Recomandare Spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Recomandare Spod

Mesaj de Dan Mitranescu »

romanraul scrie:
dyna scrie:Eu folosesc fox warrior z de 3.60 si 5.5 lbs ,parerea mea cel mai bun spod de pe piata.Nu stiu daca se mai gaseste modelul asta,nu are nici o treaba cu warrior s.Eu folosesc textil subtire cu inaintas tot textil de 0.30 sau 0.35,monofilamentul de 0.2 este prea subtire,risti sa pierzi spombul pe drum.
Am doua mulinete pt spod, Daiwa spod si Aerlex. Am avut pe aerlex ( care dupa mine nu are treaba cu mulineta spod, ma rog ) fir de la ultima parca special pt spod galben subtire de 0.2 si tot a facut peruca, si nu l-am pus pana un buza tamburului, deci o bila neagra....
Textilul trebuie pus exagerat de jos pe tambur, pentru a nu se incurca in aruncare. Undeva la 4mm.
Fir "special" de spod , mulineta "speciala" de spod si ... spod " special" de nadit, sunt numai formulari comerciale.

Nu stiu cum arunci, dar nu cred ca esti in varf. Adica nu cred ca arunci 180m constant in conditii de casting ( fir de 0,25 ) si fara vant.
Dupa aprecierea mea numai cine trece de aceasta distanta poate sa scoata si de la un spod aruncari pe masura.

Spre exemplu Nicu Dinescu ( castigatorul de anul trecut de la Hakuyo Casting Cup ) pescuieste efectiv cu lansete pe care scrie spod ( MTX SPOD ). Si asta pentru ca poate. ( are bratul cat avem noi piciorul :) )
Eu pot sa-ti ofer oricand lanseta spre test, fara sa te coste nimic. Macar sa faci cateva aruncari, ca sa vezi ce inseamna 5 lbs in combinatie cu 550g . Pot sa-ti dau si un 14 ca sa vezi exact care sunt diferentele.
P.S. intr-o luna vin rachetele gen spomb midi. Nr.1 pentru distanta . :wink:

romanraul

Mesaj de romanraul »

Dan Mitranescu scrie:
romanraul scrie:
dyna scrie:Eu folosesc fox warrior z de 3.60 si 5.5 lbs ,parerea mea cel mai bun spod de pe piata.Nu stiu daca se mai gaseste modelul asta,nu are nici o treaba cu warrior s.Eu folosesc textil subtire cu inaintas tot textil de 0.30 sau 0.35,monofilamentul de 0.2 este prea subtire,risti sa pierzi spombul pe drum.
Am doua mulinete pt spod, Daiwa spod si Aerlex. Am avut pe aerlex ( care dupa mine nu are treaba cu mulineta spod, ma rog ) fir de la ultima parca special pt spod galben subtire de 0.2 si tot a facut peruca, si nu l-am pus pana un buza tamburului, deci o bila neagra....
Textilul trebuie pus exagerat de jos pe tambur, pentru a nu se incurca in aruncare. Undeva la 4mm.
Fir "special" de spod , mulineta "speciala" de spod si ... spod " special" de nadit, sunt numai formulari comerciale.

Nu stiu cum arunci, dar nu cred ca esti in varf. Adica nu cred ca arunci 180m constant in conditii de casting ( fir de 0,25 ) si fara vant.
Dupa aprecierea mea numai cine trece de aceasta distanta poate sa scoata si de la un spod aruncari pe masura.

Spre exemplu Nicu Dinescu ( castigatorul de anul trecut de la Hakuyo Casting Cup ) pescuieste efectiv cu lansete pe care scrie spod ( MTX SPOD ). Si asta pentru ca poate. ( are bratul cat avem noi piciorul :) )
Eu pot sa-ti ofer oricand lanseta spre test, fara sa te coste nimic. Macar sa faci cateva aruncari, ca sa vezi ce inseamna 5 lbs in combinatie cu 550g . Pot sa-ti dau si un 14 ca sa vezi exact care sunt diferentele.
P.S. intr-o luna vin rachetele gen spomb midi. Nr.1 pentru distanta . :wink:
Detin Mtx 14 si Mtx Class, cu Class arunc cam 10-15 m mai mult decat cu 14... si arunc undeva la 160-170 m
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

dyna

Mesaj de dyna »

Fox warrior z este campion,este mult mai bun ca beastmaster...am aruncat cu amandoua...cu beastmaster am aruncat cam 140 de m(cu spombul mare) cu 0.25,cu foxul dau mai mult...daca tu zici ca folosesti fir de 0.20 o sa ajungi la distanta dorita.Eu vorbesc de spoduri de 3.60,cu mtx spod nu am aruncat, dar banuiesc ca este f bun.

nicudinescu

Mesaj de nicudinescu »

Dupa cum am inteles de la tine ca iti doresti un spod,eu unul iti recomand Mtx spod ,credema am incercat cam toate ce inseamna spod incearcal mai ales ca ai aceeas firma de lasete :wink:

pokemonu
pescar de competitie

Mesaj de pokemonu »

Fox Horizon Xt Spod de 3.90

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
"Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalti e trist. La fel și când ești prost..." Philippe Geluck

romanraul

Mesaj de romanraul »

Va multumesc pentru sfaturi....
Sa fiu sincer cam la aceleasi modele ma oprisem si eu : Fox Horizon XT , Mtx 14 Spod dar mai aveam si Greys 3.8 m in gand....
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

silviu_florescu

Mesaj de silviu_florescu »

Un spod este de obicei o lanseta de putere mai mare decat lansetele de pescuit, pentru a suporta greutati mai mari de aruncare. Cam incep de la 4,5 lbs in sus.
Desigur, poti folosi si betele cu care pescuiesti, daca "duc" plumbi de peste 140g (cam atat are minim un spomb mare umplut), dar cum fiecare lanseta are greutatea optima cu care se foloseste la potentialul maxim, trebuie inteles ca si la nadit e la fel. Daca nu te deranjeaza sa faci miscare mai multa, pui un spomb mediu sau mini si dai cu lanseta de pescuit. La fel si cu bulgarii.. ii faci mai mici, nu capete de motan :)
Ideea este sa cantaresti ce arunci, ca sa nu supraincarci batul. Risti sa-l rupi sau sa-l "inmoi" inutil.

Pentru a putea fi folosit de majoritatea pescarilor cu spomburi sau bulgari grei, un spod de putere mare e bine sa fie putin mai bland decat lansetele de distanta, adica sa nu aiba o actiune rapida, ci semirapida, sa lucreze cam pe toata lungimea pentru a ajuta pescarul.
Daca esti bun aruncator, alegi unul rapid. Si acesta va fi indoit peste tot, dar are talonul mai puternic si va lucra doar daca esti capabil sa-l incarci. Bine ar fi sa testezi inainte sa cumperi si sa nu te iei dupa ce scrie pe bat, catactetisticile sunt informative si difera de la producator la producator.
Cauta ceva cu mandrina pusa mai sus, preferabil pe mana ta. Greutatile fiind mari, ai nevoie de parghie ca sa poti trage mai bine.

Daca vrei sa iti largesti gama de alegeri, spodurile facute de mine le poti vedea la treaba in concursuri pe la Iohan, Gabi Tomulescu..
Spor la cumparaturi!

mr zolya

Mesaj de mr zolya »

Buna ziua,

A folosit cineva Anaconda Base Spod 3,60 m 5 lb, pareri despre? Sau recomandati mai bine MTX 14 SPOD?

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Prima data vezi daca poti sa-l incarci ! :wink:
Eu l-am avut in mana si mi-i se pare un spod monstruos(mtx 14) !

Laurentiu Cosma

Mesaj de Laurentiu Cosma »

Greys distance spod plus 12,6. Foarte bun!
Nume utilizator schimbat din laurkro

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”