din barca si as dori recomandarea voastra.
Pentru pescuitul lansat am lansete de 13", dar mi se par cam mari si incomode pentru pescuitul plantat si drilul din barca. Initial ma gandeam sa-mi iau si unele de 3.6, dar cred ca mai bune sunt cele de 10".
Poate, de la posesori, pot primii si niste detalii pro/contra despre ele.
Voi ce parere aveti? Merita o asemenea achizitie?
Va multumesc mult.
Radu Ivanus

mircead
Veteran

Re: Recomandare lanseta 10" pentru pescuit plantat/barca

Mesaj de mircead »

Salut Radu ,
Daca iti place stilul stalking, pescuitul la distanta mica sau pescuitul din barca atunci lansetele scurte sunt chiar o necesitate.
Mie imi place foarte mult stalking-ul fapt pentru care am 4 seturi de lansete scurte : Fox Horizon de 9 ' si 2,75 lbs , Shimano Tribal de 9 ' si 3 lb , Daiwa Power Mesh 10 'si 3 lb si Nash Scope de 10 'si 2,75 lb.
Foxurile sunt un vis , crede-ma ca prind pesti destul de mari si nu realizez dimensiunea reala decat atunci cand ii vad - asa bine lucreaza batul - lansta este perfecta pentru stalking , barca si aruncari in mal.
Shimano este mai rigida si iti permite aruncari ladistante scurte spre medii si lucreaza si binisor.
Daiwa arunca bine as indrazni sa spun ca ajung la distante medii datorita inelelor Fuji tip k , se comporta foarte bine si in drill.
NashScope nu este insa o lanseta mica pentru ca tronsonul de baza este telescopabil si cand o intinzi din 10 'devine de 13 ' , are inelele extrem de subtiri , patent Nash , arunca binisor si se comporta si bine in drill.
Nu cred insa ca merita sa dai banii pe Century Stealth , cu Fox Horizon s-a scos cel mai mare crap din Uk , lanseta desi este subtire ca un creion este extrem de rezistenta si mai are si manerul din pluta :o . Echipeaza-o cu un Whiskher SS 2600 si iata combinatia perfecta :shock: . Apropos pe Shimano Tribal nu -ti intra mulinete decast de la Shimano ca au mandrina scurta.
Daca vrei sa-ti alegi lansete uita-te la Chronocarpe , au o sectiune intreaga de lansete scurte.
Pentru plantat la distanta mare eu folosesc intotdeauna lansete lungi si foarte tari , te ajuta la intepat si la condus pestele peste eventualele agataturi , pentru plantat la distante scurte orice lanseta e buna.
Fire intinse.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

xradu

Mesaj de xradu »

Salut Mircea,
multumesc mult de raspuns.
Apropo de lansetele Fox le-am vazut pe un site german cunoscut la 99 euro, dar vad ca nu mai e oferta valabila :( si ieri era.
Mai studiez problema :D
O seara frumoasa.
Radu Ivanus

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Cele pe care le-ai vazut nu erau de 9 ' si 2,75 lb , erau Float de 12 ' si 2,25 lb , cam moi totusi pentru barca sau stalking.
Cele de 9 ' s-au epuizat la acel mag de anul trecut si din pacate nu au fost niciodata reduse.
Daca totusi vrei modelul vezi ca le mai gasesti prin UK.
Fire intinse.

Florin Vasii

Mesaj de Florin Vasii »

Si eu ma gandeam la 2 lansete scurte pentru crap, dar in magazinele din Buc nici macar nu am vazut.
Aveti idee de unde putem comanda? La Bigfish sunt in oferta Prologic c2 de 10" dar le aduc pe comanda.

Mircea, din cate buc este format un set?

Multumesc!

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Florin Vasii scrie:Si eu ma gandeam la 2 lansete scurte pentru crap, dar in magazinele din Buc nici macar nu am vazut.
Aveti idee de unde putem comanda? La Bigfish sunt in oferta Prologic c2 de 10" dar le aduc pe comanda.

Mircea, din cate buc este format un set?

Multumesc!
Chronocarpe are o sectiune specializata pentru lansete scurte , te costa 50 de euro transportul dar iti vin mai repede decat din Bucuresti :lol: si iti ajung si intregi , fara inele sparte sau alte rahaturi.
Nu stiu sa raspund la intrebarea ta decat daca ma lamuresti despre ce fel de set este vorba si care este destinatia setului.

lucian_dj

Mesaj de lucian_dj »

Eu am Nash scope de 10 cu 3.5lbs și le folosesc la plantat chiar și la 400m și în nici un caz nu se fac din 10 13

costy67
pescar de competitie

Mesaj de costy67 »

Vezi oferta cu lansete feeder Dome-Gabor pe 2014.
Are lansete picker de 3m special pentru pescuitul
din barca,medium,heavy parca BOAT-QUIVER.
Sau cauta de la Shimano-boat-spinning,oferta
este variata.

cu respect.

mihai turiac

Mesaj de mihai turiac »

Sunt singurul pana acum care a votat razor x :)
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

lucian_dj scrie:Eu am Nash scope de 10 cu 3.5lbs și le folosesc la plantat chiar și la 400m și în nici un caz nu se fac din 10 13
Esti sigur ca ai Nash Scope ? Eu am Scope de 10 ' cu 3 lbs si se telescopeaza tronsonul de baza din maner , uite aici :
https://www.youtube.com/watch?v=u1J4grl ... freload=10
Numai Nash Scope 6ft 'Sawn-off' Stalking Rod nu se telescopeaza , restul toate Dwarf si Scope se telescopeaza !!!!!!!!
http://www.nashtackle.co.uk/products/view/scope-rods

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”