Textilul trebuie pus exagerat de jos pe tambur, pentru a nu se incurca in aruncare. Undeva la 4mm.romanraul scrie:Am doua mulinete pt spod, Daiwa spod si Aerlex. Am avut pe aerlex ( care dupa mine nu are treaba cu mulineta spod, ma rog ) fir de la ultima parca special pt spod galben subtire de 0.2 si tot a facut peruca, si nu l-am pus pana un buza tamburului, deci o bila neagra....dyna scrie:Eu folosesc fox warrior z de 3.60 si 5.5 lbs ,parerea mea cel mai bun spod de pe piata.Nu stiu daca se mai gaseste modelul asta,nu are nici o treaba cu warrior s.Eu folosesc textil subtire cu inaintas tot textil de 0.30 sau 0.35,monofilamentul de 0.2 este prea subtire,risti sa pierzi spombul pe drum.
Fir "special" de spod , mulineta "speciala" de spod si ... spod " special" de nadit, sunt numai formulari comerciale.
Nu stiu cum arunci, dar nu cred ca esti in varf. Adica nu cred ca arunci 180m constant in conditii de casting ( fir de 0,25 ) si fara vant.
Dupa aprecierea mea numai cine trece de aceasta distanta poate sa scoata si de la un spod aruncari pe masura.
Spre exemplu Nicu Dinescu ( castigatorul de anul trecut de la Hakuyo Casting Cup ) pescuieste efectiv cu lansete pe care scrie spod ( MTX SPOD ). Si asta pentru ca poate. ( are bratul cat avem noi piciorul

Eu pot sa-ti ofer oricand lanseta spre test, fara sa te coste nimic. Macar sa faci cateva aruncari, ca sa vezi ce inseamna 5 lbs in combinatie cu 550g . Pot sa-ti dau si un 14 ca sa vezi exact care sunt diferentele.
P.S. intr-o luna vin rachetele gen spomb midi. Nr.1 pentru distanta .