Select Baits Potenza 13' 3.75 lbs si Vigor 13' 3.5 lbs

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ovideli
Puncte: 0

Re: Select Baits Potenza 13' 3.75 lbs si Vigor 13' 3.5 lb

Mesaj de ovideli »

Staticyoo scrie:
ovideli scrie:asa cum ti-am zis, testeaza si dupa aceea alege.
Incerc sa iau o parere de la oameni e normal ca dupa ce am sa le pot testa ma decid orice sursa de informatie este binevenita oricum .
Astept feedback dumnevostra de la Sibiu sa imi ziceti cum este real Select in actiune.
In concursul de la Sibiu lumea si-a facut o impresie rapid (dupa 5-6 aruncatori) in functie si de distantele obtinute cam care din ele avea acel "+" ca sa zic asa pt distanta, cu mici exceptii (aici ma includ si pe mine, am dat 150,6m cu ambele), cam toti au dat mai bine cu Vigorul, tot cu Vigorul s-a obtinut si cea mai lunga aruncare din cate stiu peste 170m (nicudinescu), in rest ce sa zic ramane de vazut si-n timp cum se vor comporta.
Oricum, iti dai seama cam ce impresie poti sa-ti faci cand arunci o singura data cu o lanseta si mai mult obligatoriu cu un singur plumb (ca sa vezi ce poate o lanseta trebuie sa faci mult mai multe aruncari si cu plumbi diferiti ca sa vezi unde o poti TU incarca cel mai bine nu unde o incarca altii in concursuri). In concluzie pt mine as alege vigorul, dar nu la pretul asta, la pretul asta gasesc altceva mai bun :wink:
Parerea mea este sa nu te grabesti si sa le testezi.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Oprea Marian scrie:In spatele proiectului de lansete Select Baits sta experienta de 10 ani pe care o avem ca distribuitori ai multor branduri mari de sub umbrela Big Fish. Nu cred ca pune nimeni la indoiala capacitatea noastra de a recunoaste o lanseta buna. Invit la discutie pe oricine doreste sa avem o conversatie pertinenta despre lansetele Select Baits sau lansete, in general.
Mi se pare insa ridicol, obtuz si jignitor sa afirmi despre niste lansete ca sunt 'parciuri' doar pentru ca se 'balangane dupa aruncare'. Mai ales ca nici Potenza si nici Vigor nu au o rata de revenire lenta a varfului (a se citi 'balangane', in termeni de expert). Century FBS sau Harrison Acurix ar trebui sa fie niste gunoaie doar pentru ca au o actiune semi parabolica?! Chiar si asa, evaluam intotdeauna o lanseta raportandu-ne exclusiv la cat de mult aruncam cu ea?! Stiu multi pescari care arunca mai mult cu o lanseta progresiva decat cu una rapida pentru ca nu stapanesc tehnica de aruncare. Sunt fericiti asa si au multe partide de pescuit reusite. Free Spirit Hi-S sunt niste mizerii pentru ca folosesc un tip de carbon cu continut scazut de rasini care are drept scop scaderea greutatii in detrimentul rezistentei? La cate lansete intoarse in service au, cu siguranta ar fi putut schimba ceva. Nu e deloc greu sau scump sa cresti rezistenta blankului unei lansete. Probabil nu au facut-o pentru ca prefera sa plateasca pretul nemultumirii unor pescari pastrand avantajul unor lansete extrem de usoare.

O lanseta este un produs ca oricare altul si e greu sa afirmi ca modelul X e categoric mai bun decat Y. Sau ca X e cel mai bun. Se poate insa dezbate despre materialele folosite, actiune, test de curbura, greutate, diametrul blankului, rezistenta in timp, traditia producatorului, chiar si despre raportul calitate/pret. Noi consideram ca lansetele Select Baits sunt foarte competitive pe segmentul lor de pret tinand cont de materialele folosite. Nu am intentionat nici macar o secunda sa producem cele mai ieftine lansete sau sa detronam Century din pozitia de lider al tehnologiei pe acest segment, ci doar sa oferim un produs corect, asa cum intelegem noi acest termen.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa cumpere lansetele noastre fara sa aiba in vedere si restul ofertei de pe piata. Oricine este interesat sa isi cumpere lansete poate trece pe la magazinul Big Fish, sa vada lansetele in discutie, eventual ii putem da o lanseta sa o incerce, iar decizia achizitiei ramane strict a lui.
Cei care doresc detalii despre lansetele Select Baits, imi pot scrie la adresele de email contact@bigfish.ro sau contact@selectbaits.com
Domnule Marian, permiteti-mi sa fac pe avocatul celor vinovati de cuvinte grele fara temei.

Va rog sa ma corectati daca gresesc in ceea ce spun.

1. Dumneavoastra si brandul SB sunteti de ceva vreme pe piata romaneasca cu o gama de produse destinate pescuitului, dar aici vorbim despre o activitate cu precadere in productia si distributia de produse finite sau "semi-preparate" de nada. Pana aici corect?

2. Dupa ani de zile de activitate, va extindeti orizonturile si scoateti pe piata direct niste modele de lansete care pot fi considerate de 8 din 10 romani a fi din plaja de pret a produselor premium.
Desi nimeni nu va pune la indoiala calitatile si experienta de pescar/pescari, nu puteti avea pretentia sa nu intampinati reticenta in randul pescarilor cand le propuneti niste produse premium (ca pret cel putin).

Imaginati-va urmatorul scenariu. Automobile Dacia care a facut autoturisme si utilitare mici (relativ de curand) in intreaga ei activitate, vine maine si zice "Domnilor, va propunem noul tractor marca Dacia." si il pune la un pret asemanator unui John Deere, Deutz-Fahr sau chiar Lamborghini.
La un om care foloseste de ani de zile John Deere, il poti condamna ca spune despre tractorul Dacia ca e o mizerie?

Din punctul meu de vedere greseala dvs. ca producator este una foarte comuna de marketing (da, am studii in domeniu). Ati atacat o piata premium monopolizata de cateva branduri care au un avantaj foarte mare : vechimea ca lider de piata, notorietatea si garantia calitatii castigata in timp.
Va va fi foarte greu sa concurati cu Shimano, Daiwa, Fox si alte branduri care se bucura de avantajele enumerate mai sus.
Parerea mea era ca trebuia sa "scoateti capul" progresiv in aceasta piata. Erau bune niste lansete de 150-300 de lei cu un raport calitate / pret bun pe care oamenii sa le incerce si sa le foloseasca.
As indrazni sa dau ca exemplu modelul de business Hakuyo.
Acum insa, dvs. propuneti un produs de 850 lei care, no offence, e un no-name comparativ cu competitorii din aceeasi categorie de pret. E normal votul de neincredere "until proven otherwise" care vi s-a acordat. :)
Si dumneavoastra aveti dreptate. Nu e normal si corect sa vorbesti despre un produs despre care nu stii nimic cu atribute gen "parciuri", "gunoaie" etc. E normal tutusi sa ai retineri in a-l cumpara in detrimentul altui produs. Credeti ca Iphone-urile sau Samsung Galaxy S7 se vand ca sunt neaparat mai bune decat Huawei sau Xiaomi? Ei bine nu. Au doar un nume construit de la zero. Inainte de a fi Galaxy S7, au fost S6, S5 etc. Dumneavoastra ati sarit direct la "Galaxy S7" fara sa plecati de la 1.

Nu caut sa va insult inteligenta pentru analogiile non-pescaresti de mai sus doar propun niste exemple care sa fie pe intelesul tuturor de pe forum, fie ca au cunostinte de vanzari si marketing sau nu.
Toate cele bune,
Dan. :roll:

ovideli

Mesaj de ovideli »

doar timpul ne va spune daca vor lua zorul lansetelor senzor (cluburile si magicurile) de acum 8 ani :wink: , eu sper ca nu si sper ca seria sa continue.
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

floaxa

Mesaj de floaxa »

Cum se comporta in dril Potenza 13' 3.75?

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

@ Dan Calinescu:

1. Dumneavoastra si brandul SB sunteti de ceva vreme pe piata romaneasca cu o gama de produse destinate pescuitului, dar aici vorbim despre o activitate cu precadere in productia si distributia de produse finite sau "semi-preparate" de nada. Pana aici corect?

Nimic mai incorect. Activitatea noastra implica mai mult decat se vede la suprafata, de la consultanta oferita marilor producatori cu care am colaborat de-a lungul timpului si care doreau sa cunoasca profilul pietei noastre pentru a scoate produse noi pe piata si pana la faptul ca eu sunt printre primii pescari care si-au facut mixurile proprii. 99,9 % dintre cei care fac acum boilies foloseau la vremea respectiva mixuri gata facute, fara nici cea mai mica implicare in constructia efectiva a mixurilor de baza.

2. Dupa ani de zile de activitate, va extindeti orizonturile si scoateti pe piata direct niste modele de lansete care pot fi considerate de 8 din 10 romani a fi din plaja de pret a produselor premium.
Desi nimeni nu va pune la indoiala calitatile si experienta de pescar/pescari, nu puteti avea pretentia sa nu intampinati reticenta in randul pescarilor cand le propuneti niste produse premium (ca pret cel putin).

Iarasi avem pareri diferite. Nici macar Vigor nu este o lanseta care se incadreaza in gama premium de pret. Nu vorbim aici despre ce isi permit sau nu pescarii romani, ci despre raportul calitate / pret intr-o piata in care se amesteca lansete din Dragonul Rosu de 70-80 lei si lansete de 3400 lei bucata. As zice ca Potenza este o lanseta ieftina, iar Vigor una medie ca pret. Cine, ce si cat isi permite e o chestiune strict de optica.

Cine ar fi John Deere in analogia d-voastra? Banuiesc ca Century, Harrison sau Free Spirit. Acum intelegeti de ce analogia facuta nu are sens dupa ce ati spus ceva mai sus ca lansetele Select Baits sunt din gama premium?
Competitori in jurul pretului de 850 lei nu prea exista, din punctul meu de vedere, dar eu sunt doar un pescar cu o simpla parere.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Oprea Marian scrie: Competitori in jurul pretului de 850 lei nu prea exista, din punctul meu de vedere, dar eu sunt doar un pescar cu o simpla parere.
Pai hai sa vedem:
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... -5lb-23708
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... d-new-4641
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... nsity-9730
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... -carp-8695
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... 13ft-16939
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... 13ft-10123
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... -5lb-19701
http://bigfish.ro/produse-crap/lansete- ... -rods-5007

Astea ar fi demne de luat in calcul cand am 8-900 lei in buzunar si vreau sa imi iau o lanseta?
Cum ma puteti convinge sa imi iau Potenza?
Critic echilibrat

Adriann

Mesaj de Adriann »

Simplu. Nu iti lua :)
Adrian Nita

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

Nu discut minusurile altor produse. Lansetele cu pret sub 1000 lei din lista ta sunt exact cele la care ma refer cand spun ca nu exista competitori. Daca vrei, discutam in privat, nu aici. Fiecare alege ce vrea, in fond.

Oprea Marian
Partener Crapmania.ro

Mesaj de Oprea Marian »

Potenza costa sub 500 lei, iar lansetele indicate de tine in jur de 800 lei. Ai dreptate totusi, calitatea e cel putin aceeasi cu a modelelor din lista ta :D

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Oprea Marian scrie:Potenza costa sub 500 lei, iar lansetele indicate de tine in jur de 800 lei. Ai dreptate totusi, calitatea e cel putin aceeasi cu a modelelor din lista ta :D
Spui ca Potenta e mai buna decat modelele mentionate, de la firme de 3 parale, gen Nash, Fox, Daiwa, Shimano. :lol:
Din pura curiozitate, unde-s fabricate fizic aceste lansete ?
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”