scule premium..bani dati in vant sau nu ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mihai turiac
Puncte: 0

Re: scule premium..bani dati in vant sau nu ?

Mesaj de mihai turiac »

gaby_po23 scrie:foarte simplu..aveau slugi..practic ei intepau pestele...si cam atat..dar asta e alta discutie...eu zic sa vb de echipament
Chiar daca aveau "slugi" care faceau "greul" nadit/plantat la minciog....etc.....dar strategia si tactica tot a alora care nu stiau sa pescuiasca era ;)
Friends Carp Team

Today is the oldest you've ever been
And
The youngest you'll ever be again

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

gaby_po23 scrie:foarte simplu..aveau slugi..practic ei intepau pestele...si cam atat..dar asta e alta discutie...eu zic sa vb de echipament
n-ai inteles..asta este ultima fita in materie de echipament : SLUGA. pai mai devreme se discuta de senzori la care bate statia la 400m si chiar ma miram la ce dracu' iti trebuie sa-ti bata statia la juma de kilometru...mai bine stai acasa decat sa stai la juma' de kilometru de scule. si iata cat de mult eram in eroare, si eu, si cei cu statia cu bataie de 400m....nici de senzori nu mai ai nevoie, 4 bambine si-o sluga este tot ce-ti trebuie in materie de echipament :lol:

gaby_po23
pescar de competitie

Mesaj de gaby_po23 »

ce naiba tactica faceau...trebuie doar sa ai niste elemente f simple si bani.
Locul..deja il spune patronul baltii..si daca mai plusezi ceva te duce acolo..si nada..traiasca..producatorii..ca toti sunt f buni...ma refer la cei consacrati..

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

gaby_po23 scrie:am un bmw..
Iti trebuie scule bune din aceleasi motive din care ti-ai luat BMW si nu oltcit... si cu oltcitul ajungi de la Bucuresti pana la Ploiesti..
Critic echilibrat

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

DumiD scrie:
n-ai inteles..asta este ultima fita in materie de echipament : SLUGA. pai mai devreme se discuta de senzori la care bate statia la 400m si chiar ma miram la ce dracu' iti trebuie sa-ti bata statia la juma de kilometru...mai bine stai acasa decat sa stai la juma' de kilometru de scule. si iata cat de mult eram in eroare, si eu, si cei cu statia cu bataie de 400m....nici de senzori nu mai ai nevoie, 4 bambine si-o sluga este tot ce-ti trebuie in materie de echipament :lol:
Atata timp cat tu planifici totul , cand se aplica strategia ta si daca ai avea suficienti bani nu ti-ai lua scule premium sau o sluguta colo de ochii lumii ? Jura-te !!! :lol:

Cat despre statia care bate la juma de km ti-am explicat in acel post de ce este nevoie de un senzor cu putere mare de transmisie , nu pentru a sta departe de bete ci de a transmite semnale precise si exacte la statie chiar si in conditii vitrege , asa ca .... fire intinse cu echipamentul din dotare.

Peste se poate prinde foarte bine si cu echipament high end dar si cu entry level , echipamentul scump se vinde datorita unui alt tip de nevoi : nevoia de a fi diferit de marea masa pe balta , nevoia de a arunca foarte departe dar de a avea si placere in dril , nevoia de a fi multumit de munca grea pe care o faci si echipamentul este o parte din rasplata ........

Concluzia este : sculele scumpe , pentru unii reprezinta bani dati in vant dar pentru altii sunt o necesitate.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

gusti

Mesaj de gusti »

Si asa fiecare cu nevoile lui nu ?
Powered by 3 rods

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Am avut echipament de la cel mai ieftin pana la clasa premium. Un echipament ieftin niciodata nu poate face ce face unul mediu, in schimb unul mediu poate face 99% din ce face unul premium.
Nu vad niciun sens in a da 1000e pe un rod pod cand acelasi, dar FIX ACELASI lucru il face si unul de 150-250e! Sustine ansamblul lanseta-mulineta !
Nu vad de ce as da 1000e pe o Basiar Z Surf, cast..sau cum se numeste, atata timp cat gasesc pe piata mulinete la 100-300e care arunca la fel de bine, dar EXACT LA FEL DE BINE !(si fie vorba intre noi, mulineta nu aduce multi metrii,->aia ii aduce lanseta si cel care o foloseste! :wink: )
Nu vad de ce as da 500-700e pe o lanseta Century C2 sau Hi S sau alte bete premium pentru ca acelasi lucru il fac si cu Senzor Magic sau cu MTX 14 sau Fox Horizon ! Daca cu MTX 11 s-a aruncat 186m, atunci cu Magic se poate mai departe, de asta sunt sigur iar cu Fox(sau orice alta lanseta cat de cat buna)la fel ! La ce ma ajuta un bat care arunca peste 200m cand oricum 99% dintre noi nu-l putem folosi la capacitate maxima si oricum niciodata nu vom arunca cu montura distante de astea si oricum precizia in acest caz ar fi aproape 0 !
De banii care-i dai pe un set de C2-uri iei o baterie de meteixuri cu mulinete Longcast din gama medie, iti iei un cort bun, o barca, motr electric si cred ca ramane si de senzori si de un rod pod bun.
Ia sa-mi spuneti voi mie, cine e mai castigat ? Ala cu 4 C2 "la pielea goala" sau eu cu un echipament complet, performant si fiabil ?

Probabil ca anumite produse scumpe sunt putin mai bune decat cele care costa sa zicem jumatate sau un sfert din pretul lor dar diferenta de calitate nu e direct proportionala cu pretul si nici nu vorbim de diferente mari.

Sunt destui care au mulinete de 500-1000lei si le au de 5-10 si nu au nicio problema si probabil mai duc cativa ani asa ca ce m-ar putea convinge sa dau atatia bani pe o mulineta care costa 1000e ?...si dati-mi voie sa ma indoiesc ca, daca costa de 4-5 ori mai mult decat ale mele, o sa ma si tine de 5 ori mai mult ! :?

O vorba foarte adevarata este ca atunci cand ai bani, nu te uiti la bani, iti iei ce-ti place dar nu intodeauna e si cea mai buna alegere sau cea mai eficienta solutie.

odoctee
Moderator

Mesaj de odoctee »

Neamtul scrie: Ia sa-mi spuneti voi mie, cine e mai castigat ? Ala cu 4 C2 "la pielea goala" sau eu cu un echipament complet, performant si fiabil ?
Stai linistit ca cel care are bani de un set de C2 nu este in pielea goala, e mai "imbracat" decat noi :D
Sa va zic una, eram acum cativa ani buni pe Tibrinu mare (cand inca avea peste) si langa noi, la vreo 100 m in dreapta era 1 "pescar" (un pic mai bronzat) cu un Porsche Cayenne si un accesoriu (SLUGA cum se spunea mai sus).
Echipamentul individului nu ca era complet si de fita, dar ramasesem uimit cum poate sa bage cineva atatia bani in scule (la vremea respectiva)!
A lucrat saracul "accesoriu" din rasputeri pregatiri, campat, nada, monturi, nada absolut totul, burtosul a cochetat in continuu cu bautura si telefonul.
Dupa amiaza a intepat baiatul un ciortan (burtosu' s-a ridicat mai greu) a predat imediat lanseta pentru a aduce la mal un ciortan de 1-2 kg.
Dupa un timp mi-a intrat un ten (7-8 kg) cand l-am adus la mal a venit burtosu ca ars sa vada ce si cum, s-a intors dupa ce a tras cu ochiul si era mai, mai sa-l bata pe saracul baiat ca nu a facut ce trebuie...
Noaptea a scos la interval arsenalul secret (barcuta de nadit) discret luminata sa ne faca in ciuda.
Nici nu stiti ce imagine si satisfacție deosebita am avut in momentul in care barca paznicilor a aparut la fel de discret pe luciul apei si a saltat navomodelul, plantatul era strict interzis atunci, accesoriul si-a luat-o (nu ca era vina lui saracul)
Cu ranjetul pe buze am adormit pana la urma, dimineata vecinii nostri deja plecasera.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestioara mea. Ce cred eu e ca echipamentul "de fite" are 2 întrebuințări una folosirea intensa chit ca e de placere sau competitional si doi "care-i mai tare ca mine".
O seara cat mai placuta, de la Tulcea, adrian.
Adrian Pelmuş
CLUB TOMIS CARP
https://www.facebook.com/odoctee

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

....oare se merita da dai acesti bani sau e o mizerie..
Nu "se merita", bre, "se renteaza"! :lol:

Tu ii intrebi pe altii daca merita sa dai tu banii? :D
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

darius123

Mesaj de darius123 »

Cu siguranta, majoritatea dintre noi daca ar avea posibilitatea, si-ar cumpara produsele de top in materie de pescuit. Problema este sa nu faci sacrificii mult prea mari, sa iei din bugetul familiei, sa te imprumuti, etc....atunci deja prostia este mare si cu siguranta o sa doara in timp.
Cei care duc o viata decenta, nu sunt de acuzat ca arunca cateva zecii de mii de lei pe un echipament de top.
Sa fiu sincer, acum cativa ani visul meu erau niste Okume si lansete Cormoran, acum nu mai ma multumesc lansete si mulinete precum Shimano, doar pentru ca visez la next level, desi sunt constient ca nu o sa castig mai multe concursuri sau nu o sa prind mai multi pesti.
Asa cum zicea cineva mai sus, este important sa treci de o anumita bariera in materie de echipament, pentru a face fatza la orice situatie intalnita in pescuit.......peste acest prag, deja sunt fitze si sutele de euro in plus nu aduc neaparat performanta in plus.
Din pacate, pescuitul este un sport foarte scump si nu ajunge sa bagi mii de euro la inceput, trebuie sa investesti incontinuu, in consumabile de calitate( fire, carlige, plumbi, etc) + nada care te costa sute de euro la un concurs.
Personal, in ultime vreme am inceput sa investesc majoritatea banilor in consumabile de calitate(ele duc greul in lupta cu pestele), nada de calitate si nu in ultimul rand, in camping si imbracaminte pentru ca acestea imi ofera confortul in zilele petrecute pe balta.
Pe scurt, de la un anumit nivel, intervine mai mult multumirea personala, grandomania pe balta, chiar daca sporul de performanta este infim in comparatie cu diferenta de bani investita.
Ex. : Ce face o lanseta Century de 2000 ron si nu face o lanseta Shimano Xs1 Intenisty de 900 ron, sa merite diferenta de pret ?!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”