Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Eu folosesc Carp Expert Spod de 3,75lbs de 4 ani. Ca mulineta am folosit mai multe modele: Okuma Spector, Okuma Axeon, TD6000, Shimano XSC. Cu toate am nadit la peste 140m cu spombul mare. Nu am sesizat diferente la distanta de nadire la schimbarea mulinetelor... am simtit insa o mica imbunatatire la recupererare de cand am montat XSC pe spod. (recupereaza mai mult fir)Filip Mihai scrie:Buna ziua pescari, am cautat pe forum inainte sa fac acest post, am aflat cate una alta, dar ce ma intereseaza cu adevarat este putin mai subiectiv si anume:
- Foloseste cineva Hakuyo mtx 14 Spod 3.9m 5 lbs in combinatie cu Mulineta Shimano Aerlex 7000 XTA Spod ?
- Cum se comporta, cu cat ar trebui incarcata pentru distante de 100 +, ce fir pe tamburi (vreau sa o folosesc si la sondat) ?
- Ma poate indruma cineva la o pereche mai eficienta apropiata de bugetul 500-600 lei (SH) ?
Va multumesc !
Am citit cateva topicuri in care spuneau ca au textil pe tot tamburu si pentru nadit si pentru marker, ma gandesc daca pui un fir normal de 23/25, nu se rupe la o greutate de 200g ?osc1or scrie:Eu folosesc Carp Expert Spod de 3,75lbs de 4 ani. Ca mulineta am folosit mai multe modele: Okuma Spector, Okuma Axeon, TD6000, Shimano XSC. Cu toate am nadit la peste 140m cu spombul mare. Nu am sesizat diferente la distanta de nadire la schimbarea mulinetelor... am simtit insa o mica imbunatatire la recupererare de cand am montat XSC pe spod. (recupereaza mai mult fir)Filip Mihai scrie:Buna ziua pescari, am cautat pe forum inainte sa fac acest post, am aflat cate una alta, dar ce ma intereseaza cu adevarat este putin mai subiectiv si anume:
- Foloseste cineva Hakuyo mtx 14 Spod 3.9m 5 lbs in combinatie cu Mulineta Shimano Aerlex 7000 XTA Spod ?
- Cum se comporta, cu cat ar trebui incarcata pentru distante de 100 +, ce fir pe tamburi (vreau sa o folosesc si la sondat) ?
- Ma poate indruma cineva la o pereche mai eficienta apropiata de bugetul 500-600 lei (SH) ?
Va multumesc !
Ca si fir folosesc in functie de distanta vizata mono de 23 pt distante maxime, 28 pt nadire la max 100m. Pt marker folosesc un textil de 16lbs luat de prin dragon cu 10 lei rola acum vreo 2-3 ani care se comporta si acum foarte bine. In toate variantele de echipare folosesc inaintas textil de 30lbs.
Am nadit si cu MTX 14 Spod si mi s-a parut un spod foarte bun, parca reuseam sa nadesc si putin mai departe decat cu al meu dar nu am simtit nevoia sa il schimb pe al meu inca...
Nadesti cu spomb mediu cu fir de 0,18 fara inaintas ?Dan Mitranescu scrie:Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.
Folosesc fir de 0,18 si se mai rupe dupa cateva zeci de aruncari.
La 0,20 se rupe ff rar, iar la 0,25 niciodata ( in conditii normale de aruncare ).
Cu 0,25 nu trec de 140-145, cu spombul.
si cu spombul golpescarusull scrie:Nadesti cu spomb mediu cu fir de 0,18 fara inaintas ?Dan Mitranescu scrie:Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.
La 0,20 se rupe ff rar, iar la 0,25 niciodata ( in conditii normale de aruncare ).
ovideli scrie:si cu spombul golpescarusull scrie:Nadesti cu spomb mediu cu fir de 0,18 fara inaintas ?Dan Mitranescu scrie:Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.
Cu fir de 18 nu arunci nici cosuletul de 40g la feeder in forta...pescarusull scrie:Nadesti cu spomb mediu cu fir de 0,18 fara inaintas ?Dan Mitranescu scrie:Eu nadesc cu spombul mediu la peste 165m , folosind o lanseta pe care NU scrie "SPOD" si pe care o folosesc si la pescuit.