Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Începi de pe un tambur gol pe care pui mai întâi firul cu care vrei sa pescuiești, să zicem 300m. Peste el pui umplutura până când se umple tamburul. Apoi întorci firul pe alt tambur de aceeași dimensiune și astfel firul cu care pescuiești ajunge sus, iar umplutura ajunge jos. O să-ți ia ceva timp, dar te scapă de măsurători.dancalinescu scrie: Ce nu zice nimeni este cum pot pune o anumita cantitate de fir pe mulineta si cum as putea sti cata umplutura trebuie pusa.
Ceva sfaturi, pareri etc?
Numara rotatiile (mulineta are trecut la specificatii raportul de recuperare).Brohlin scrie:Pai si cand stie ca a pus aia 300m???
Brohlin scrie:Pai si cand stie ca a pus aia 300m???
Asa faceam si eu pana acum, dar la 4 tamburi + 4 rezerve, o sa mori. Cel mai simplu este, daca ai posibilitatea, sa-l pui cu masina. Are counter, stii exact cat intra, il pune si drept. Este cel mai rapid. In 5 minute ai pus 8 tamburi.Laurentiu Burlacu scrie:Începi de pe un tambur gol pe care pui mai întâi firul cu care vrei sa pescuiești, să zicem 300m. Peste el pui umplutura până când se umple tamburul. Apoi întorci firul pe alt tambur de aceeași dimensiune și astfel firul cu care pescuiești ajunge sus, iar umplutura ajunge jos. O să-ți ia ceva timp, dar te scapă de măsurători.dancalinescu scrie: Ce nu zice nimeni este cum pot pune o anumita cantitate de fir pe mulineta si cum as putea sti cata umplutura trebuie pusa.
Ceva sfaturi, pareri etc?
1 - nu e bine sa folosesti banda izolatoare, leucoplast, scotch, etc. pentru ca, in timp, in special de la caldura, adezivul o sa se scurga si o sa-ti faca firul inutilizabil;dancalinescu scrie:Salut Claudiu. Eu am facut "pe direct" asta. Am pus umplutura cu banda izolatoare.si apoi am pus cca 250 de ture de manivela urmat de inaintas textil de cca 10-11 metri.
Problema e ca nu prea stiu ce inseamna o tura de manivela la mulineta mea in ceea ce priveste lungimea de fir recuperata la o tura de manivela. Tamburul e de 5000 si raportul de recuperare e de 4.9:1.