Spod : lanseta + mulineta ?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Filip Mihai
Puncte: 0

Mesaj de Filip Mihai »

Buna ziua pescari, am cautat pe forum inainte sa fac acest post, am aflat cate una alta, dar ce ma intereseaza cu adevarat este putin mai subiectiv si anume:
- Foloseste cineva Hakuyo mtx 14 Spod 3.9m 5 lbs in combinatie cu Mulineta Shimano Aerlex 7000 XTA Spod ?
- Cum se comporta, cu cat ar trebui incarcata pentru distante de 100 +, ce fir pe tamburi (vreau sa o folosesc si la sondat) ?
- Ma poate indruma cineva la o pereche mai eficienta apropiata de bugetul 500-600 lei (SH) ?

Va multumesc !

szucs lorand

Re: Spod : lanseta + mulineta ?

Mesaj de szucs lorand »

Eu spun ca baracuda spod de la baboieru cu aerlex xta e super merge peste 100m.pun un fir de max 26 si e ok

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Filip Mihai scrie:Buna ziua pescari, am cautat pe forum inainte sa fac acest post, am aflat cate una alta, dar ce ma intereseaza cu adevarat este putin mai subiectiv si anume:
- Foloseste cineva Hakuyo mtx 14 Spod 3.9m 5 lbs in combinatie cu Mulineta Shimano Aerlex 7000 XTA Spod ?
- Cum se comporta, cu cat ar trebui incarcata pentru distante de 100 +, ce fir pe tamburi (vreau sa o folosesc si la sondat) ?
- Ma poate indruma cineva la o pereche mai eficienta apropiata de bugetul 500-600 lei (SH) ?

Va multumesc !
Eu folosesc Carp Expert Spod de 3,75lbs de 4 ani. Ca mulineta am folosit mai multe modele: Okuma Spector, Okuma Axeon, TD6000, Shimano XSC. Cu toate am nadit la peste 140m cu spombul mare. Nu am sesizat diferente la distanta de nadire la schimbarea mulinetelor... am simtit insa o mica imbunatatire la recupererare de cand am montat XSC pe spod. (recupereaza mai mult fir)

Ca si fir folosesc in functie de distanta vizata mono de 23 pt distante maxime, 28 pt nadire la max 100m. Pt marker folosesc un textil de 16lbs luat de prin dragon cu 10 lei rola acum vreo 2-3 ani care se comporta si acum foarte bine. In toate variantele de echipare folosesc inaintas textil de 30lbs.

Am nadit si cu MTX 14 Spod si mi s-a parut un spod foarte bun, parca reuseam sa nadesc si putin mai departe decat cu al meu dar nu am simtit nevoia sa il schimb pe al meu inca...
Critic echilibrat

Filip Mihai

Mesaj de Filip Mihai »

osc1or scrie:
Filip Mihai scrie:Buna ziua pescari, am cautat pe forum inainte sa fac acest post, am aflat cate una alta, dar ce ma intereseaza cu adevarat este putin mai subiectiv si anume:

Va multumesc !
Eu folosesc Carp Expert Spod de 3,75lbs de 4 ani. Ca mulineta am folosit mai multe modele: Okuma Spector, Okuma Axeon, TD6000, Shimano XSC. Cu toate am nadit la peste 140m cu spombul mare. Nu am sesizat diferente la distanta de nadire la schimbarea mulinetelor... am simtit insa o mica imbunatatire la recupererare de cand am montat XSC pe spod. (recupereaza mai mult fir)

Ca si fir folosesc in functie de distanta vizata mono de 23 pt distante maxime, 28 pt nadire la max 100m. Pt marker folosesc un textil de 16lbs luat de prin dragon cu 10 lei rola acum vreo 2-3 ani care se comporta si acum foarte bine. In toate variantele de echipare folosesc inaintas textil de 30lbs.

Am nadit si cu MTX 14 Spod si mi s-a parut un spod foarte bun, parca reuseam sa nadesc si putin mai departe decat cu al meu dar nu am simtit nevoia sa il schimb pe al meu inca...
Am citit cateva topicuri in care spuneau ca au textil pe tot tamburu si pentru nadit si pentru marker, ma gandesc daca pui un fir normal de 23/25, nu se rupe la o greutate de 200g ?

hannibal

Mesaj de hannibal »

Eu am nadit cu mtx 8 3.9 de 4lb cu spombul mare la 130 metri, aproximativ, cu fir de 0,25 si inaintas textil de 0.25 si nu s-a rupt niciodata! Mulineta am folosit o okuma oryx 65 . Acum mi am luat mtx 10 de 4,5 lb si o sa pun mulineta okuma axeon axs 65 dar inca nu l am folosit.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.
Folosesc fir de 0,18 si se mai rupe dupa cateva zeci de aruncari.
La 0,20 se rupe ff rar, iar la 0,25 niciodata ( in conditii normale de aruncare ).
Cu 0,25 nu trec de 140-145, cu spombul.

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Dan Mitranescu scrie:Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.
La 0,20 se rupe ff rar, iar la 0,25 niciodata ( in conditii normale de aruncare ).
Nadesti cu spomb mediu cu fir de 0,18 fara inaintas ?
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

ovideli

Mesaj de ovideli »

pescarusull scrie:
Dan Mitranescu scrie:Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.
si cu spombul gol :wink:
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

ovideli scrie:
pescarusull scrie:
si cu spombul gol :wink:
:)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

pescarusull scrie:
Cu fir de 18 nu arunci nici cosuletul de 40g la feeder in forta...
Normal ca foloseste 9m inaintas de 25 30lbs..

Trimis de pe al meu GT-I8200 folosind Tapatalk
Critic echilibrat

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”