Panza 3K ofera si un plus de rigiditate, dar este foarte important sa stabilim fata de ce ofera rigiditate.Fares23 scrie: ↑Joi Mar 18, 2021 22:44Am vazut, ai am citit tot despre ele. Strat ul 3k ofera si putina rigiditate mai mare fata de class ul normal? Sau e doar mai rezistent la zgarieturi si strict aspect? As vrea o lanseta cat mai apropiata de class-ul de la Hakuyo, si tind sa cred ca Tazura Class 3k ofera ceea ce caut. Voi lua 2 bucati, sau una, pe care le voi testa in viitorul apropiat, poate voi face si un video despre prezentarea lansetei pareri pro si contra in ceea ce priveste subiectivitatea mea. Transparenta 100% asta cu siguranta, in cazul in care nu va deranjeaza! Cat despre Tazura MX 14000 ce puteti sa imi spuneti? Credeti ca va trece cu brio prin partide si concursuri? Fiind o mulineta de buget, nu am asteptari ca de la Hakuyo mx 14000! Sau un model asemanator!
In cazul betelor de la Hakuyo , respectiv Class si Class Black Edition, panza 3K nu ofera asa de multa rigiditate in plus, deoarece a fost pusa in locul unei folii de carbon de pe blank-ul unidirectional ( black edition ). Ambele lansete au aceeasi greutate.
In cazul Tazura panza 3K de pe Class 3K a fost pusa direct peste blank-ul de Tazura Class. Astfel s-a obtinut o rigiditate evident mai mare, dar si o greutate mai mare cu 20g.
Ca sa fie foarte bine inteles. Daca recomand o lanseta, garantez ca pretul ii reprezinta performanta. Altfel nu o mai aduc.
Class-ul New Concept este cea mai buna lanseta pe care o stiu si ramane detasat in fata celorlalte modele. Class-ul vechi, cu panza 3K ( MTX ) este sustinut numai de renume si de panza ce ii ofera avantajele specifice. In rest, este putin depasit. Poate sa il fac tot in varianta New Concept. Nu o spun eu, ci zecile de persoane care au testat ambele modele.
Mai mult, Class-ul MTX cu panza 3K este o lanseta foarte greu de incarcat si se adreseaza exclusiv aruncatorilor puternici si talentati.
Din Class New Concept pot scoate aceleasi performante si aruncatori nu atat de bine pregatiti fizic.
Variantele de la Tazura acopera la un pret foarte bun spatiul dintre MTX 14 si Class New Concept, deci nu sunt mai bune decat acesta din urma. Totusi acest studiu este facut pe aruncatori experimentati, care sunt sub 10% intre pescari.
Tazura Class si Tazura Class 3K pot oferi aceleasi performante ca si cele ale Class New Concept in mana a peste 90% dintre pescari !!! Numai tehnica potrivita aduce avantaje modelului Class New Concept !
Eu nu stiu cum arunci si cum poti pune in valoare performanta unei lansete, dar daca esti un aruncator bun ( nu neaparat puternic ) mergi pe Class New Concept, daca nu, mergi pe Tazura Class 3K sau Tazura Class.
Tabelul reflecta 100% adevarul in diferentierea lansetelor. Nu am cum sa spun ca Tazura Class 3k este la fel de bun cu Class New Concept cand are 40g in plus si este mai moale cu 10% , dar in acelasi timp valoarea lansetelor trebuie asociata si cu ce poate sau vrea pescarul. Recomandarea mea trebuie sa ia in calcul situatia in ansamblu, dar mai mult decat ce pot sa faca lansetele, eu nu am de unde sa stiu. Prin ce spun, sper totusi sa se gaseasca alegerea optima.
Legat de mulinete, lucrurile stau altfel.
Daca in cazul lansetelor nu ai cum sa le protejezi pentru ca trebuie sa le fortezi, in cazul mulinetelor, cu o minima experienta in utilizarea lor, poti sa pescuiesti 100 de ani cu modele la 200-300 lei.
Nu mai sunt vremurile in care sa se faca lucruri proaste in plaja asta de pret.
Modele depasite ca utilitate da, se mai fac, dar pana si cele mai ieftine mulinete aduna firul foarte bine si nici nu se mai strica dupa 3 partide.
Tazura MX 14000 vine in acest segment de pret cu utilitatea ( greutate redusa, viteza de recuperare mare, .. frana rapida, ... si tot ce mai este in descrierea ei), dar MT 14000 PLUS sau MX 14000 PLUS sunt mai bune datorita mecanismelor mai permisive la greseli in utilizare. Rulmentul de pe pinionul mic le creste fluidizarea rularii si o pastreaza mult timp fara ca mulineta sa rontaie, asa cum fac TOATE mulinetele ce nu au acel rulment.
Asa ca MX PLUS pentru o ureche sensibila si Tazura MX pentru o rulare oferita ca oricare alta mulineta de pana in 500 lei, dar cu avantajele constructive specificate anterior si nu unul de neglijat, avantajul pretului.
Daca mai sunt intrebari, raspund cu placere.