Praful se depune in locurile pe unde poate sa intre in mulineta si creeaza o zona protectoare.gabi1 scrie:Dane,
In principiu sunt de acord cu tine, nu ma pricep la chimie insa stiu ca uleiul polimerizeaza in timp, probabil si vaselina.Intrucat o mulineta nu lucreaza sub vid(zic si eu) in timp acumuleaza praf care ajunge in interior, acesta in combinatie cu vaselina/uleiul polimerizat sau nu devine un factor abraziv cu consecinte in timp.Concluzionand, o revizie, curatat, spalat, uns, cred se impune la 4-5 ani, evident in functie de cat a fost mulineta de muncita(parerea mea).
Nu am vazut nicio mulineta stricata prin uzura aferenta negresarii sistematice si am desfacut multe la viata mea.
In schimb am vazut multe mulinete gresate periodic si stricate din cu totul alte cauze.
Oricand putem desface o mulineta de la mine si pe cuvand ca nu au vazut vaselina, in afara de cea din fabrica.
In loc de gresare este de 100 de ori mai benefic un exercitiu prin care sa se opreasca mulinatul cand se trage de lanseta.

O recuperare din mulineta a unui crap de 5 kg face ca uzura cat 5 ani de "NEbibilire" a acesteia.

P.S. nu spun ca nu este bine, ci numai ca nu are rost punand in balanta greselile care se pot face si costurile aferente.