Shimano Vs Daiwa

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mircead
Veteran
Puncte: 0

Re: Shimano Vs Daiwa

Mesaj de mircead »

Serboiu Alexandru scrie:Mi-au luat doua Hakuyo TD 6000 de care sunt foarte multumit, avand in vedere pretul platit. Pentru bugetul meu sunt exact ce imi trebuie. Nu am auzit lucruri tocmai bune despre gamele low cost de la cele doua branduri, asa ca m-am hotarat la hakuyo
Ha , ha , ha
Am un prieten bun care are TD 6000 si Daiwa Shorecast 5000 ( mai ieftine decat Hakuyo ) , le-a folosit intensiv pe ambele fara sa aiba grija de ele ( niciodata curatate si gresate , nici macar spalate :wink: ) si acum Daiwa merge brici numai ca nu mai este alba ci gri ( de praf :lol: ) si Hakuyo CARAIE de ti-e mai mare frica sa mai tragi de maner - atentie nu una cariaie ci toate cele 4 !!!!!.
Asa ca axioma Daiwa low cost nu este bun nu este chiar adevarata , axioma shimano low cost , i.m.o. , este insa adevarata.
Cred ca Daiwa Emblem X 5000 , pe care le mai gasesti in Franta sau Germania sau chiar la Decathlon , ar fi fost alegerea perfecta - nu au moarte !
Fire intinse !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

mrs

Mesaj de mrs »

mircead scrie:
Serboiu Alexandru scrie:Mi-au luat doua Hakuyo TD 6000 de care sunt foarte multumit, avand in vedere pretul platit. Pentru bugetul meu sunt exact ce imi trebuie. Nu am auzit lucruri tocmai bune despre gamele low cost de la cele doua branduri, asa ca m-am hotarat la hakuyo
Ha , ha , ha
Am un prieten bun care are TD 6000 si Daiwa Shorecast 5000 ( mai ieftine decat Hakuyo ) , le-a folosit intensiv pe ambele fara sa aiba grija de ele ( niciodata curatate si gresate , nici macar spalate :wink: ) si acum Daiwa merge brici numai ca nu mai este alba ci gri ( de praf :lol: ) si Hakuyo CARAIE de ti-e mai mare frica sa mai tragi de maner - atentie nu una cariaie ci toate cele 4 !!!!!.
Asa ca axioma Daiwa low cost nu este bun nu este chiar adevarata , axioma shimano low cost , i.m.o. , este insa adevarata.
Cred ca Daiwa Emblem X 5000 , pe care le mai gasesti in Franta sau Germania sau chiar la Decathlon , ar fi fost alegerea perfecta - nu au moarte !
Fire intinse !
Am vizionat recent o emisiune pe pvtv... acel pescar folosea infinity xbr si la un moment dat cand a pus inaintasul pe mulineta si a inceput sa invarta la manivela se auzea un scartiit parca freca fier pe fier... asta nu inseamna ca acea mulineta nu avea angrenaje robuste si de calitate.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Din pacate nu este suficient ca o mulineta sa aiba angrenaje de calitate , conteza mult calitatea proiectarii si desigur a executiei. Degeaba angrenajul este bun daca intra praf inauntru la greu :wink: , angrenajul acela va avea o viata mai scurta decat unul dintr-un material mai slab calitativ dar corect uns si protejat de orice particule abrazive din afara.Ceea ce ai auzit tu haraind la mulineta Infinity a fost probabil rulmentul de la galet ( partea cea mai expusa de la o mulineta ) rulment care necesita dese interventii de curatare si etansare cu vaselina , este o chestie cat de cat normala , anormal este insa sa caraie angrenajul sau , ma rog , ceva inauntrul mulinetei asa cum caraie TD-urile.
Cred ca Okuma sunt mai bine facute decat Hakuyo si ca Mihai are dreptate.
Fire intinse.

mrs

Mesaj de mrs »

mircead scrie:Din pacate nu este suficient ca o mulineta sa aiba angrenaje de calitate , conteza mult calitatea proiectarii si desigur a executiei. Degeaba angrenajul este bun daca intra praf inauntru la greu :wink: , angrenajul acela va avea o viata mai scurta decat unul dintr-un material mai slab calitativ dar corect uns si protejat de orice particule abrazive din afara.Ceea ce ai auzit tu haraind la mulineta Infinity a fost probabil rulmentul de la galet ( partea cea mai expusa de la o mulineta ) rulment care necesita dese interventii de curatare si etansare cu vaselina , este o chestie cat de cat normala , anormal este insa sa caraie angrenajul sau , ma rog , ceva inauntrul mulinetei asa cum caraie TD-urile.
Cred ca Okuma sunt mai bine facute decat Hakuyo si ca Mihai are dreptate.
Fire intinse.
Ce treaba are rulmentul de la galet atat timp cat firul nu trece pe acel galet?
Partial ai dreptate... insa, la o mulineta la care s-au folosit materiale de calitate in constructia sa, ma face sa cred ca si principiul de etansare si ungere a fost facut corespunzator.
Daca odata cu trecerea timpului apar probleme de genul asta, la o mulineta cu angrenaje de calitate o poti desface, curata, gresa si este ca noua (la mulineta cu angrenaje slab calitativ odata ce a cazut trebuie inlocuita piesa :mrgreen: ).

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

mrs scrie: Ce treaba are rulmentul de la galet atat timp cat firul nu trece pe acel galet?
Ori nu am inteles eu bine ori ........nu stiu ce sa zic.
Galetul este intotdeauna in contact cu firul si practic , alaturi de ax si de pinionul central suporta tot efortul generat de operatia de mulinare , in sarcina sau recuperare. Mai mult firul ud stropeste in permanenta galetul si acolo exista probabilitatea cea mai mare sa patrunda apa si sa spele uleiul sau vaselina rulmentului/bucsei avand ca efect uzura prematura.
Fire intinse.

mrs

Mesaj de mrs »

mircead scrie:
mrs scrie: Ce treaba are rulmentul de la galet atat timp cat firul nu trece pe acel galet?
Ori nu am inteles eu bine ori ........nu stiu ce sa zic.
Galetul este intotdeauna in contact cu firul si practic , alaturi de ax si de pinionul central suporta tot efortul generat de operatia de mulinare , in sarcina sau recuperare. Mai mult firul ud stropeste in permanenta galetul si acolo exista probabilitatea cea mai mare sa patrunda apa si sa spele uleiul sau vaselina rulmentului/bucsei avand ca efect uzura prematura.
Fire intinse.
Firul era prins in clips (se efectua operatiunea de mulinare fara ca firul sa fie in contact cu galetul)

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

mrs scrie:Firul era prins in clips (se efectua operatiunea de mulinare fara ca firul sa fie in contact cu galetul)
Repet obsesiv : intotdeauna la mulinare firul trece peste galet , indiferent daca este prins sau nu in clip.
Firul nu trece peste galet doar atunci cand ai bailarm-ul ( nu stiu denumirea corecta in romaneste - poate pick up ) este rabatat pentru plantare sau cand bobinezi firul cu mana , altfel intotdeauna firul trece peste galet la mulinare cu sau fara fir prins in clip , capisci ?
Fire intinse.

mrs

Mesaj de mrs »

mircead scrie:
mrs scrie:Firul era prins in clips (se efectua operatiunea de mulinare fara ca firul sa fie in contact cu galetul)
Repet obsesiv : intotdeauna la mulinare firul trece peste galet , indiferent daca este prins sau nu in clip.
Firul nu trece peste galet doar atunci cand ai bailarm-ul ( nu stiu denumirea corecta in romaneste - poate pick up ) este rabatat pentru plantare sau cand bobinezi firul cu mana , altfel intotdeauna firul trece peste galet la mulinare cu sau fara fir prins in clip , capisci ?
Fire intinse.
EXTRAORDINAR... mutu' ai spune lu' surdu' ca orbu' se uita la ei... poti sa repeti obsesiv pana numai poti daca nu intelegi ceea ce vreau sa spun. Considera ca mulineta nu avea fir si se efectua operatiunea de mulinare (omul abia isi punea mulineta pe lanseta, nici nu trecuse firul prin inele deoarece acesta era prins in clips deci nu avea treaba cu galetul)

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

Ok , deci mulina in gol fara recuperare. Hmmm stam cam prost la capitolul comunicare.
Fire intinse.

mrs

Mesaj de mrs »

mircead scrie:Ok , deci mulina in gol fara recuperare. Hmmm stam cam prost la capitolul comunicare.
Fire intinse.
Bingo :mrgreen:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”