Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
ionut72 scrie:Diferenta de greutate intre o lanseta de 3,60 si una de 3,90 nu este mai mare de cateva zeci de grame, ceea ce, raportat la greutatea totala a ansamblului spod - lanseta + mulineta + fir (ca sa nu mai pun si incarcatura), e insignifiant.Probabil ca lansetele ies prea grele, acestea trebuie sa suporte o incarcatura mare (160-200gr) pe o lungime de aproape 4 metri. Nu toate fabricile depinde de tehnologie ca betele sa iasa usoare si rapide
Pai, exact asta am vrut sa scot in evidenta: daca faci un calcul, iti iese o greutate totala de aprox. 1500 de grame. Ei bine, raportate la kilu' asta jumate, cele 67 de grame nu conteaza! Iar in regim de concurs, unde dai, sa zicem, 100 de spoduri/spomburi pentru inceput, oricum esti rupt dupa, indiferent daca spodul are 12' sau 13'. Daca n-ai antrenament, a 2-a zi nu te mai misti. Daca ai, nici nu simti.Plus o mulineta de 600-700gr, cu fir, cu spomb-ul incarcat, dupa cateva spomb-uri aruncate la o distanta de 130m -140m, mai ales daca esti in regim de concurs....cat poti sa duci asa?![]()
![]()
Sunt foarte multi care se deplaseaza cu rolele mai bine decat cu bicicleta si cu bicicleta mai bine decat cu masina.ionut72 scrie:
Ma rog, in legatura cu lungimea lansetei, nu de putine ori am auzit pareri cum ca sunt destui care arunca la fel de/mai bine cu o lanseta de 3,60m comparativ cu una de 3,90m. Eu nu inteleg cum se reuseste chestia asta, da' asta e alta discutie...
Mai bine de mine ca nu folosesc spod!