Spod ieftin si bun.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

ZyZZ
Puncte: 0

Re: Spod ieftin si bun.

Mesaj de ZyZZ »

O sa ma mai uit o data la spodul de la Baracuda,am primit cateva recomandari pentru el.
MILF-Man I Love Fishing!!! :D

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

ionut72 scrie:
Probabil ca lansetele ies prea grele, acestea trebuie sa suporte o incarcatura mare (160-200gr) pe o lungime de aproape 4 metri. Nu toate fabricile depinde de tehnologie ca betele sa iasa usoare si rapide
Diferenta de greutate intre o lanseta de 3,60 si una de 3,90 nu este mai mare de cateva zeci de grame, ceea ce, raportat la greutatea totala a ansamblului spod - lanseta + mulineta + fir (ca sa nu mai pun si incarcatura), e insignifiant.

Intr-un fel de ai dreptate, dar cateodata acele grame conteaza daca tii cont de ele. De exemplu, luam doua Velocity de 3lb, una de 3.60 si una de 3.90

http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 40797.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 40785.html

Conform producatorului, diferenta dintre ele este de 67 gr. :mrgreen:

Apoi, in gama Tribal, Intensity 50 Cal (454gr), Intensity XS1 (421gr) si Intensity Spod (503gr).

Plus o mulineta de 600-700gr, cu fir, cu spomb-ul incarcat, dupa cateva spomb-uri aruncate la o distanta de 130m -140m, mai ales daca esti in regim de concurs....cat poti sa duci asa? :lol: :lol:

Acum, nah, fiecare cu parerea lui. Cum zicea si domnul Marian Popescu, sa incarci spod-ul este destul de solicitant.

# Fir Intins!

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Plus o mulineta de 600-700gr, cu fir, cu spomb-ul incarcat, dupa cateva spomb-uri aruncate la o distanta de 130m -140m, mai ales daca esti in regim de concurs....cat poti sa duci asa? :lol: :lol:
Pai, exact asta am vrut sa scot in evidenta: daca faci un calcul, iti iese o greutate totala de aprox. 1500 de grame. Ei bine, raportate la kilu' asta jumate, cele 67 de grame nu conteaza! Iar in regim de concurs, unde dai, sa zicem, 100 de spoduri/spomburi pentru inceput, oricum esti rupt dupa, indiferent daca spodul are 12' sau 13'. Daca n-ai antrenament, a 2-a zi nu te mai misti. Daca ai, nici nu simti. :D

Ma rog, in legatura cu lungimea lansetei, nu de putine ori am auzit pareri cum ca sunt destui care arunca la fel de/mai bine cu o lanseta de 3,60m comparativ cu una de 3,90m. Eu nu inteleg cum se reuseste chestia asta, da' asta e alta discutie...

Mai bine de mine ca nu folosesc spod! :)
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Da, sunt baieti care arunca mai bine cu 3,60 decat cu 3,90. Asta probabil din cauza ca reusesc sa o incarce cum trebuie. Dar aici ne pot da mai multe detalii, baietii care au trecut de la 3,90 la 3,60 si nu invers. :D

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Rămân la părerea că greutatea ansamblului nu conteaza atât de mult ca felul cum se echilibrează raportat la lungime. Am uitat să specific faptul că telesurful meu de 4,3 .metri, putere 200 de grame și foarte rigid, are greutatea de 460 de grame. Și mai lejer aruncam cu anaconda de 6—7 labs și vreo 600 de grame, la 3,60 metri. Dar după ce m—am învățat cu el...parfum. Poate că aș fi luat unul la 4 metri, dar nu am găsit pe la noi (mă refer la telescopice)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:
Ma rog, in legatura cu lungimea lansetei, nu de putine ori am auzit pareri cum ca sunt destui care arunca la fel de/mai bine cu o lanseta de 3,60m comparativ cu una de 3,90m. Eu nu inteleg cum se reuseste chestia asta, da' asta e alta discutie...

Mai bine de mine ca nu folosesc spod! :)
Sunt foarte multi care se deplaseaza cu rolele mai bine decat cu bicicleta si cu bicicleta mai bine decat cu masina.
Toti au dreptate si le respect ideile.
Si asa este prea aglomerat pe sosele . :wink: :D

Pentru cei care detin lansete ce se incarca cu minim 110g mai bine isi cumpara o lanseta de rezerva decat un spod.
De cele mai multe ori se intelege gresit termenul.
Spod-ul nu este o lanseta "speciala" de nadit , ci este o lanseta de putere mare.
Sunt pescari care folosesc spod-uri ca lansete de pescuit.
Pentru cei care "arunca cu 3,60 mai bine decat cu 3,90" este bine sa nu isi achizitioneze spod, pentru ca nu vor reusi sa il incarce.

P.S. Personal nu cunosc pescari care au avut 3,90 si au renuntat in favoarea 3,60-ului.
Invers, cunosc cateva sute de cazuri . :wink:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”