Recomandare Spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

romanraul
Puncte: 0

Recomandare Spod

Mesaj de romanraul »

Dupa cum spune si anuntul sunt interesat sa achitionez un spod bun ( am deja 2 un shimano si un crap expert dar vreau ceva mai bun). Partea financiara nu este un criteriu de selectie dar am ajuns la concluzia ca spodul este poate chiar mai important decat laseta cu care pescuiesti.... Nu este de ajuns sa lansezi tare daca nu reusesti sa nadesti si acolo unde arunci...
Ma tot uit si sunt nehotarat.
As vrea sa stiu daca un lungimea unui spod 3.6 vs 3.8 vs 3.9 ajuta in a obtine o distanta mai mare.
Deasemenea astept recomandari de spoduri si daca este cineva care a si masurat cat poate nadi cu un spod ( stiu ca cer deja prea mult :D ) De aruncat stim ca se ating distante de 130-160 sa zic cu montura dar cat se ajunge cu spodul si care reusete sa ajunga cat mai departe ( vb aici de un fir de 02 mono cu inaintas bineinteles.... )
Multumesc
Membru Fondator - Enjoy Fishing Team
Web : www.enjoyfishing.ro
Facebook : Enjoyfishingclub

Dan Mitranescu
Veteran

Re: Recomandare Spod

Mesaj de Dan Mitranescu »

Eu unul nu pot sa nadesc cu spodul unde reusesc sa o fac cu lansetele de pescuit.
O lanseta de 4 lbs este suficienta ca putere de nadit, pentru majoritatea pescarilor.
Se intelege gresit notiunea de spod. Daca este "spod" , gata cu nadirea. Nu este adevarat.
Este numai o lanseta mai puternica si mai grea, criterii ce depasesc in multe cazuri posibilitatile fizice ale pescarului.
Ajuta poate la aruncarea greutatilor mai mari ( ex. bulgari ) , dar nu la distanta.

dyna

Mesaj de dyna »

Eu folosesc fox warrior z de 3.60 si 5.5 lbs ,parerea mea cel mai bun spod de pe piata.Nu stiu daca se mai gaseste modelul asta,nu are nici o treaba cu warrior s.Eu folosesc textil subtire cu inaintas tot textil de 0.30 sau 0.35,monofilamentul de 0.2 este prea subtire,risti sa pierzi spombul pe drum.

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Spodul nu este decat o lanseta de putere mai mare, cu care poti nadi cantitati mai mari, nu la distante mai mari. Si daca presupunem ca are aceeasi actiune ca a celorlalte lansete, greutatea suplimentara impiedica, de regula, atingerea distantelor, chiar a celor obtinute cu celelalte lansete.

P.S. La mine, de vreo 2 ani, spombul marime normala sta pe uscat (in geanta). Folosesc midi-spombul, cu fiecare lanseta de pescuit in parte (am unele cu TC de 3, 75) si la punct fix (ma rog, mai bine zis, nadire concentrata! :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

romanraul

Mesaj de romanraul »

dyna scrie:Eu folosesc fox warrior z de 3.60 si 5.5 lbs ,parerea mea cel mai bun spod de pe piata.Nu stiu daca se mai gaseste modelul asta,nu are nici o treaba cu warrior s.Eu folosesc textil subtire cu inaintas tot textil de 0.30 sau 0.35,monofilamentul de 0.2 este prea subtire,risti sa pierzi spombul pe drum.
Am doua mulinete pt spod, Daiwa spod si Aerlex. Am avut pe aerlex ( care dupa mine nu are treaba cu mulineta spod, ma rog ) fir de la ultima parca special pt spod galben subtire de 0.2 si tot a facut peruca, si nu l-am pus pana un buza tamburului, deci o bila neagra....

romanraul

Mesaj de romanraul »

Si nu ma deranjeaza ca mai pierd un spomb doua de la Dl Mitranescu la 20 lei bucata per concurs atat timp cat ajung mai departe ( mono de 0.2 )... Am vazut cu ochii mei oameni care aruncau cu spodul de unii nici nu visau cu lanseta.... Stiu clar ca primeaza tehnica, dar si cu echipamentul adecvat... Nu zic ca sunt super aruncator, dar nici rau nu arunc...
Astept pareri....
Multumesc

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

romanraul scrie:Si nu ma deranjeaza ca mai pierd un spomb doua de la Dl Mitranescu la 20 lei bucata per concurs atat timp cat ajung mai departe ( mono de 0.2 )... Am vazut cu ochii mei oameni care aruncau cu spodul de unii nici nu visau cu lanseta.... Stiu clar ca primeaza tehnica, dar si cu echipamentul adecvat... Nu zic ca sunt super aruncator, dar nici rau nu arunc...
Astept pareri....
Multumesc
Arunci mai departe cu lansetele cu care pescuiesti(cu montura atasata) decat cu spod-urile actuale(cu spomb sau racheta) ?

szucs lorand

Mesaj de szucs lorand »

Spodul de la century e bestial.am nadit la concurs la 140 150 m cu spombul cei drep nu eu si colegu.

romanraul

Mesaj de romanraul »

carbocalm scrie:
romanraul scrie:Si nu ma deranjeaza ca mai pierd un spomb doua de la Dl Mitranescu la 20 lei bucata per concurs atat timp cat ajung mai departe ( mono de 0.2 )... Am vazut cu ochii mei oameni care aruncau cu spodul de unii nici nu visau cu lanseta.... Stiu clar ca primeaza tehnica, dar si cu echipamentul adecvat... Nu zic ca sunt super aruncator, dar nici rau nu arunc...
Astept pareri....
Multumesc
Arunci mai departe cu lansetele cu care pescuiesti(cu montura atasata) decat cu spod-urile actuale(cu spomb sau racheta) ?
Categoric !!!

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

romanraul scrie:Dupa cum spune si anuntul sunt interesat sa achitionez un spod bun ( am deja 2 un shimano si un crap expert dar vreau ceva mai bun). Partea financiara nu este un criteriu de selectie dar am ajuns la concluzia ca spodul este poate chiar mai important decat laseta cu care pescuiesti.... Nu este de ajuns sa lansezi tare daca nu reusesti sa nadesti si acolo unde arunci...
Ma tot uit si sunt nehotarat.
As vrea sa stiu daca un lungimea unui spod 3.6 vs 3.8 vs 3.9 ajuta in a obtine o distanta mai mare.
Deasemenea astept recomandari de spoduri si daca este cineva care a si masurat cat poate nadi cu un spod ( stiu ca cer deja prea mult :D ) De aruncat stim ca se ating distante de 130-160 sa zic cu montura dar cat se ajunge cu spodul si care reusete sa ajunga cat mai departe ( vb aici de un fir de 02 mono cu inaintas bineinteles.... )
Multumesc

Salut

Spodurile ce le ai sunt mai blande dupa parea mea(in cazul in care te referi la Shimano Alivio si Carpexpert).
Un spod bun ar fi Shimano Beastmaster(il folosesc) :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23234.html

Din feedback ul clientilor cele mai bune pentru distanta ar fi :

Fox Horizon XT Spod 3,90m/5lb
http://www.totalfishing.ro/lanseta-fox- ... 20129.html
si
Shimano Tribal Intesity Distance Spod 12'6'' 5.5lb
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 39501.html

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”