recomandare vaselina ungere mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: recomandare vaselina ungere mulinete

Mesaj de Dan Mitranescu »

gabi1 scrie:Dane,
In principiu sunt de acord cu tine, nu ma pricep la chimie insa stiu ca uleiul polimerizeaza in timp, probabil si vaselina.Intrucat o mulineta nu lucreaza sub vid(zic si eu) in timp acumuleaza praf care ajunge in interior, acesta in combinatie cu vaselina/uleiul polimerizat sau nu devine un factor abraziv cu consecinte in timp.Concluzionand, o revizie, curatat, spalat, uns, cred se impune la 4-5 ani, evident in functie de cat a fost mulineta de muncita(parerea mea).
Praful se depune in locurile pe unde poate sa intre in mulineta si creeaza o zona protectoare.
Nu am vazut nicio mulineta stricata prin uzura aferenta negresarii sistematice si am desfacut multe la viata mea.
In schimb am vazut multe mulinete gresate periodic si stricate din cu totul alte cauze.
Oricand putem desface o mulineta de la mine si pe cuvand ca nu au vazut vaselina, in afara de cea din fabrica.
In loc de gresare este de 100 de ori mai benefic un exercitiu prin care sa se opreasca mulinatul cand se trage de lanseta. :)
O recuperare din mulineta a unui crap de 5 kg face ca uzura cat 5 ani de "NEbibilire" a acesteia. :wink:

P.S. nu spun ca nu este bine, ci numai ca nu are rost punand in balanta greselile care se pot face si costurile aferente.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

se opreasca mulinatul cand se trage de lanseta. :)
:lol:
Se mai practica acest stil(smuls) gen Nicu Vlad :roll:
nu spun ca nu este bine, ci numai ca nu are rost punand in balanta greselile care se pot face si costurile aferente.
Eu le fac la Furnica, o bere...efteneala curata. :wink: :D
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Dan Mitranescu
Veteran

Bine, am eu mai multe : :D
- nu schimb uleiul la masina si la motoarele de barca la un an si nici la o limita de km ( chiar daca producatorul "recomanda" ).
Scot joja si ii verific tactil lubrefierea. Nu am avut probleme niciodata chiar daca am stat si mai multi ani cu acelasi ulei pe masini . Nu mai folosesc uleiuri scumpe. Am folosit.
La barca scot uleiul din cizma si daca nu are apa il bag la loc. La masini nu am schimbat in viata mea uleiul din cutie.
Nu folosesc uleiuri "speciale" de motoare de barca. ( de doua ori mai scumpe )

- Nu spal motorul. Am vazut prea multe masini care dupa ce sunt spalate incep sa rasufle pe la anumite simeringuri sau furtune, prin indepartarea depunerilor. In plus apa la motor poate cauza unele defectiuni. De ce sa o spal atunci ?

- Mai nou ( de trei ani :D ) merg numai cu cauciucurile de iarna pe loganul de pescuit. Am vrut sa vad ce se intampla cu uzura . Merg cam 10.000 pe an si garantez ca ma mai tin cel putin 3 ani.
Asa ca la rulajul asta se duc de batranete , nu de uzura.
Aproximez benefica schimbarea cauciucurilor vara -iarna, numai pentru cei care merg mai mult de 20.000 km pe an.

P.S. sa nu se inteleaga ca sunt chitra :D cu bani , sunt numai cu timpul si cu a inghiti gogosi comerciale.

Dan Mitranescu
Veteran

gabi1 scrie:
nu spun ca nu este bine, ci numai ca nu are rost punand in balanta greselile care se pot face si costurile aferente.
Eu le fac la Furnica, o bere...efteneala curata. :wink: :D
Asa da.
Altfel se invarte treaba. :D

mircione

Mesaj de mircione »

respect Dan, pentru cele spuse mai sus mare adevar ai grait ..nici eu nu am mai desfacut mulinetele pana acum...am 4 okume pl865 si un banax, 2 okume luate de noi de 3 ani si doua sh de 2 ani, am desfacut una noua aseara si sa stii ca vaselina pe anumite locuri era neagra.....iar la final dupa ce am spalat componentele si corpul mulinetei ...benzina era colorata bine....dupa gresare merge perfect si chiar se simte o mica diferenta......dar vorba ta acum cel putin 3 ani mai umbla tata-mare la ele.....

CRAPULL

Mesaj de CRAPULL »

mircione

Mesaj de mircione »

si cateva poze...prima BANAXUL
Fişiere ataşate
DSCF3230.JPG
DSCF3230.JPG (39.67 KiB) Vizualizat de 1495 ori
DSCF3229.JPG
DSCF3229.JPG (36.86 KiB) Vizualizat de 1495 ori
DSCF3229.JPG
DSCF3229.JPG (36.86 KiB) Vizualizat de 1495 ori
DSCF3225.JPG
DSCF3225.JPG (34.88 KiB) Vizualizat de 1495 ori
DSCF3219.JPG
DSCF3219.JPG (224.7 KiB) Vizualizat de 1495 ori

mircione

Mesaj de mircione »

OKUMA pl 865
Fişiere ataşate
DSCF3236.JPG
DSCF3236.JPG (26.9 KiB) Vizualizat de 1488 ori
DSCF3235.JPG
DSCF3235.JPG (27.47 KiB) Vizualizat de 1488 ori
DSCF3234.JPG
DSCF3234.JPG (27.39 KiB) Vizualizat de 1488 ori

Dan Mitranescu
Veteran

Daca o mai ungi o data si iei in calcul manopera si vaselina, poti sa-ti cumperi una noua de banii aia . :D
Daca pui si riscurile, puteai sa ti-o iei de acum. :D

P.S. Fara cel putin 50 lei/ buc. nu cred ca se baga cineva sa faca ce ai facut tu. Felicitari pentru pricepere. :wink:

mircione

Mesaj de mircione »

Dan Mitranescu scrie:Daca o mai ungi o data si iei in calcul manopera si vaselina, poti sa-ti cumperi una noua de banii aia . :D
Daca pui si riscurile, puteai sa ti-o iei de acum. :D

P.S. Fara cel putin 50 lei/ buc. nu cred ca se baga cineva sa faca ce ai facut tu. Felicitari pentru pricepere. :wink:
pai asa cum am mai spus nu are cum sa-ti dea asa mult.....50lei/buc ...si este gata in 45 min....si asta ca sunt incepator....si sunt si la a 4-a mulineta pe care o desfac....adica cu 50 lei iei si materiale pentru toate 4 mulinete ...si o cutie de bere buna....
Multumesc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”