recomandare mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Re: recomandare mulinete

Mesaj de Alin Galbenu »

Da, destul de curând. În ... 2012 :))

clabuc

Mesaj de clabuc »

Allen Besnovich scrie:
Neamtul scrie: PS:
Ia sapa putin pe forumuri sa vezi cate asa zise mulinete de top au probleme de fiabilitate.
In al 3-le-a rând, si ultimul, o masină scumpă iti oferă confort si încredere, dar nu durează dublu ca viața, raportând la una de 2 ori mai ieftină. La fel si mulinetele. Îți ușurează munca si îți oferă confortul maxim care ti-l poate oferi o mulineta.
Aerotechnium este o mulinetă făcută pentru SURF, unde isi face treaba mai bine ca oricare alta.
Vrei sa pescuiesti cu ea la CRAP, si te plângi de anumite lucruri ?
E ca si cum ai merge cu Murcielago pe arătură, si vii si scrii pe forum ca "e proastă, nu are aderenta,mergeam mai bine cu Loganul pe acolo".
Singura mulineta creată de Shimano, pentru a se pescui la crap, a fost in 1998 si s-a numit Big Baitrunner LC, după care, câțiva ani mai târziu, au mai adaptat modelele de la stationar , Super Baitrunner , baitrunner xt.
Faptul ca un magazin online din Romania, iti baga Shimano Navi la categoria "mulinete de crap" nu înseamnă ca asa si e!
Noi le-am adaptat la acest tip de pescuit, si pentru ca au angrenaje puternice, merg fara probleme.
ce diferente sunt intre carpfishing si surf fishing ?
parerea mea este ca mulineta de surf trebuie sa fie mai rezistenta decat cea de crap
poate si din punct de vedere al puterii pestilor dar mai ales a mediului mult mai coroziv

Alin Galbenu
Moderator

recomandare mulinete

Mesaj de Alin Galbenu »

Doar nu crezi ca cei care pescuiesc la surf, cu fire specifice, in general subtiti, prind numai rechini ?
Nu pescuiesc la surf, deci nu dețin foarte multe informații, dar din cate am vazut, pestii prinși la surf sunt mai mici decat cei prinși in cealaltă categorie.
Si in general, mulinetele de surf pe care le face shimano (cele scumpe, date exemplu in acest thread) sunt mulinete foarte bune, si rezistente.
Ai prins vreodată vreun peste , la "surf Fishing "?

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Da, destul de curând. În ... 2012 :))
Nu ca ar conta foarte mult, dar: pana mai acu' cateva saptamani existau zeci sau poate chiar sute de magazine la nivel continental care iti aduceau la comanda (chiar daca nu mai aveau pe stoc) orice nr de mulinete bblc modelul vechi. De unde, daca productia lor a incetat in 2012? E greu de crezut ca au existat stocuri de mii de mulinete bblc modelul vechi care sa nu se termine timp de 2 ani.

Din cate stiu eu in 2012 s-a luat, intr-adevar, decizia de a nu se mai produce vechiul model dar s-a revenit asupra deciziei ulterior.

Ma rog, reprezentantul magazinului TotalFishing ne poate lamuri mai bine, pana cand a fost disponibil modelul vechi de bblc in oferta magazinului si ce informatii are, daca e adevarat ca, incepand cu 2012, tot ce intra in magazin erau stocuri de la importator!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu vorbesc despre fabricarea produsului, nu despre importarea lui. In 2012 deja a aparut noul model deci era clar ca cel vechi iesise din productie.
Cred ca o lungim prea mult asa ca hai sa ne oprim aici, oricum vad ca nu mi-ai raspuns la intrebare.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

oricum vad ca nu mi-ai raspuns la intrebare
La care intrebare? :)

aurelian_solomon

Mesaj de aurelian_solomon »

Allen Besnovich scrie:
aurelian_solomon scrie:Am si eu urmatoarea dilema
OKUMA DISTANCE CARP PRO vs OKUMA AXEON V2 80 vs MULINETA HAKUYO TD6000
vreau sa achizitionez 2 buc care vor fi folosite MTX14
Ce recomandati?
Eu zic sa mai strângi putin si să-ti cumperi Navi. Sau bblc/ultegra , sunt cateva oferte sub 100€ pe forum. Si vei fi mai mulțumit.
Care este diferenta intre Navi 8000 XTB si Biomaster 8000 XTB (ceva diferente la tamburi?)

Bogdan Corbu
Pescar de competitie

Mesaj de Bogdan Corbu »

Allen Besnovich scrie:Doar nu crezi ca cei care pescuiesc la surf, cu fire specifice, in general subtiti, prind numai rechini ?
Nu pescuiesc la surf, deci nu dețin foarte multe informații, dar din cate am vazut, pestii prinși la surf sunt mai mici decat cei prinși in cealaltă categorie.
Si in general, mulinetele de surf pe care le face shimano (cele scumpe, date exemplu in acest thread) sunt mulinete foarte bune, si rezistente.

Allen, da-mi voi sa te contrazic. NU CRED CA STI CARE ESTE DIFERENTA INTRE SURFCASTING SI PAF (tu il confunzi cu paf-ul)

Sa ne intelegem in primu rand:

SURFCASTING- pescuitul in conditii de mare AGITATA (valuri peste 1,5m) cand ceea ce vezi, in general, este alb (SPUMAA MARII) si cu vant puternic. In general, aceste conditii se indeplinesc pe timp de iarna.
-Se pescuieste cu fire GROASE fara shock-leder (nodul inaintasului creaza 1punct debil, adunand mizerii, precum alge, frunze,etc).
- Se folosesc ace mari, forface grose, si plumbi GREI 150g-200g obligatoriu piramidali sau bila (grippa ii matura ;) )
- lansete DURE

PAF (pesca a fondo),pescuitul pe "fundul apei" - singurul lucru care il au in comun cele doua stiluri de pescuit este locul-MAREA-
- Pescuit cu fire fine, lanseuri lungi, plumbi aerodinamici, forface subtiri si lungi, ace pe masura

ON-TOPIC- bbrlc-ul a fost o mulineta NASCUTA (fabricata) pentru surfcasting si mai apoi adaptata pentru pescuitul crapului. era o mulineta ff buna pentru ca rezista (rezista, modelele mai vechi) la salsedine, in ciuda greutatii sale

P.S. Surfcasting-ul si chiar PAF-ul sunt mult, mult mai complicate (si totodata solicitante) decat iti poti inchipui
Cu respect,
Bogdan Corbu

Alin Galbenu
Moderator

recomandare mulinete

Mesaj de Alin Galbenu »

Bogdan Corbu scrie:
Allen Besnovich scrie:Doar nu crezi ca cei care pescuiesc la surf, cu fire specifice, in general subtiti, prind numai rechini ?

Allen, da-mi voi sa te contrazic. NU CRED CA STI CARE ESTE DIFERENTA INTRE SURFCASTING SI PAF (tu il confunzi cu paf-ul)

Sa ne intelegem in primu rand:

SURFCASTING- pescuitul in conditii de mare AGITATA (valuri peste 1,5m) cand ceea ce vezi, in general, este alb (SPUMAA MARII) si cu vant puternic. In general, aceste conditii se indeplinesc pe timp de iarna.
-Se pescuieste cu fire GROASE fara shock-leder (nodul inaintasului creaza 1punct debil, adunand mizerii, precum alge, frunze,etc).
- Se folosesc ace mari, forface grose, si plumbi GREI 150g-200g obligatoriu piramidali sau bila (grippa ii matura ;) )
- lansete DURE

PAF (pesca a fondo),pescuitul pe "fundul apei" - singurul lucru care il au in comun cele doua stiluri de pescuit este locul-MAREA-
- Pescuit cu fire fine, lanseuri lungi, plumbi aerodinamici, forface subtiri si lungi, ace pe masura

ON-TOPIC- bbrlc-ul a fost o mulineta NASCUTA (fabricata) pentru surfcasting si mai apoi adaptata pentru pescuitul crapului. era o mulineta ff buna pentru ca rezista (rezista, modelele mai vechi) la salsedine, in ciuda greutatii sale

P.S. Surfcasting-ul si chiar PAF-ul sunt mult, mult mai complicate (si totodata solicitante) decat iti poti inchipui
Multumesc pentru explicație, chiar am specificat ca nu domin subiectul pentru ca nu am practicat asa ceva.
Din ce stiu eu, si din discuțiile cu baietii de la shimano,
Bblc este o mulineta facuta pentru pescuitul la crap si la știucă!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

aurelian_solomon scrie:
Allen Besnovich scrie:
aurelian_solomon scrie:Am si eu urmatoarea dilema
OKUMA DISTANCE CARP PRO vs OKUMA AXEON V2 80 vs MULINETA HAKUYO TD6000
vreau sa achizitionez 2 buc care vor fi folosite MTX14
Ce recomandati?
Eu zic sa mai strângi putin si să-ti cumperi Navi. Sau bblc/ultegra , sunt cateva oferte sub 100€ pe forum. Si vei fi mai mulțumit.
Care este diferenta intre Navi 8000 XTB si Biomaster 8000 XTB (ceva diferente la tamburi?)
Din ce stiu eu "Biomaster-ul" nu e decat un "Navi" cu mai multi rulmenti!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”